Cts. May 18th, 2024

İster çok adımlı ayrıntılı bir cilt bakımı rutinine bağlı olun, ister işleri basit tutmayı seviyor olun; yüz yıkama muhtemelen günlük rutininizin bir parçasıdır. Ama hiç yüzünüzü nasıl yıkadığınızın ayrıntılarını düşündünüz mü? Soğuk su, yüz yıkamak için sıcaktan daha mı iyidir? Yoksa sıcaklık gerçekten o kadar önemli değil mi?

Yüzünüzü yıkamak için soğuk su mu, sıcak su mu kullanmalısınız?
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.

Yüzünüzü soğuk suyla yıkamanın faydaları
• Soğuk suyun, sivilce ile ilgili tahrişe yardımcı olabileceğini söyleniyor.
• Soğuk suyun ciltteki şişkinliğe iyi geldiği biliniyor. Özellikle de birçok insanın sabah uyandıktan sonra karşılaştığı bir durum olan gözlerdeki şişliği azaltmaya yardımcı olabiliyor.
• Soğuk su, cilde geçici olarak daha parlak ve daha az iltihaplı bir görünüm kazandırabilen kan damarlarının daralması olan vazokonstriksiyona destek olabilir.

Soğuk su kullanmanın dezavantajları
Herkesin cildi ve yaşam tarzı alışkanlıkları biraz farklıdır, bu yüzden bu rutinler kişiden kişiye değişir. Dikkate alınması gereken bir nokta, soğuk suyun yüzünüzü bakteri ve kirleticilerden ılık suyla yıkamak kadar etkili bir şekilde temizlememe ihtimali. Gözenekleriniz kiri, bakteri ve yağı tutabildiğinden, soğuk suya tepki vermeyebilir.

Akılda tutulması gereken yüz yıkama ipuçları
Tüm küçük ayrıntılara dalmak kolaydır, ancak yüz yıkamanın karmaşık olması gerekmez. Yüzünüzü yıkarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı temel bilgiler…

• Ilık suyla yıkayın. Dermatologlar, ılık suyun yüzünüzü yıkamak için en iyisi olduğu konusunda hemfikirdir. Ancak, sabahları ilk iş olarak veya yüzünüzü ılık suyla yıkadıktan sonra soğuk su sıçramasının güzel olabileceğini söyleniyor.

• Aşırı sıcak sudan kaçının. Sıcak su büyük ihtimalle cilt sağlığı açısından size bir fayda sağlamayacaktır. Sıcak su, cildinizin doğal yağlarını soyup kan damarlarının genişlemesine neden olarak cildinizin daha kırmızı görünmesini sağlar.

• Yüzünüzü günde iki kez yıkayın. Tutarlı olun ve özellikle günün sonunda kiri, makyajı ve bakterileri temizlemek için günde iki kez yıkamaya çalışın.

• Hoşunuza giden nazik bir temizleyici kullanın. Yüzünüzü yıkarken önemli olan tek faktör su sıcaklığı değildir. Nazik, aşındırıcı olmayan bir temizleyici, sağlam bir cilt bakımı uygulamasının temel temelini oluşturmaya yardımcı olur ve özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilir.

• Hassas ciltler veya kuru ciltler için, tahrişi veya kötüleşen kuruluğu önlemek için krem bazlı bir temizleyici kullanın.

•Eksfoliyasyonu haftada 1-2 kez ile sınırlandırın. Günlük eksfoliyasyonun gerekli değildir. Aslında, yarardan çok zarar verebilir ve tahrişe, kızarıklığa, sivilcelere neden olabilir. Hatta cildinizin doğal yağlarının soyulmasına neden olabilir. Cildinizi her gün ovmaktan da uzak durun, çünkü bu da tahrişe neden olabilir.

Bonus puan
Günlük yüz yıkama önemlidir. Amerikan Dermatoloji Akademisi, uyandığınızda, yatmadan önce ve terledikten sonra nazik bir temizleyici ve ılık su ile yıkamanızı öneriyor.

Sıcak su, kuru ve iltihaplı cilde yol açabileceğinden, cildinizi sıcak suyla yıkamaktan kaçınmalısınız. Ayrıca rosacea ve egzama gibi bazı cilt hastalıklarını şiddetlendirebilir. Yüz yıkamayla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, yeni veya farklı bir şey denemeden önce mutlaka dermatoloğunuza danışın. Uzmanlar, en iyisini bilir ve cildiniz için en iyi seçimleri yapmanıza yardımcı olabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen