Cum. May 10th, 2024

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Lideri Hasret Akarken, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın tabiplere verdiği artırım muştusuna reaksiyon verdi. Sıhhatte ayrımcılık yapıldığını vurgulayan Akarken, “Halkımızı ezdirmeyeceğiz şiarına dayanan taban fiyat görüşmelerinin başladığı gün sıhhat işçilerinin haklarının çiğnenmesini kabul edemeyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, “Hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin lira ortasında artırım yapacağız” açıklamasını yaptı. Koca, “Bütün siyasi parti kümelerinin da liderlerinin da dayanak vereceğini ümit ediyoruz, takviye vereceklerinden bir kuşkum yok. Doktorlar, diş doktorlarıyla ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil kıymetli hususlar. Bütün çalışanlarımızı, bilhassa doktorlarımızı memnun edecek bir düzenleme olacak” dedi. Sıhhat Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Lideri Hasret Akarken, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya sert ihtarlarda bulundu. Akarken, “Emekçilerimiz bir yandan sıhhat sisteminin aksamaması için Covid-19 salgınının yarattığı ağır şartlara direnirken bir yandan da hayat pahalılığı ile gayret ediyor. Sağlık sisteminin yalnızca doktorlar üzerinden döndüğünün düşünülmesi tarihi bir yanılgıdır. Sıhhat Bakanı Koca’yı bu gerçekle yüzleşmeye çağırıyorum. Şayet bir artırım yapılacaksa zirveden tırnağa tüm sistem işçilerine yapılmalı, tabipler elbette baş tacımız. Bir doktor kolay yetişmiyor. Fakat doların, altının, akaryakıtın artık takip edilemediği, mutfaktaki enflasyonun alıp başını gittiği bir vakitte, çok daha güç koşullarda, çok daha düşük fiyatlara çalışan kamu çalışanı varken yalnızca muhakkak başlı birtakım meslek kümelerine artırım yapmanın yaratacağı ümitsizliği ne söyleyerek gidereceğiz?” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİNİN ÇARKLARI İŞÇİLER OLMADAN DÖNMEZ

Pratisyen tabiplerin ek göstergesinin 13 binden 33 bine; uzman tabip ve diş doktorlarının ek göstergelerinin 17 binden 40 bine çıkarılacak olmasının maaşlara 2 bin 500 lira ile 5 bin lira artırım geleceğini söyleyen Akarken, “Sağlık işçilerini uğradıkları bu ayrımcılık karşısında örgütlenmeye çağırıyorum. Bizler bir olmazsak, birleşmezsek kutuplaştırıcı siyasetlere karşı gücümüzü nasıl göstereceğiz? Geçim darlığı yaşıyoruz, emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Toplu mukavele ikramiyesi ile 400 TL’yi ön plana çıkararak, günümüzün ömür kalitesinin düştüğü ekonomik şartlarında şimdiden memurun cebinden alınan memur maaş artırımı unutturulmaya çalışılmıştır. Kaldı ki; meslek kümelerinden yapılan ötekileştirmenin sinyalleri toplu mukavele unsurlarında verilerek, malum sendikalarca mevcut durum maalesef kabullenilmiştir. Bir de üzerine Sayın Bakanın yaptığı açıklamayla ayrımcılığa maruz bırakıldık. Sağlık sisteminin içinden işçileri çekerseniz çarkların döneceğini mi düşünüyorsunuz? Haklarımızı almak için sonuna kadar gayretimizi sürdüreceğiz” formunda konuştu.

SAĞLIK ORDUSU BİR BÜTÜNDÜR, AYRIM YAPILAMAZ

“Sağlık ordusu bir bütündür; tabip, hemşire, teknisyen, tekniker, hasta kabul, paklık işçisi ve güvenlik. Bu vazifeler ortasında ayrım yapılamaz” diyen Akarken, kelamlarını şöyle sürdürdü: Sıhhatte kelamlı ve fiziki şiddete karşı çaba ediyoruz, ayrımcılığa karşı gayret ediyoruz, haklarımızı kazanmak için canımızı dişimize takıyoruz. Tüm gücümüzü kazanmaya, eşitliği sağlamaya ve haksızlıklara son vermeye harcıyoruz. Halbuki bizim kutsal misyonumuz var, halk sıhhatini korumak ve sıhhat sisteminin eksiksiz yürümesini sağlamak. Sağlık ordusunu bölmek, hak kayıpları yaşatmak ve liyakatsizliğe sürüklemek bu memlekete ihanettir. Geleceğimize yapılan hücumdur. Sağlıkçılarımızın hakkını korumayacaksak halk sıhhatini nasıl koruyacağız? Sayın Bakan Koca’yı bu yanlıştan derhal dönmeye davet ediyorum.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen