Paz. May 5th, 2024

Prens Harry’nin “SPARE” isimli otobiyografi kitabı bu ay yayınlanacak. Ve Harry ve Meghan’ın Netflix belgeselini izlediğinden beri herkes onu okumayı dört gözle bekliyor.

Kitap, ilginç bir şekilde 38 yaşındaki asilzadeyi çok satan bir yazar haline getirdi. Evet, merakla beklenen kitabı henüz çıkmamış olabilir; ancak ön sipariş kitap listelerinin üst sıralarına yükseldi.

Duygusal açıdan güçlü hikaye, kraliyet ailesi içinde büyüyen Prens Harry için hayatın gerçekten nasıl bir şey olduğunu bilmek için rehber olacak. Kitap, onun travmadan iyileşmeye uzanan olağanüstü hareketli kişisel yolculuğuna odaklanacak ve müstakbel eşi Meghan Markle ile tanışmasıyla ilgili ayrıntıları şüphesiz paylaşacağı için sevginin gücünden bahseden bir yolculuk olacak.


Prens Harry’nin kitabı ne hakkında?
Kitapla ilgili basın açıklamasında şunlar yazıyordu: SPARE, okuyucuları yirminci yüzyılın en yakıcı görüntülerinden birine geri götürüyor: iki genç oğlan, iki prens, annelerinin tabutunun arkasında yürürken, dünya üzüntü ve dehşet içinde izliyor. Diana olarak, Galler Prensesi toprağa verildi, milyarlarca kişi prenslerin ne düşünüyor ve hissediyor olması gerektiğini ve o noktadan sonra hayatlarını nasıl oynayacağını merak etti. Harry için, bu onun hikayesi sonunda.

“Dürüstlüğüyle SPARE, sevginin keder üzerindeki ebedi gücüne dair kavrayış, keşif, kendi kendine inceleme ve zor kazanılmış bilgelikle dolu dönüm noktası niteliğinde bir yayın.”

Prens Harry’nin kitabı ne zaman çıkıyor?
Satışa çıkış tarihi 10 Ocak 2023.

Prens Harry’nin kitabı neyi ortaya çıkaracak?
Prens Harry’nin anı kitabı, Dük’ün “travmadan iyileşmeye kişisel yolculuğunu” kapsayacak. Çocukluğu, orduda geçirdiği zaman, Afganistan’da görev yaptığı anlar, bir koca ve baba olarak hayatı hakkında bölümler bekliyoruz.

Prens Harry’nin kitabından herhangi bir alıntı sızdırıldı mı?
The Guardian, Spare’in çıkış tarihinden önce bir kopyasına sahip olduğunu iddia etti ve yayın, Harry’nin kitapta Prens William’ın 2019’da Harry’nin evinde bir tartışma sırasında kendisine fiziksel olarak saldırdığını ve Dük’ü sırtından yaralarla bıraktığını yazdığını bildirdi.

The Guardian, Harry’nin şöyle yazdığını iddia ediyor: “William beni başka bir isimle çağırdı, sonra bana saldırdı. Tüm olay çok hızlı oldu. Çok çok hızlı. Beni boynumdan kaldırarak, yakamı yırttı ve beni yere düşürdü.”

The Guardian’a göre, William, Meghan hakkında “kaba” ve ” aşındırıcı” diyerek şikâyet etti. Harry, William’ın “basın anlatısını tekrarladığını” söyledi ve Harry’den daha iyi bir şey beklediğini yazdı.

Kral Charles, Prens Harry’nin otobiyografisini okudu mu?
Prens Harry’nin ailesine Spare’in bir önizleme kopyasını verip vermediği bilinmiyor, ancak bundan şüpheliyiz. Bu kitap lansmanı hava sızdırmaz bir şekilde gerçekleşti ve Harry ile yapılan TV röportajları öncesinde Anderson Cooper ve Tom Bradby’nin kitabı gözetim altında okumak zorunda kalması bizi şaşırtmaz. Kral Charles’ın, en küçük oğlunun anılarında nasıl tasvir edildiğini merak ediyorsanız, kitabın yayınlanma gününde okuyabilirsiniz.

Prens Harry’nin otobiyografisinin sesli kitabının anlatıcısı kim?
Bu heyecan verici kısım; Prens Harry, SPARE’i kendisi anlattı. Audible üyeliğinizi başlatmak için bir kitap varsa, bu kitap olabilir. Otobiyografisini kendi yazan yazarın, hayatını ayrıntılarıyla anlatması her zaman ilginçtir, ancak annesinin zamansız ölümüyle ilgili bölümü dinlemeye hazır olup olmadığımızdan emin değiliz. O bölüm için mendillerimiz hazır olacak.

Prens Harry SPARE için tanıtım turu yapacak mı?
Prens Harry, kitabı tanıtmak için iki röportaj yapacak. İlk röportaj, ABD’deki 60 Dakika programında Anderson Cooper ile yapıldı. Kraliyet ailesinin üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından basına sızdırılanların hedefini tartışıyor. Ayrıca kraliyet görevine geri dönüp dönmeyeceği sorusuna da cevap veriyor.

İkinci röportaj, kitabının yayınlanmasından iki gün önce, Pazar günü saat 21:00’de yayınlanacak olan Harry: The Inteview adlı bir program için ITV Haber Sunucusu Tom Bradby ile yapıldı Babası ve erkek kardeşiyle olan ilişkisi ve bir kurum değil, nasıl bir aile istediği hakkında açıklamalar bekleniyor.

“SPARE”, Prens Harry’nin kitabının adı için ne anlama geliyor?
Prens Harry tüm hayatı boyunca bu etiketi taşıyordu. “Mirasçı ve yedeği” veya “mirasçının yedeği”, hükümdar ve kardeşlerine atıfta bulunmanın yaygın bir yoludur. Hastalığın ve çocuklar arasında ölümün yaygın olduğu eski günlerde, birden fazla “yedek” olması, ailenin soyunun bitmemesini sağlıyordu.

Prens Harry’nin kitabı ne kadara satılıyor?
Ciltli İngiltere Fiyatı: 14 £ / ABD Fiyatı: 36 $
E-Kitap İngiltere Fiyatı: 13,99 £ / ABD Fiyatı: 17,99 $
Sesli İndirme: Audible ile ücretsiz.

Prens Harry’nin kitabının yazılması için ne kadar ödendi?
Kitap için 36 milyon sterlin ödendiğini bildirildi.

Prens Harry’nin kitap satışları hayır kurumlarına gidecek mi?
Prens Harry, SPARE’den elde ettiği gelirle İngiliz hayır kurumlarını desteklemek istiyor. Sussex Dükü, Lesotho ve Botswana’da HIV/AIDS’ten etkilenen savunmasız çocukları ve gençleri desteklemek için Prens Seeiso ile annelerinin mirasında kurduğu bir kuruluş olan Sentebale’ye 1.500.000 dolar bağışladı. Prens Harry ayrıca kar amacı gütmeyen WellChild kuruluşuna 300.000 £ bağışta bulunacak. 15 yıldır Kraliyet hamisi olduğu WellChild, karmaşık sağlık ihtiyaçları olan çocuk ve gençlerin mümkün olan her yerde hastane yerine evde bakılmasını mümkün kılıyor.

Prens Harry, bir hayalet yazarla mı çalıştı?
Prens Harry, başkalarının hayatlarını yazmaya başlamadan önce kendi otobiyografisini yazan JR Moehringer’ı seçti. Kitabı “The Tender Bar” adıyla yayınlandı ve şimdi Ben Affleck ve George Clooney’nin oynadığı bir film olarak beyaz perdeye uyarlandı.

Bu, açıkça dağılmış bir aile hakkındaki bir hikayeydi. Moehringer’in annesi, o daha bebekken şiddet uygulayan babasından kaçarak; kendi anne ve babasıyla yaşamaya geri dönmüş. Genç Moehringer, radyo yayıncısı olan sadece “ses”olarak tanıdığı babasını özlüyordu. Erkek rol modelleri ararken efsanevi bir Manhasset barında barmen olarak çalışan amcası Charlie’ye güvenir.

The New York Times, Moehringer’ı “Mary Karr’ın The Liars’ Club’ı yazdıktan sonraki türünün en iyi otobiyografisti… Son derece eğlenceli… yazarın Charlie Amcası tarafından karıştırılan bir içecek kadar ustaca oluşturulmuş” olarak tanımlıyor.

Acaba JR Moehringer, Prens Harry’nin itirafçı kitabını yazması için benzer bir ruh hali olması nedeniyle mi seçildi?

Prens Harry’nin kitabı hakkında başka bilmeniz gerekenler…
Sayfa sayısı 416. Princeharrymemoir.com adında özel olarak oluşturulmuş bir web sitesi var. Ve ayrıca bir hashtag var! #PrinceHarryMemoir

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen