Cts. May 4th, 2024

“Mücevherler, kendinizi benzersiz hissettiren tek küçük şey olma gücüne sahip” diyen Elizabeth Taylor’a kesinlikle katılıyoruz! Işıltılı bir mücevherin veya renkli bir takının gücünü en iyi anlayan isimlerden biri olan Taylor, yıllar sonra bu sözüyle hala bize ilham kaynağı oluyor. Evet… Bir de Marilyn Monroe’nun dediği gibi “Pırlantalar bir kızın en yakın arkadaşıdır” Değerli taşların etkisi her zaman karşılaştırılamaz oluyor ancak renkli ve ışıltılı bir takının da mod yükseltici gücünü inkar edemeyiz.

2023’te birbirinden renkli ve eğlenceli takı trendleri karşımıza çıkarken, değerli taşlar bile gökkuşağı renklerine bürünüyor. Tıpkı moda trendlerinde olduğu gibi takı ve mücevher trendlerinde de açık bir gençlik esintisi söz konusu. Y2K takı departmanına da işledi diyebiliriz! Alışılagelmemiş formlar, daha da alışılagelmemiş renkler derken tüm trendleri ‘kaotik kombinasyonlar’ diyerek kısaca açıklayabiliriz.

Yeni yılın ilk günlerinde hayatınıza ışıltı katmaya hazırsanız fotogaleride 2023’ün 8 mücevher ve takı trendini inceleyebilirsiniz…

1

DENİZKIZI İLHAMI

TikTok dünyasında inanılmaz popüler hale gelen denizkızı stili, hayalsi, okyanus ve sahil ilhamlı motiflerden esinleniyor. Moda dünyasında kalıcı bir yer edinecek gibi görünen denizkızı trendi, takı departmanında da öne çıkan motifler arasında. Doğanın en güzel unsurlarından biri olan deniz kabukları, boynunuzda ve kulaklarınızda harika bir aksesuar haline geliyor.

Fotoğraf: @clairerose

Instagram

2

Cancun Bileklik, 630 TL INLAKESH shopigo.com

Instagram

3

Deniz Kabuğu Detaylı Altın Kaplama Bileklik, 499 TL NAUU beymen.com

Instagram

4

3 Çift Küpe, 119.99 TL H&M hm.com

Instagram

5

BÖCEKLER

Trendin ismi inanın bizi de ürküttü! Ancak böcek motifli takıları görünce doğanın bu çok da sevilmeyen parçalarının oldukça görkemli göründüğüne karar verdik. Geçtiğimiz senelerdeki eğlenceli ve ironik motiflerden sonra takıların yeni durağı böcekler! Arılar, sinekler, uyur böcekleri ve çok daha fazlası… Böceklerin asla bir trend olacağını hayal etmezdik. Bu takıları böcek ilaçlarından uzak tutun!

Fotoğraf: @begumkhan

Instagram

6

Mega Fly Kolye, 20,400 TL BEGÜM KHAN tr.begumkhan.com

Instagram

7

Küpe, 1,527 TL MISHKY vakko.com

Instagram

8

Bee Altın ve Pırlanta Kolye, 22,420 TL BEE GODDESS tr.beegoddess.com

Instagram

9

MODERN ANTİKLER

Adeta bir müzeye ait olması gerekiyormuş gibi görünen takılar 2023’ün yeni favorileri arasında. Sikke ilhamlı kolyeler, dövülmüş altın kaplama kolyeler, choker’lar ve daha pek çok stil… Bir sanat galerisindeki arkeolojik bulgulardan farksız görünen bu trend, stilinize geçmişten bir parça katıyor. Antik stillerden esinlense de oldukça modern ve ‘cool’ görünen bu trend ile stilinizi bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz.

Fotoğraf: @_jeanettemadsen_

Instagram

10

Özel Dokulu Altın Kaplama Choker Kolye, 1,699 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

Instagram

11

Bilezik, 1,495 TL REIAN JEWELLERY vakkorama.com.tr

Instagram

12

Jasper Rondela ve Altın Kaplama Parça Kolye, 1,550 TL BEADY souqdukkan.com

Instagram

13

DEĞERLİ TAŞLAR BİR ADIM ÖNDE

Sadece bir ‘statement’ değil aynı zamanda bir yatırım olan değerli taşlar, nesilden nesile aktarılarak aile boyu şıklık sunuyor diyebiliriz. Geçmişte minimal formlarda gördüğümüz değerli taşlar bu sene çok daha ‘ekstra’ desek yalan olmaz. Rengarenk büyük taşlar, alışılagelmemiş formlar, eğlenceli stiller derken mücevherler de moda trendleri ile paralel ilerliyor.

Fotoğraf: @adeleexarchopoulos

Instagram

14

Serpenti Pallini Altın Yüzük, €18,000 BULGARI bulgari.com

Instagram

15

Lucent Halka Küpe, 5,300 TL SWAROVSKI swarovski.com

Instagram

16

Arena Yüzük, €3,579 ROBINSON PELHAM mytheresa.com

Instagram

17

EAR CUFF

‘Statement’ küpelerden sonra yeni takıntımız ear cuff’lar! Daha da büyük ve bold hale gelen bu stil, küpelere ek olarak daha da etkileyici bir görünüm yaratıyor. Toplu saç stillerinde kulaklarınıza ekstra bir ışıltı katan ear cuff’ları koleksiyonunuza eklemenin tam zamanı!

Fotoğraf: @kismetbymilka

Instagram

18

Metal Ear Cuff, 149.50 TL TWIST twist.com.tr

Instagram

19

Aura Küpe, 57,000 TL KISMET BY MILKA kismetbymilka.com.tr

Instagram

20

Kristal Taşlı Ear Cuff, 259.99 TL MANGO shop.mango.com

Instagram

21

KUSURLU GÜZELLİKLER

Mükemmel güzellik diye bir şey yok! Mükemmel olan hiçbir şey o kadar da güzel değil… Moda sektörünün bu düşünceye ulaşması yıllarını aldı ancak sonunda kusurların da güzelliğin bir parçası olduğunu öğretebildik! Şimdi ise kusurlu olan her şeyi adeta bir tutku haline getiren moda sektörü, asimetrik formlardan veya yamuk formlu taşlardan birbirinden güzel takılar yaratıyor.

Fotoğraf: @the_stax_

Instagram

22

Labrodorite Taşlı Küpe, 469 TL NETWORK network.com.tr

Instagram

23

Işıltılı Asimetrik Dalga Yüzük, 1,209 TL PANDORA pandora.net

Instagram

24

Çiçek Formlu Küpe, 322.49 TL YARGICI yargici.com

Instagram

25

KÜÇÜK PARMAK GÜCÜ

Küçük parmak yüzükleri her yerde olmaya devam edecek! Geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz bu küçük parmak yüzükleri, kesinlikle stilinize farklı ve süper ‘cool’ bir shave katıyor. Özellikle taşlı ve gold stillerin öne çıktığı küçük parmak gücü trendini koleksiyonunuza eklemenin tam zamanı.

Fotoğraf: @ariviere

Instagram

26

Rock Yüzük, €3,350 BULGARI bulgari.com

Instagram

27

X-Factor Yüzük, 995 TL MERS mers.com.tr

Instagram

28

Radiate Love Yüzük, $1,500 L’ATELIER NAWBAR modaoperandi.com

Instagram

29

İNCİ KÜPELİ KIZ 100.0

Takı departmanında asla vazgeçmeyen ve asla vazgeçemediğimiz bir stil varsa o da inciler! Her sezon istisnasız karşımıza çıkan inciler, takı stilleri arasında en kalıcı ve zamansız modellerden biri olabilir. Her sene bambaşka formlarda gördüğümüz inciler, bu sezon da alıştığımız görüntüsünden çok uzak. Farklı renkli boncuklarla birleşen inciler, bazen ise asimetrik ve eğlenceli formlarda görünüyor.

Fotoğraf: @vikyandthekid

Instagram

30

İnci Detaylı Kolye, 499.99 TL MARKS&SPENCER marksandspencer.com.tr

Instagram

31

İnci Detaylı Toka, 149.50 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

Instagram

32

Sallantılı İnci Küpe Seti, 499 TL BEYMEN CLUB beymenclub.com

Instagram

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen