Sal. May 7th, 2024

Üretimdeki verimlilik ve ihracattaki sürdürülebilirlik Kapasitematik ile mümkün

Türkiye’nin alanında birinci yerli yazılımı olan makine tahlil platformu Kapasitematik, alınan yeni siparişlerde üretici firmaların atıl üretim kapasitesini değerlendirebilmelerini, verimliliklerini arttırmalarını ve ihracat faaliyetlerinde daha başarılı sonuçlara ulaşmalarını sağlıyor. Tezmaksan Ar-Ge grubu tarafından geliştirilen sisteme olan muhtaçlığın her geçen gün artmasıyla birlikte işletme sahiplerinin fabrikadaki üretimi uzaktan takip ve denetim etmesine imkan sağlayan Kapasitematik, verimliliği artırıyor. Hata ve sorunları anlık geri bildirimlerle kullanıcısına raporlayan ve yanlışsız üretim tahlilleri sunan Kapasitematik, bu sayede sürdürülebilir üretimi de mümkün kılıyor.

Türkiye talaşlı imalat endüstrisinin başkan markası Tezmaksan’ın Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen CNC Makine Tahlil Platformu Kapasitematik, kullanıcılarının vakit ve emek kaybını ortadan kaldırıyor. Fabrikadaki üretim sürecini anlık ve uzaktan denetim edebilme imkanı sunan Kapasitematik sayesinde işletmeler, verimli ve ölçülebilir bir üretimle ihracatta sürdürülebilir bir muvaffakiyet elde ediyor.

Üretimde verimlilik ve ihracat başarısına Kapasitematik damgası

Türkiye’nin ve imalat endüstrisinin teknoloji partneri olma vizyonuyla geliştirdikleri Kapasitematik’in bilhassa pandemi periyodunda üreticilere büyük yarar sağladığını vurgulayan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, şunları söyledi: “Kapasitematik üretim sürecinde oluşması beklenen kusurları kullanıcıya raporluyor. Kapasitematik ile makinelerin duruş müddetlerinin arıza, hazırlık, yükleme-boşaltma ve mola üzere alt kategorilerinin de raporlaması yapılıyor. Kapasitematik bilhassa otomotiv, savunma sanayi, havacılık, medikal üzere stratejik kesimlerin yanı sıra KOBİ’lerin büyümesine de yardımcı oluyor. Bu sayede verimliliklerini artıran işletmeler hem maliyet hem de vakit açısından karlılık elde ediyor. Fabrikaların verimlilik idaresini akıllı telefon ya da tablet vasıtasıyla takip edebilen Kapasitematik’in kullanımının pandemi devrinde yüzde 40 artış göstermesi, yazılımın ne kadar yararlı olduğunu da gösteriyor. Dijitalleşme ve robotlu otomasyonu baz alarak geliştirdiğimiz tahlillerimiz sayesinde ülkemizin üretim gücü ve ihracat faaliyetlerinde daha başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Bu sayede de işletmelerimizi dünyadaki devlerle rekabet edebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.”

İhracat muvaffakiyetinde Kapasitematik etkisi

Kapasitematik’in üretim sürecine anında müdahale etme noktasında internetin ulaştığı her yerde bilgilerin alınmasına imkan sağladığına dikkat çeken ve bunun da verimliliğe direkt katkı yaptığını belirten Aydoğdu, “Takım tezgahları konusunda Türkiye üretimde bir evvelki yıla nazaran yüzde 30 artış gösterdi. Grup tezgahları kullanıcılarımızın artışı ise yüzde 40. Bölümde Kapasitematik’i tercih edenler, bu bilgilerle ne derece bir yanlışsız bir adım attıklarını lisana getiriyor. Kapasitematik, verimliliğe yaptığı katkıyla işletmelerin üretimindeki her adımı ölçümlemelerini sağlıyor. Optimal kapasite seviyesinin altında kalmak, atıl kapasiteye neden oluyor. Optimal kapasitenin üstüne çıkmak ise uzun vadede sürdürülebilir olmaması nedeniyle işletmenin varlığını devam ettirme üzere genel maksatlarına uyumlu olmuyor. Bu sayede kapasitelerini ve verimliliklerini ölçümleyen işletmeler, ihracat hisselerini da azamî düzeylere çıkararak ülke iktisadının kalkınması ve büyümesini sürdürülebilir kılıyor. Türkiye daha çok küçük ölçekli işletmeler vasıtasıyla üretim yaparak ihracat gerçekleştirdiği için Avrupa’daki büyük ölçekli üretici devlerle rekabet etmek durumunda kalıyor. Bu noktada Kapasitematik’in kıymeti ön plana çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda otomasyonlaşmanın artması ve Kapasitematik’in bu sürece daha çok adapte edilmesi, verimliliğin önündeki manileri kaldıracak ve ihracatımızı üstlere taşıyacak. Bu sayede, pandemiyle birlikte tedarikte önemli dertler yaşayan Çin’e karşı yeni üretim üssü olarak öne çıkan Türkiye’nin memleketler arası pazarlarda yükselişine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Avrupa’nın devlerine karşı dijital ve otomasyon atağı

2022 yılının Türkiye endüstrisi ismine fırsatlar kıymetlendirmek ismine değerli bir dönüm noktası olduğuna değinen Aydoğdu, “Bu yıl kadro tezgahları üretiminde yüzde 20 artış gerçekleşti. Hem sanayi hem de kadro tezgahı üretimindeki bu artışın 2022 yılında da birebir tempoyla devam edeceğini öngörüyoruz. Türkiye daha çok küçük ölçekli işletmeler vasıtasıyla üretim yapıyor ve ihracatı buna nazaran şekilleniyor. Avrupa’daki büyük ölçekli üretici devlerle rekabet etmek durumunda kalıyor küçük ölçekli işletmelerimiz. Bu periyoda kadar kelam konusu devlerin üretimi durdurmasının avantajlarını kullandık ama bu durum 2022 yılında değişmeye başlayacak ve dev üreticiler üretime tekrar başlayacak. Bununla başa çıkmak ve başarımızı sürdürebilmek ismine Türkiye’nin iktisadı güçlü ülkeler üzere dijitale ve otomasyona yatırım yapması gerekiyor” diyerek atılması gereken adımlardan bahsetti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen