Cts. Eyl 28th, 2024

Marmara Bölgesi ve Kocaeli’ni tesiri altına alan lodos ve yağışlı havanın akabinde Kocaeli büyükşehir Belediyesi’ne bağlı gruplar, İzmit Körfezi ve Kandıra kıyılarında hummalı bir çalışma başlattı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı gruplar paklık araçlarıyla birlikte lodos nedeniyle kıyılarda toplanan atıkları temizledikten sonra tazyikli suyla da paklık yaptı. Plaj alanlarda ise kumsal tahkimatları tamamlandı.

YOSUN, PLASTİK ATIK VE AĞAÇ DALLARI

Bölgemizi tesiri altına alan şiddetli fırtınadan İzmit Körfezi’nde yer alan kıyı kısımları olumsuz etkilendi. İnsan eliyle denize atılan plastik atıklar, derelerden sürüklenen ağaç kısımları ve yosunlar, lodosun tesiriyle kıyılarda toplandı. Şiddetli fırtınayla bir arada teyakkuza geçen Büyükşehir takımları, kent genelinde olduğu üzere kıyı alanlarında da lodosun olumsuz tesirlerini ortadan kaldırmak için canla başla çalıştı.

100 KAMYON ATIK TOPLANDI

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı takımlar, İzmit Körfezi boyunca Derince, Körfez, Gebze, Darıca, Dilovası, Başiskele, Gölcük, Karamürsel ve İzmit kıyılarında ve Kandıra’nın kıyı kısmında yaşanan aksilikleri ortadan kaldırmak için paklık harekatı başlattı. Rutin olarak çabucak her gün kıyı ve parklarda paklık çalışmalarını yürüten gruplar, lodosun akabinde yosun, plastik atıklar ve ağaç kollarından oluşan 100 kamyon dolusu atığı kıyılardan topladı.

300 KİŞİLİK TAKIM ÇALIŞTI

Yaklaşık 300 kişilik grup, paklık araçlarıyla birlikte vatandaşların ve balıkçıların lodosun sürüklediği atıklardan olumsuz etkilenmemesi için aralıksız çalıştı. Paklığı tamamlanan kıyılarda akabinde tazyikli suyla yıkama sürecine geçildi. Plajlarda ise kumsal tahkimatı yapıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen