Cum. May 3rd, 2024

Narciso Rodriguez’in Amerikan moda endüstrisinin bir simgesi olduğunu söylemek abartı olmaz. New Jersey’de Kübalı bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi, ailesindeki kadınlar aracılığıyla kıyafetlere aşık oldu ve onların zamansız stil anlayışından ilham aldı.

90’ların başından beri Rodriguez, en sevilen ve beğenilen kadın giyim parçalarından bazılarını tasarlayarak sadık bir takipçi kitlesi kazandı. Vizyonuyla, Carolyn Bessette-Kennedy, Michelle Obama ve Sarah Jessica Parker’ın kalbini kazandı; trendleri ve nesilleri aşan görünümler yarattı.

Rodriguez’in bir kadınla ilgili terzilik vizyonu, minimalizmde büyük ölçüde kök salmış, orantı ve detaylara dikkati eşsizdir. Kariyeri onu Calvin Klein ve Loewe gibi evlerden, kendi adaşı etiketini tasarlamaya ve yol boyunca mini bir parfüm imparatorluğu kurmaya götürdü. Özellikle Rodriguez’in elbiseleri hemen fark edilir; tamamen kadınsı, kıvrımları güzelleştiren, tamamlayıcı ama asla baskın olmayan ve güçlü…

Stil ikonlarının kalbini ele geçiren tasarımcının mimari elbiseleri ve şık tulumları, gerçekten zamansız, abartısız ve düşünülmüş bir çekiciliğe sahip. Şimdi, kreasyonları daha da fazla dolaba ulaşacak.

Rodriguez, en tanınmış tasarımlarına yeni bir soluk getiren bir sonbahar kapsül koleksiyonu için Zara ile iş birliği yaptı. Tamamı Rodriguez’in tasarım arşivlerinden referans alan parçalar içeren 25 parçalık koleksiyon Zara’da satışa sunuldu.


Koleksiyona eşlik eden kampanya, 90’ların minimalizminin nostaljisini hissettiriyor. Natalia Vodianova, tamamı Craig McDean tarafından fotoğraflanan sade pantolonlar, tulumlar ve kıvrımlı slipler içinde havada uçuyor.

Zara ile iş birliğini ELLE.com’da konuşan Narciso Rodriguez, “Hafızanızda hangi geçmiş koleksiyon öne çıkıyor?” sorusuna “Sonbahar 2000” cevabını veriyor. “Tüm zamanların en sevdiğim koleksiyonlarından biridir. Romy Schneider’den ve giyinme sevincinden ilham aldı. Bu koleksiyonun ilhamının çoğu Boccaccio ’70 filminden geldi.”


Rodriguez, kapsül koleksiyondan favori parçasının slip elbise olduğunu söylüyor. “Koleksiyonlarım boyunca değişmez oldu ve ikonik bir Narciso Rodriguez parçası olarak kabul ediliyor.”

“2022’de kime elbise tasarlamak isterdin?” sorusuna ise “Meghan Markle ve Zendaya” diyor. Zara parçalarıyla kombinleyeceği Narciso Rodriguez kokusunun ise “Orijinal For Her” olacağını söylüyor. “Benim klasik, imza kokumdur. Bu koleksiyona çok benzer, şehvet ve zarafetten ilham almıştır.”

Narciso Rodriguez for Zara kapsül koleksiyonu, zara.com’da ve dünya çapındaki Zara mağazalarından satın alınabilecek. Fiyatlar 46-499$ arasında değişiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen