Paz. May 19th, 2024

Nisse, modern, minimal ve feminen tasarım kodlarını, 2022/2023 Sonbahar Kış Koleksiyonu’nda çabasız, cüretkar ve havalı görünecek şekilde yorumluyor. Her koleksiyonunda doğaya ve insanlığa saygısının altını çizen NISSE, bu koleksiyonunda kökleriyle olan bağını bir kez daha vurguluyor. Geçmişiyle olan bağını ve doğallığa olan saygısını, yaklaşık 350 milyon yaşında olan tarihi karbonifer dönemine kadar uzanan Zonguldak’taki Gökgöl Mağarası’nda gerçekleştirdiği kampanya çekimiyle pekiştirerek köklü tarihimize ve unsurlara atıfta bulunuyor. Türkiye’nin gezi alanı en büyük mağaralarından biri olan Gökgöl mağarasında gerçekleştirilen çekimde yer alan tasarımlar binlerce yıllık tarihi kalıntılar arasında etkileyici bir siluete dönüştü.

Daha asi ve zıtlıkların yan yana geldiği tasarımlarda bugüne kadar karşılaşılmamış naif bir ses çıkarış var oluyor. Nisse kadınının kaçış dürtüsünü keşfettiğini gördüğümüz koleksiyonda, doğal özü, aşırıya kaçma ihtiyacı duymadan çarpıcı bir stil ortaya koyarak kusursuz olmaya odaklanıyor.

Doğanın ve evrenin sahip olduğu zıtlıkları bir harmoniyle koleksiyonuna yansıtan Nisse, bir kadının sahip olduğu en değerli şeyin kendi aurası olduğunun altını çiziyor. Koleksiyonda yer alan elbise çeşitleri arasında, göz alıcı boncuklarla süslenmiş el işleri yer alıyor. Alternatif olarak, uzun yollara sahip maksi elbiseler ve şehvetli yakalarla birleştirilmiş balon etek boyları öne çıkıyor. Kombinlerin tamamlayıcısı niteliğindeki zamansız lüks elbiseler, yinelenen kusursuz ceketlerle eşleştiriliyor; rahat ve yünden yapılmış kareli blazerlar, süet püsküllü ve bomber ceketlerle taçlandırılıyor.


Tasarımlarında sürdürülebilir ve vegan derilere sıkça yer veren markanın koleksiyon aracılığıyla ulaşmak istediği mesaj çok net: “Nisse Kadını, sıcak bir sofistike özü olan, kaygısız ve bilhassa çevre bilincine sahip modern bir kadın”.

Zengin dokular, kaliteli kumaşlar ve siluetlerin vurgusunu öne çıkaran koleksiyonda minimalist tonlar ve desenlerin ahenkle bir araya geliyor. Hem ipeksi hem de el boncuklu malzemelerde kullanılan elma yeşili ve kraliyet mavisi koleksiyonun en hit renkleri arasında…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen