Pts. May 13th, 2024

Birkaç hafta öncesine kadar Prens Charles olarak bilinen Kral III. Charles, annesi Kraliçe II. Elizabeth’in vefatından kısa bir süre sonra krallık makamına yükselmişti. Kral III. Charles’ın taç giyme töreninin 2023’e kadar gerçekleşmeyeceği belirtildi. Kraliçe II. Elizabeth’in 1953’teki taç giyme töreninden bugüne kadar böyle önemli bir tören gerçekleşmemişti. Bu nedenle Kral III. Charles’ın taç giyme töreni en son gerçekleşen etkinlikten 70 sene sonra olacak. Nasıl bir törenin bizi bekleyeceğini kestiremesek de asırlar süren gelenekleri devam ettiren Kraliyet Ailesi’nden benzer bir uygulama bekleyebiliriz.

(Getty Images)

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek tören, şaşırtıcı olmayan bir şekilde yıllardır kullanılan “Taç Giydirme Töreni” olarak bilinen anlamlı mücevherler ve hatıralarla dolu olacak. Tüm bunların asıl şok edici kısmı ise mücevherlerin değeri… Yaklaşık $4 milyar değerinde mücevherler ile süslenecek olan Kral III. Charles’ın, tüm bu parçaları nasıl taşıyacağından emin değiliz.

Koleksiyonun tümü değerli taşlarla dolu! St. Edwards Tacı, Sovereign’s Yüzüğü, Imperial State Tacı, Hükümdarın Güvercinli Asası, Hükümdarın Haçlı Asası, Hükümdarın Küresi, Altın Ampulla, kılıçlar, elmaslar, safirler, yakutlar ve inciler bu koleksiyonun sadece bir kısmını oluşturuyor.

Imperial State Tacı (Getty Images)

İki kilogramdan fazla olan St. Edwards Tacı, sadece ağırlığı sebebiyle 200 senedir kullanılmamış! Daha da etkileyici bir parça olan Hükümdarın Haçlı Asası ise dünyanın en değerli elmasını barındırıyor. Yaklaşık 530 karat olduğu tahmin edilen elmasın değeri $430 milyondan fazla! İngiliz mücevher ustalarına göre, Kral III. Charles’ın taç giyme töreninde takacağı mücevherlerin değeri $3.8 milyarı geçiyor. Dünyadaki en değerli taşlara sahip olan bu mücevherler, aynı zamanda eşi benzeri bulunmayan parçaları sembolize ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen