Cts. Nis 27th, 2024

Extraordinary Attorney Woo, Netflix’in İngilizce olmayan Küresel En İyi 10 TV listesinin zirvesinde yer alıyor. Dizi, Hanbada Hukuk Bürosu’nda Asperger Sendromlu çaylak ama dahi bir avukat olan Woo Young-woo’yu (Park Eun-bin tarafından canlandırılıyor) takip ediyor. Woo, işyerinde ve günlük yaşamında önyargılı muameleyle karşı karşıya kalırken, kimsenin fark etmediği ayrıntılara ve yasal boşluklara odaklanarak davaları zahmetsizce çözüyor.

1
OTİZME IŞIK TUTUYOR

Olağanüstü Avukat Woo, film ve televizyonda engelliliği temsil etme kalıbını kırıyor ve otizm spektrumundaki birinin hayatına bir bakış sunuyor. Bir izleyici olarak, günlük rutinini sürdürürken onun yaşadıklarını görebiliyoruz. Metroda harici uyaranları iptal etmek için kulaklık takıyor, bir odaya girmeden önce parmaklarını kullanıyor ve beşe kadar sayıyor, mahkeme salonunun içindeki ve dışındaki çeşitli insanlarla ilgileniyor, meslektaşlarıyla etkileşim kurmaya çalışıyor ve onların sinirlerini yönetiyor.

Otizmli insanlar hakkında yaygın olarak kabul edilen yanılgıları, sürekli olarak kalp tellerini çeken duygusal iç görülerle yıkmaya çalışıyor. Ek olarak, her bölüm otizm, bunama, LGBT hakları ve hatta okul baskısı gibi önemli konularla sona eriyor.

2
WOO’NUN BALİNALARA OLAN SEVGİSİ

Woo, 164 IQ ile Seul Ulusal Üniversitesi’nden mezun olsa da, otizm spektrumunda bir kişi olduğu için sık sık aşağılandı. Ancak, davaları ve mahkeme duruşmalarını yönlendirmesine yardımcı olan mükemmel hafızası ve yaratıcı düşünce süreci sayesinde hızla tanınır ve saygı görür.

İddiaları çürütmek ve güçlü argümanlar oluşturmak için yasaları geri çağırma yeteneği, mahkeme salonundaki en güçlü muhalifleri bile dizlerinin üstüne çökertebilir. Zorlandığı her durumda, dünyada en çok sevdiği şeyden, balinalardan ilham alır. Her bölüme, atandığı bir davanın çözümüyle bağlantılı yeni bir balina gerçeği eşlik ediyor.

3
GERÇEK HİKAYELER, GERÇEK İNSANLAR

Dizinin hepsi senaryo ve storyboard değil. Woo’nun karakteri aslında kısmen Mary Temple Grandin adlı gerçek hayattan bir kişiden ilham aldı.

Grandin, Colorado Eyalet Üniversitesi’nde profesör ve dünya çapında bir hayvan bilimci. İki yaşındayken otizm teşhisi kondu ve doktorlar iletişim kurmakta zorlanacağına ve hayatı boyunca bakılması gerektiğine inandılar. Doktorun tahminine rağmen ve her şeye rağmen, Grandin doktora yaptı.Ayrıca, otizmi çevreleyen damgalamayı yıkmak için etkisini ve kişisel deneyimlerini kullandı.

Ek olarak, Olağanüstü Avukat Woo’daki bazı davalar, 11. bölümdeki piyango davası gibi gerçek avukatların gerçek hikayelerden esinlenmiştir.


4
SEVİMLİ OYUNCULAR VE YÜREKLERİ ISITAN İLİŞKİLER

Dizi Woo’ya hayran bırakmanın yanı sıra, aynı zamanda etrafındaki insanlara da aynı şekilde yatırım yapıyor. Bu, hukuk kitaplarına olan ortak aşkları üzerinden bağ kurduğu sevgi dolu Appa’sını (Jeon Bae-soo); onun en yakın arkadaşı Dong Geu-ra-mi (Joo Hyun-young) ve onların bulaşıcı “Woo to the Young to the Woo, Dong to the Geu to the Rami!” sloganı; ve destekleyici meslektaşları…

Ayrıca başlangıçta Woo’ya inanmayan ama kısa sürede ona ısınan kıdemli avukat Jung Myeong-seok (Kang Ki-young), onun zekasına tanık olduktan sonra onun en güçlü destekçisi ve müttefiki oldu. Kalbinizde kesinlikle özel bir yere sahip olacak iş arkadaşı Lee Joon-ho’yu (Kang Tae-oh tarafından oynanır) unutmamak gerekir.


5
PARK EUN-BIN

Woo, Olağanüstü Avukat Woo’nun kalbi ve ruhudur ve Park’ın bugüne kadarki en iyi çalışmasıdır. Eski çocuk oyuncu, televizyona ilk kez beş yaşındayken çıktı. 20 yıl sonra, zaman yolculuğu romantizm K-dramı Operation Proposal’da ilk başrolünü aldı.

Park, en son The King’s Affection’da Veliaht Prens Yi Hwi rolüyle görüldü; ona 2021 KBS Drama Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve 58. Baeksang Sanat Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı kazandırdı.

Woo karakterinin hassas doğası nedeniyle Park, projeyi üstlenmek konusunda endişeliydi ve teklifi birkaç kez geri çevirdi. Onu ikna edenin yönetmen Yoo In-shik ve yazar Moon Ji-won olduğunu ekleyerek, “Tema ve eklediği konular nedeniyle ağır bir sorumluluk duygusu hissettim. Kimseyi gücendirmek ya da incitmek istemedim” dedi.

Yoo, başka alternatifi olmadığını hissettiği için Park için bir yıl beklediğini açıkladı. “Woo karakterini oynayabilecek çok fazla oyuncu yoktu. Kolay bir rol değil. Park bile yük hissetti ama Woo’yu oynayan başka bir aktris düşünemedim. Bu yüzden beklemek zorunda kaldım… ve bekledim.” diyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen