Cts. May 4th, 2024

Yatırım şirketi Multicoin Capital, Coinbase’e yaklaşık 1.66 milyon dolar değerinde altcoin transfer etti. Şirket 2020’de yaptığı yatırımları nakde çevirmeye başlıyor.

Multicoin Capital, Coinbase’e bu altcoin’i aktardı

26 Mayıs’ta on-chain veri kaynağı Ember’in raporuna göre Multicoin Capital, Coinbase’e 833.332 LDO transfer etti. İşlemin boyutu yaklaşık 1.66 milyon dolar değerindeydi.

Multicoin Capital, 7 Aralık 2020’de yatırım yoluyla 10 milyon LDO satın almıştı. Şirketin ortalama satın alma maliyeti 0,00846 dolardı. 16 Ekim 2022’den bu yana Multicoin, Coinbase’e 9.166.667 LDO sattı/aktardı. Şu anda yalnızca 833.333 LDO’ya sahip.

Balina satışlarına rağmen, bireysel yatırımcılar LDO’ya ilgi göstermeye devam ediyor

IntoTheBlock verilerine göre, kripto balinaları Lido Finance’in tüm token konsantrasyonu üzerinde inanılmaz bir hakimiyete sahip. Son günlerde, arzın %87’si büyük sahiplerin elindeydi.

İlginç bir şekilde, bu eğilim, kazananlara kıyasla daha fazla yatırımcının zarar etmesine rağmen gerçekleşti. Bunun gibi bir örnek, büyük yatırımcıların LDO’yu aşırı derecede değersiz bulduğunu düşündürebilir.

Ayrıca, tüm balinaların %66’sının son 365 gün içinde gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Bunun nedeni, Lido’nun 2022’de Bitcoin fiyatıyla negatif korelasyonuyla bağlantılıydı. Bahsetmeye değer başka bir faktör de Liquid Staking projesinin Ethereum ağındaki aktiviteye katkısıdır. Dahası, Lido’nun V2’sini piyasaya sürmesi, balinaların artan işlemlerini etkileyen gelişmeler arasında.

Bu arada, 8 Mayıs haftasında 193,11 milyon dolarlık büyük işlemlerin oldukça büyük bir kısmı para çekme işlemi oldu.

Bu nedenle, balinaların birikimini ima etmek, kısa vadeli hedeflerle örtüşmeyebilir. Ancak Santiment’in verilerine göre, bu işlemlerin gerçekleşme oranı düşmüştü. Bu nedenle, artan satış baskısı konusunda paniğe kapılmak için güçlü bir neden yok.

Altcoin yatırımcıları küçük satın alımlarla eşlik ediyor

Bireysel yatırımcı açısından LDO’nun metriklerin önemli bir değişim olmadı. Bununla birlikte, on-chain veriler, 0 ila 100 token sahibi çoğu kişinin birikim avında balinalara katıldığını gösterdi. Ancak partiden her grup katılmadı.

Örneğin, 10 ila 100 LDO tutan grup yoğun yüklemeye karşı dirençliydi. Bununla birlikte, yaygın kümelenme, LDO’ya olan inancın diğerlerine göre yüksek olduğunu kanıtladı.

Peki LDO balina ailesinin yeni üyeleri oldu mu? Santiment verilerine göre bu metrikle ilgili pek bir şey olmadı. 10 milyon ila 100 milyonluk grup 10 Mayıs’tan bu yana düzleşti.

Bu metrik, gruptaki balina sayısının söz konusu tarihten bu yana neredeyse aynı kaldığı anlamına geliyordu. Ancak diğer grupların çoğu için adres sayısı bir düşüşe tanık oldu.

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, LDO fiyatı şu anda %2,5 civarında düşüş gösteriyor. Balina satışlarının yaygınlaştığı ortamda, son bir aya göre yaklaşık %10 civarında değer kaybetti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen