Sal. May 7th, 2024

Filmler, TV ve popüler kültürden unutulmaz karakterler, Cadılar Bayramı kostümleri için her zaman en iyi ilham kaynağı oluyor. Mr. & Mrs. Smith’ten Jane Smith, Matrix’ten Trinity, Star Wars’tan Prenses Leia ve çok daha fazlası, ikonik bir kostüm yaratabilmeniz için imdadınıza yetişiyor.

Sizin için seçtiğimiz kostümlerin en iyi yanı, muhtemelen zaten sahip olduğunuz kıyafetleri kullanarak yeniden yaratmanın kolay olması… Elbette, bazı parçaları almanız gerekebilir ancak bütçenizi zorlamanıza gerek kalmayacak. Görünümün tamamlanması için karakterlerin saç ve makyaj stillerini de uygulamanız gerektiğini unutmayın.

Cadılar Bayramı gecesi için kostüm ilhamı alabileceğiniz 15 ikonik karakteri ve stillerine uygun seçtiğimiz parçaları inceleyebilirsiniz.

1
Prenses Leia
Star Wars
Prenses Leia gibi giyinirseniz, kostümünüzün tanınabilir olması konusunda kesinlikle endişelenmenize gerek kalmayacak. Beyaz bir elbise ya da üst ve uzun bir etek giymeniz yeterli. Tüm bunları gümüş ya da sahip olduğunuz herhangi bir kemerle birleştirin. Prenses Leia görünümünde tüm sırrın saç stilinde olduğunu unutmayın; saçınızı başınızın yanlarında çörek şeklinde topuz yapın.

BUST2
İnci Kemerli Bel Detaylı Ekru Elbise
1.250 TL
bust2.com

2
Jane Smith
Mr. & Mrs. Smith
Angelina Jolie’nin Jane Smith’i canlandırdığı ikonik rolünden ilham almazsak olmaz. Lateks ya da deri bir straplez mini elbiseniz varsa şanslısınız…

PULL&BEAR
Kısa Suni Deri Elbise
449,95 TL
pullandbear.com

INTIMISSIMI
Urban Nomad Jartiyer Kemeri
399,90 TL
intimissimi.com

3
Elvira Hancock
Yaralı Yüz (Scarface)
Michelle Pfeiffer, Scarface’de Elvira Hancock’u oynarken çeşitli elbiseler ile cazibe yaydı. Mavi gece elbisesi de bir istisna değil. Patricia Norris tarafından tasarlanan minimalist görünüm, filmin ilk gösteriminin yapıldığı 1983 yılından bu yana birçok moda anına ilham kaynağı oldu.

ZARA
Parlak Taşlı Saten Elbise
1.599 TL
zara.com

BAGUETTE
Fiona Küpe
63.000 TL
baguettejewellery.com

4
Rosalyn Rosenfeld
Düzenbaz (American Hustle)
İçinizdeki Rosalyn’i ortaya çıkarmak için en doğru zaman… Çılgın ruh hali değişimlerinin yansıdığı bu görünüm, 70’ler modasına da selam gönderiyor. Saç stili ve makyajın öneminden bahsetmemize gerek yok sanırım…

CHRISTOPHER ESBER
Beyaz Kesim Detaylı Midi Kokteyl Elbise
14.250 TL
beymen.com

SO SHIC
Light Yellow Damla Küp
3.772 TL
sochic.com

STELLA MCCARTNEY
Gold Kadın Çanta
20.450 TL
beymen.com

5
Rachel Marron
Bodyguard
Basit bir siyah askılı elbise giyerek kalıcı bir izlenim bırakmayı Rachel Marron’a yani Whitney Houston’a sorun. Elbette, dikkat çekici aksesuarlar yüksek ihtişamının bir parçası…

BERSHKA
Yanardöner Parlak Taşlı Taç
399,95 TL
bershka.com

ILA OFFICIAL
Stevie V Yakalı Midi Pul Elbise
8.850 TL
ilaofficial.com

MON REVE
Balagan Bilezik
3.955 TL
shopmonreve.com

6
Cher Horowitz
Fırlama Kızlar (Clueless)
Alicia Silverstone’ın oynadığı Cher’in Christian ile randevusunda giydiği elbiseyi unutamayız. Oldukça kolay ve ikonik bir minimalist kostüm…

LOVE ON FRIDAY
Leila Boyundan Bağlı Elbise
775 TL
love-onfriday.com

SWAROVSKI
Angelic Kolye Yuvarlak, Beyaz, Rodyum kaplama
4.000 TL
swarovski.com.tr

7
Dorothy Gale
Oz Büyücüsü (The Wizard of Oz)
Pötikareli elbise ve içine giyeceğiniz beyaz bir gömlek Judy Garland’ın canlandırdığı Dorothy Gale görünümüne bürünmenizi sağlayacak. Saçını iki örgü yaparak, mavi kurdele ile tutturmayı unutmayın.

OYSHO
%100 pamuklu kareli askılı elbise
699,95 TL
oysho.com

ROMAN
Fermuarlı Beyaz Bluz
1.299,99 TL
roman.com.tr

8
Amy Winehouse
Merhum şarkıcıyı anmak için görünümüne bürünmekten daha iyi bir yol olamaz. Kostümlerinin çoğu gardırobunuzda mevcut olabilir. Ama Amy’nin görünümünü yaratabilmeniz için önemli olan güzellik ipuçları… Kabarık saç stili, kırmızı ruju ve kalın uzun eyeliner çizgisi olmadan Amy olmaz.

GUESS
Kolsuz Ribana Bluz
399 TL
guess.eu

H&M
Halka Küpe
119,99 TL
hm.com.tr

KOTON
Basic Comfort Sütyen
179,99 TL
koton.com

9
Holly Golightly
Çılgınlar Kraliçesi (Breakfast at Tiffany’s)
Cadılar Bayramı için uykulu Holly Golightly olarak Audrey Hepburn olmaya ne dersiniz? Bol beyaz bir gömlek giyin ve onu deniz mavisi bir uyku maskesiyle eşleştirin. Son olarak, Audrey onaylı dokunuş için püsküllü küpeler takın.

MANGO
İsviçre nakışlı gömlek elbise
689,99 TL
shop.mango.com

EKLİPS
Mavi Sleep Sloganlı Uyku Gözlüğü
35,50 TL
gratis.com

PULL&BEAR
Renkli Boncuklu Sallantılı Küpe
189,95 TL
pullandbear.com

10
Elle Driver
Kill Bill
Siyah ceket ve beyaz gömleğiniz varsa (Olmadığı düşünemiyoruz bile), Daryl Hannah’ın canlandırdığı görünüm için eczaneden göz bandı almanız yeterli olacak. Stili yükseltmek istiyorsanız, en yakın oyuncakçıdan kılıç satın alabilir ya da komşunuzun çocuğu veya yeğeninizin oyuncak kılıcını ödünç alabilirsiniz.

STRADIVARIUS
Kruvaze Blazer
699,95 TL
stradivarius.com

Tek Göz Kapama Korsan Göz Pedi
59 TL
trendyol.com

11
Brigitte Bardot
Brigitte Bardot’un 1967’de Harley Davidson klibindeki görünümünü yakalamak, sezonun biker ruhunu düşününce oldukça kolay…

LOL
Eliza Leather Jacket
21.000 TL
lolofficial.com

ZARA
Suni Deri Şort
449,95 TL
zara.com

NINE WEST
Polme 2pr Siyah Kadın Topuklu Çizme
959 TL
ninewest.com.tr

12
Sophia Loren
İtalyan aktris, 50’li ve 60’lı yıllarda göğüsleri belirginleştiren korseleri, beli ortaya çıkaran tercihleri ve kısa şortlarıyla ikonik stilini yarattı. Loren’in kıskanılacak bir özgüveni vardı ve vücuduyla gurur duyuyordu; bugün 88 yaşında da hala öyle… Seksi stili ve güzel moda tutkusu, muhteşem bir kostüme ilham olmaya değer…

STRADIVARIUS
Kalp Yaka Body
299,95 TL
stradivarius.com

OYSHO
Lazer Kesim Yüksek Belli Görünmez Külot
299,95 TL
oysho.com

H&M
File Külotlu Çorap
159,99 TL
hm.com

13
Grace Kelly
Retro bir kostüm için Grace Kelly’den daha iyi bir stil ilhamı olamaz. Radarımıza Monako Prensesi’nin Roma’ya yaptığı bir yaz gezisi sırasındaki stili girdi. İhtiyacınız olanları muhtemelen gardırobunuzda mevcut; beyaz bir elbise, eldiven ve eşarp…

NOCTURNE
Dikiş Detaylı Midi Denim Elbise
700 TL
nocturne.com.tr

KOTON
Leopar Desenli Şal
69,99 TL
koton.com

PENTİ
Ekru Silvia Eldiven
179,95 TL
penti.com

14
Galadriel
Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings)
Catherine Blanchett’ın canlandırdığı ikonik karakter Galadriel’in zarif stili ile dikkat çekmekte hiç zorlanmayacaksınız. Beyaz bir elbise ve bir saç aksesuarı ile büyüleyici görünümü yakalayabilirsiniz.

ZARA
Düşük Omuzlu Tulum
2.999 TL
zara.com

GAIOS
Amara Taşlı Saç Aksesuarı
7.500 TL
gaios.co

15
Trinity
Matrix
Carrie-Anne Moss, Trinity karakteri ile size çok havalı bir kostüm için kolay yolu gösteriyor. Siyah uzun bir ceket ve güneş gözlüğü (stili daha etkili hale getirmek için deri eldiven ve pantolon) unutulmaz karakterin kostümüne dönüşüyor.

JUSTE
Siyah Rugan Deri Trençkot
899 TL
justestudio.com

CHIMI
Siyah Yuvarlak Formlu Kadın Güneş Gözlüğü
2.049 TL
beymen.com

MANGO
Doku Desenli Eldiven
299,99 TL
shop.mango.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen