Cts. Haz 29th, 2024

Kore ve Türkiye ortasındaki kültür alışverişini güçlendirmek, Kore kültürünün özünü sergilemek ve Kore kültürünü tanıtmak gayesiyle 2011 yılında Ankara’da kurulan Kore Kültür Merkezi, 10. yıl kutlamaları kapsamında farklı kentlerde etkinlikler düzenledi.

Ankara Ankamall Avm, İstanbul Galata Kulesi ve İzmir Saat Kulesinde düzenlenen ve Kore-Türkiye kardeşlik öyküsünün anlatıldığı görüntü mapping gösterisi büyük beğeni topladı ve yüzlerce insanı ağırladı.

10. yıl kutlamaları kapsamında; Korece Konuşma ve Hoş Yazı Yazma Müsabakası,Parodi ve Webtoon İçerik Müsabakası, Kaligrafi ve Tipografi Standı, Aydınlık Dünya Karma Standı, Ulusal Gün Aktifliği, Kore ve Türkiye Edebiyat buluşmaları, Geleneksel&Modern Füzyon Gösterisi, Kore-Türkiye Dostluk Korosu Konseri,MIKTA Sinema Haftası, Kore Klasik Oyun Şenliği üzere pek çok aktiflik hayata geçirildi.

Dünyaca ünlü Güney Koreli K-POP kümesi A.C.E’İ birinci kere Türkiye’ye getiren Kültür Merkezinin, İstanbul’da düzenlediği konsere yurtdışından ve farklı kentlerden gelen gençler ağır ilgi gösterdi.

Kore ve Türkiye yol arkadaşlığının yüzyıllar öncesine dayandığını ve iki ülkenin çok güçlü bağlara sahip olduğunu belirten Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı, Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park “Türkiye’de Kore Kültür Merkezi’nin açılışının 10. yıl dönümü ismine düzenlenen, gelenek ve çağdaşlığı birleştiren kaliteli Kore kültür etkinliklerinin beğenilmesi ve ağır ilgiyle karşılanması bizleri çok memnun etti. Son 10 yılda elde edilen başarılara dayanarak, her iki halkın da birbirlerinin kültürlerini yürekten anlamalarına yardımcı olmak ismine düzenlediğimiz etkinliklere katılan herkese sonsuz teşekkürler. Kültürel alışveriş aracılığı ile herkesi memnun etmek için elimizden gelenin en düzgününü yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen