Cum. Eyl 13th, 2024

Belarus-Polonya sonundaki göçmen krizini yakından takip eden ve mağdurlara el uzatmak için takviyeye hazır olduğunu dünyaya duyuran Kızılay, insani dramın yaşandığı bölgeye birinci parti yardımını İstanbul’dan gönderdi. Hazırlanan 1 TIR’lık insani yardım içerisinde ısıtıcı, barınma ve ferdî hami ekipman gereçleri bulunuyor.

Çatışma durumlarında, çatışmaları izleyen göçler sırasında, doğal afetlerde ve toplumsal yardımlarıyla milletin mağdurlara uzanan eli olan Kızılay, Asya ve Ortadoğu’da yaşanan çatışmalarla birlikte zorlaşan ömür şartlarından kaçarak AB ülkelerine geçmek için Belarus’a ulaşan ve burada mağdur olan göçmen kümelerin soğuk kış günlerinde verdiği ömür gayretine dayanak oluyor.

Kızılay, Belarus-Polonya hududunda güç şartlar altında bulunan göçmenlere ısıtıcı, yatak, battaniye, yastık, uyku tulumu ve ferdî esirgeyici ekipmandan (maske, nitril eldiven) oluşan 1 Tır dolusu insani yardım gerecini İstanbul’daki Marmara Bölge Afet İdare Merkezi’nden gönderdi. Kızılay Genel Müdür Yardımcıları Alper Küçük ile İbrahim Özer’in konut sahipliğinde yapılan uğurlama merasimine Memleketler arası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Jagan Chapagain, IFRC Avrupa Yöneticisi Birgitte Bischoff Ebbesen de eşlik etti. Yardım gereçleri, tamamı Kızılay’a ilişkin olan Kızılay Lojistik şirketi tertibinde bölgeye ulaştırılacak. Gereksinim duyulabilecek öteki yardım gereçlerinin hazırlığını da yapan Kızılay, talepler doğrultusunda yeni sevkiyatlarını planlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen