Çar. May 1st, 2024

Keskin bir tada sahip olan zencefil, uzun süredir şifalı bir bitki olarak üne sahiptir. Yüzyıllar boyunca mide rahatsızlığından, soğuk algınlığı ve grip semptomlarına kadar pek çok şey için çare olmuştur.

Zencefil, ayrıca anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde çoğu cilt bakım rutinine mükemmel bir katkı sağlar. Toner, maske, ovma ve daha fazlası olarak kullanılabilir.

İşte zencefilin cilt için en iyi beş faydası…

1
Kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltır

Serbest radikaller, vücudunuzun normal metabolik sürecinin doğal bir yan ürünüdür. Ayrıca sigara dumanı, hava kirleticiler veya endüstriyel kimyasallar gibi dış etkenlerden de oluşabilirler. Bu, oldukça reaktif ve kararsız moleküller, kırışıklıklar, hiperpigmentasyon veya ince çizgiler olarak ortaya çıkabilen oksidatif strese yol açabilir.

Zencefil, oksidatif strese karşı koruma sağlayan bileşiklere sahip harika bir antioksidan kaynağı olduğundan, bu yaygın cilt sorunları için riski azaltmanıza yardımcı olabilir.


2
Yara izlerini iyileştirir

Zencefilin antioksidan içeriği, vücutta sağlıklı kan akışını da teşvik edebilir. Bazıları bunun yara izlerinin cildinizin normal rengine geri dönmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Ancak, bunu kanıtlayacak sınırlı kanıt var.

Ek olarak, bazıları zencefilin kolajen üretiminin hacmini artırabileceğini söylüyor. Kolajen lifler, vücudun kendini tekrar bir araya getirmek için kullandığı ve bir yara izinin iyileşmesine yardımcı olan liflerdir. Ancak yine, araştırmaların çoğu anekdot niteliğindedir ve bunun yasal olup olmadığını göstermek için kesinlikle daha fazla bilime ihtiyacımız var.


3
Saçınızı ve saç derinizi sağlıklı tutar

Zencefilin saçlarınız için harika olduğu yaygın olarak düşünülmektedir. Uzun süredir saç tedavilerinde kullanılmaktadır. Kalın saçlar, daha az bölünmüş uçlar, artan saç büyümesi gibi faydaları bilinmektedir. Zencefilin antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri de saç deriniz için harikadır. Bu kök, özellikle kepek tedavisinde etkilidir.

4
Selülitin daha az fark edilir olmasını sağlar

Zencefil, vücudunuzun toksinleri atmasına ve kanın pompalanmasını sürdürmesine yardımcı olabilir. Bu, cildinizin altında yağ birikimini durdurur. Böylece selülit görünümü azalabilir.


5
Akne semptomlarını iyileştirir

Zencefil, anti-inflamatuar iyilikle dolu olan gingerol adı verilen bir fitokimyasal ile doludur. Bu, belirli akne türlerini tedavi etmek ve önlemek için harika olduğu anlamına gelir. Ayrıca zencefilin cildinizin ürettiği fazla yağ (aka sebum) miktarını azaltmaya yardımcı olduğu da kanıtlanmıştır. Ama unutmayın elbette zencefil bir sivilce tedavisi değildir.

CİLT İÇİN ZENCEFİLLİ TARİFLER
Cilt bakımı için evde hazırlayabileceğiniz kolay zencefilli tarifleri topladık.

1
Zencefilli tonik
Malzemeler
1 su bardağı taze zencefil suyu
1 yemek kaşığı bal

Nasıl Yapılır?
Taze zencefil suyu ve balı karıştırın. Toneri bir pamuklu ped ile cildinize uygulayın. 30 dakika kadar bekleyin. Ilık su ile güzelce durulayın.

2
Zencefilli yüz maskesi
Malzemeler
1 yemek kaşığı zencefil suyu
2 yemek kaşığı gül suyu
1/2 yemek kaşığı bal

Nasıl Yapılır?
Malzemeleri bir kasede karıştırın. Yüzünüze 1 dakika kadar ılık, ıslak bir havlu tutun. Bu, maksimum zencefil iyiliği almak için gözeneklerinizi açmanıza yardımcı olacaktır. Maskeyi yüzünüze eşit şekilde yayın. 20 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

3
Zencefilli ovma
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı öğütülmüş zencefil

Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri bir kaseye alın ve karıştırın. Karışımı, ıslak cilde uygulayın. Ovalamayı yumuşak dairesel hareketlerle cildinize nazikçe sürün. Ilık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

4
Zencefilli banyo tuzları
Malzemeler
1/2 su bardağı Epsom tuzu
2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil

Nasıl Yapılır?
Malzemelerinizi birleştirin ve ılık (ama çok sıcak olmayan) su dolu bir küvete dökün. Arkanıza yaslanın, rahatlayın ve zencefilin harikalar yaratmasına izin verin.

5
Zencefilli masaj yağı
Malzemeler
1 soyulmuş zencefil parçası, ince dilimlenmiş
1 su bardağı badem yağı
12 adet kurutulmuş gül yaprağı (veya gül yağı)

Nasıl Yapılır?
Malzemeleri karıştırın ve karışımı bir şişeye dökün. Bir hafta bekletin, ancak günde bir kez iyice salladığınızdan emin olun. (Bikini bölgesi için kullanmayınız)

6
Zencefil şampuanı
Malzemeler
1/2 bardak zencefil suyu
1 – 1/2 bardak şampuan

Nasıl Yapılır?
Zencefil suyunu normal sıvı şampuanınıza ekleyin. Normalde yaptığınız gibi uygulayın.

Zencefil kullanmanın cildinize yan etkileri var mı?
Zencefil alerjileri nadirdir ancak duyulmamış değildir. Alerjiniz olmadığından emin olmak için tüm cildinize sürmeden önce bir nokta testi yaptığınızdan emin olun. Bileğinizin iç kısmına bir dilim zencefil sürün. 24 saat sonra herhangi bir tepki olmazsa, bir sorun yok demektir.

Zencefilin bildirilen sağlık yararlarının tümü bilim tarafından desteklenmemiştir. Doktorunuza danışmayı unutmayın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen