Sal. May 7th, 2024

Salvatore Ferragamo’nun yeni kreatif direktörü Maximilian Davis, ilk defa sunacağı Milano defilesinden önce yeniden markalaşma operasyonuna giriyor. 1927’de Floransa’da Salvatore Ferragamo’nun yeteneğinden doğan marka, kendini yeniliyor ve “Salvatore” ismine veda eden yeni bir logoyu sunuyor: “Ferragamo”.

Bu, Floransalı moda evinin 24 Eylül’de Milano’da yapılacak dönüş gösterisinin öncesinde gerçekleşen bir marka yenileme operasyonu. Rihanna ve Dua Lipa tarafından sevilen kreatif direktör İngiliz Maximilian Davis’in tasarımlarının ilk kez podyuma çıkacağı bir etkinlik.

Minimal siyah bir Ferragamo yazısına sahip yeni logo, her zaman evin ayakkabı kutularını ve çantalarını karakterize eden geleneksel bordoyu tavan arasına gönderen parlak kırmızı bir arka plan üzerinde öne çıkıyor.

Haber, resmi Instagram hesabı duyuruldu. Artık hedef kitlesiyle daha doğrudan iletişim kuran moda markalarına uygun bir seçim…

Markanın yeniden markalaşması lüks sektöründe gerçek bir yeniliği temsil etmiyor. Geçtiğimiz yıllarda diğer markalar da isimlerini yenilediler. Öncüler arasında, şimdi sadece Saint Laurent olan Yves Saint Laurent; Ginori 1735 olarak adlandırılmayı seçen Richard Ginori var.

Bu adım, uluslararası lüks pazarının bugün talep ettiği doğrultuda hareket eden Ferragamo’dan da beklenen bir devrimdir. Aynı zamanda, moda evinin imajını canlandırma ihtiyacını defalarca dile getiren CEO Marco Gobbetti’nin başkanlığındaki şirketin imajı için ilk hareket ve bir yenilenmenin işareti.

Bu, aslında markanın tarihinden gelen bir yenilik… Otuzlu yıllarda Salvatore Ferragamo, markasını yalnızca soyadıyla tanımladı ve 1960’taki ölümünden sonra etikette adı kullanılmaya başlandı.

Davis, geçen Mayıs ayında Time’ın “Yeni nesil liderler” sıralamasında ilk 10’da yer alarak yeniden markalaşma misyonunu gerçekleştirmek için yaratıcı dümene çağrıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen