Cts. May 4th, 2024

The North Face, ikonik Nuptse Mont’un 30. yıl dönümünde, 1992 kataloğundan ilham alarak üç ikonik renk ve tasarımla 92 Retro Anniversary Nuptse’yi yarattı. Arşivlere uzanan bir yolculukla 92 Retro Anniversary Nuptse Mont, orijinal 1992 Nuptse’ye bağlı kalınarak tasarlanan boyun kısmı ve sağ koluna eklenen 1992 detayı ile kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleriyle 2022 Sonbahar koleksiyonunda yerini alıyor.

The North Face Global Kreatif Başkan Yardımcısı Tim Hamilton, 92 Retro Aniversary Nuptse’yi sunmanın mutluğunu “The North Face, 55 yılı aşkın bir süredir keşif tutkunlarının güvendiği bir marka olup, her zaman dayanıklılığı ve ikonik stillerle bir araya getirerek zorlu koşullar karşısında yapılanmaya öncelik vermiştir. Nuptse, zamansızlığıyla tüm bu tasarım ilkelerini bünyesinde barındırıyor. 30.yılında, Nuptse’nin yolculuğunu ve ulaştığı noktayı mükemmel bir şekilde ifade eden 92 Retro Anniversary Nuptse’yi sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.” diyerek ifade etti.

The North Face’in yıllardır en sevilen parçalarından biri olan Nuptse, 1992 yılında ikonik bir tasarım haline gelen Expedition System’in bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Yüksek dağlardaki zorlu koşullar için tasarlanmış ve üst düzey atletler tarafından test edilmiş, pratik kullanıma ve katman sistemine sahip olan Nuptse, soğuk hava koşullarında vücut ısısını koruyarak, sıcaklığı arttırmak için yenilikçi bölme yapısı içeren ilk mont olma özelliğiyle öne çıkıyor. İsmini Everest Dağı’nın güneybatısındaki Himalaya Dağları’ndan alan montun tibetçe telaffuzu “Nuptse”dir. Tibetçede “Nup” batı, “Tse” ise zirve anlamına geliyor. 1996’dan beri aynı çizgide kalan Nuptse, ikonik ve nostaljik siluetini korurken, yıllar içerisinde değişen tasarım trendlerine ayak uydurmak için zaman içinde güncelleniyor ve The North Face web sitesinde en çok aranan ürün olarak yerini koruyor.

Nuptse’nin 30 yıllık serüvenindeki önemli anlar:

1992: Nuptse, Expedition System’in bir parçası olarak Ingrid Harshbarger tasarımıyla raflarda yerini aldı.

1996: İkonik ve nostaljik silüetini koruyan Nuptse, güncel stili ve inovatif versiyonuyla sunuldu.

2011: Nuptse ilk marka iş birliğini yaptı, Supreme x The North Face Nuptse Mont iş birliği; oyuncuların, müzisyenlerin, sanatçıların ve kısacası dünyaca ünlü kişilerden büyük beğeni toplayıp gardropların vazgeçilmezi oldu.

2016: Nuptse’de kullanılan tüm tüy içeriği, Responsible Down Standard sertifikası aldı.

2017: ’96 Nuptse yeniden yorumlanarak piyasaya sürüldü.

2019: The North Face ilk %100 geri dönüştürülmüş Nuptse’yi piyasaya sürdü.

2020: The North Face, 1992 Nuptse ile birlikte Gucci iş birliğine imza attı.

92 Retro Anniversary Nuptse, seçilli The North Face mağazalarında ve thenorthface.com.tr’de üç farklı rengiyle sunuluyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen