Sal. May 7th, 2024

En sevdiğiniz kazağınız hangisi? Soğuk kış günlerinde her şeyler uyum sağlayan siyah balıkçı yaka kazağınız mı? Yoksa süper kalın desenli ve renkli oversized kazağınız mı? Klasik ve zamansız kazaklar, her zaman gardırobumuzda önemli bir yere sahip oluyor ve kış stilimizde büyük bir rol oynuyor. Ancak bu sezon, kazak trendleri alışılagelmişin çok dışında! Kış podyumlarında gördüğümüz ve sonrasında sokak stiline yansıyan trendler, Kış 2023’ün oldukça renkli ve eğlenceli geçeceğine işaret ediyor.

Çekici kazaklar döneminin başlangıcına girmek üzereyiz! Cut-out detaylardan, payetli ve ışıltılı dokulara kadar bu sezonun kazak formları önceki seneleri kıskandıracak türden. Klasik siyah kazaklarınızı bir süre gardırobunuzun gerisine itmenize sebep olacak bu stiller bir sokak modası yıldızı olmanızı sağlayacak!

Fotogaleride sezonun kazak trendlerini görebilirsiniz…

1

Pul İşleme Kazak, 699.50 TL TWIST twist.com.tr

Instagram

2

CANLI RENKLER

‘Emily in Paris’ serisinin üçüncü sezonu ile ekranlarımızda bir renk patlaması oldu! Sonbahar Kış 2022 koleksiyonlarına gönderme yapan süper canlı renkler, sezonun triko trendlerine de yansıyor. Barbie stilinden esinlenen fuşyalar, soğuk kış günlerini ısıtan sarılar ve göz kamaştıran mücevher tonlu maviler ve yeşiller… Bu sezon kazaklarımız mevsimin koyu renklerine baş kaldırı niteliğinde.

Fotoğraf: @emilisindlev

Instagram

3

Yünlü Lastik Örgülü Kazak, 959.99 TL H&M hm.com

Instagram

4

Vatkalı Kazak, 1,039 TL NOCTURNE nocturne.com.tr

Instagram

5

Sarı Örgü Detaylı Yuvarlak Yaka Yün Kazak, 2,299.95 TL MARKS & SPENCER marksandspencer.com.tr

Instagram

6

CUT-OUT DETAYLAR

Kazakların asıl amacına karşı gelen cut-out detayları, triko departmanının en ilginç trendlerinden biri olabilir. Kalın triko kumaşındaki farklı kesik detayları, stilinize çekici ve gizemli bir hava katıyor. Yakalarda, omuzlarda ve göğüs bölgesinde gördüğümüz cut-out detayları, sadece kış sezonunda değil ilkbaharda da trend döngüsünde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Fotoğraf: @amaka.hamelijnck

Instagram

7

Cut-Out Balıkçı Yaka Triko, 499.50 TL İPEKYOL ipekyol.com.tr

Instagram

8

Kazak, 1,077 TL VAKKORAMA vakkorama.com.tr

Instagram

9

Cut-out Kazak, $650 ZEYNEP ARÇAY zeyneparcay.com

Instagram

10

FARKLI DOKULAR

Bu sezon trikolarda şenlik var! Işıltılı dokuların yanı sıra tüy detayları, suni kürkler ve kroşe detayları sezonun kazak modellerinde gördüklerimiz arasında. Bir tarafta sevimli peluşlardan bir diğer tarafta ise 70’lerin festival havasından esinlenen kazaklar, gardırobunuza fark katacak türden.

Fotoğraf: @leoniehanne

Instagram

11

Triko, 13,295 TL VAKKO BY PESERICO vakko.com

Instagram

12

Nonna Siyah Dik Yaka Nakışlı Kazak, 3,499 TL AMOUR ET NATUREL beymen.com

Instagram

13

Fırfır Şeritli Örgü Kazak, 799.95 TL ZARA zara.com

Instagram

14

KLASİKLER

Bu sezon kazak trendlerinde ne kadar farklı dokular ve detaylar görsek de klasiklerden vazgeçmiyoruz! Siyahlar, kendinden desenli krem tonları, bejler ve tabiiki de siyah beyaz çizgili trikolar… Her daim gardırobunuzda bulunması gereken kazak stilleri, tüm kazak trendleri arasında kendini ayrıştırmayı başarıyor!

Fotoğraf: @pernilleteisbaek

Instagram

15

Vera Knit Kazak, 1,680 TL NISSE n-isse.com

Instagram

16

Balıkçı Yaka Yün Kazak, 769.99 TL MANGO shop.mango.com

Instagram

17

IŞILTILI KAZAKLAR

Partiyi sokağa, sokağı da partiye taşıyan kazaklara hazır mısınız? Gardırobunuza festival havası getiren bu ışıltılı kazaklar birbirinden farklı dokulara sahip. Yılbaşı partilerine tam zamanında yetişen bu kazaklar, payetler, simli dokular ve taş detaylar ile süsleniyor. Alıştığımız trikolardan farklı olan bu stil, günlük kullanımda da gününüze ışıltı katıyor.

Fotoğraf: @tamaramory

Instagram

18

Fiyonk İşlemeli Triko, 2,995 TL MACHKA machka.com.tr

Instagram

19

No Drama Kazak, 1,120 TL NAIA naiaistanbul.com

Instagram

20

%100 Kaşmir Çizgili Kazak, 2,999 TL MASSIMO DUTTI massimodutti.com

Instagram

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen