Sal. May 7th, 2024

Moda sizin için ne ifade ediyor?
Moda, bence eskiden sanıldığı gibi insanlara ne giyeceğini dikte eden bir ‘fenomen’ değil artık… Bilakis tüm ilhamını zamanın ruhundan alan, bir tüketim ifadesi olmanın ötesinde, ‘an’ı tarif eden bir kavram.

Global markalar/tasarımcılar arasında favoriniz kimler?
Valentino’nun hem klasik bir couture markası, bir ‘maison’ kimliğini taşımasına hem de sokağın, bugünün ruhunu anı anına koleksiyonlara yansıtabilmesine hayranlık duyuyorum.

Son dönemde keşfettiğiniz lokal bir marka var mı?
Hayranlık duyduğum çok sayıda lokal marka var. Zaten büyük çoğunluğu Beymen’de sergileniyor.

Beyaz gömlek, 629 TL, BEYMEN

“Giymem” dediğiniz sonradan sevdiğiniz bir parça oldu mu?
Leopar. Sanırım bu konuda modayı takip etmeyi seven çok kadın benimle aynı fikirde olacaktır. Farklı renk, biçim versiyonlarıyla özellikle siyahla/ekruyla kullanmayı çok sevdiğim bir desene dönüştü leopar. Maje, Sandro gibi Fransız markalardaki leopar kaban yorumlarını beğeniyorum.

Olmazsa olmaz aksesuarlarınız neler?
Portföy çantalar. Pratik oldukları kadar cool göründüklerini de düşünüyorum. Klasikleri de çarpıcı renklerini de kullanıyorum, deri harici materyallerden olanlarını da (koton, hasır, bambu) yazın elimin altında bulunduruyorum.

Portföy çanta, 9450 TL, SAINT LAURENT

Dolabınızın en kıymetli parçası?
Sevgili dostum Hikmet Mizanoğlu’nun Çukurcuma’daki dükkanında nefis bir kimono arşivi var. Bunlar Tokyo’dan araştırıp bulduğu ve çok özel dükkanlardan topladığı ürünler. Geçen hafta birini bana hediye etti, vintage el dikişi bu kimono şu an açık ara en kıymetlim oldu.

Aldığınız en iyi stil tavsiyesi?
“Sakin olmak lazım”.

Bot, 17.950 TL, BOTTEGA VENETA

Hangi parfümü kullanıyorsunuz?
Portrait of a Lady (Frederic Malle) fi tarihinden beri kullandığım bir parfüm. Fenalık geldiği noktada vazgeçilmezlerim daima Diptyque Do Son ve Santa Maria Novella Firenze!

Parfüm, 5935 TL, FREDERIC MALLE


Yazı: Damla Durak

ELLE Türkiye Şubat 2022 sayısından alınmıştır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen