Paz. May 19th, 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bayan Teşebbüsçüler Heyeti ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi takviyesiyle hayata geçirilen Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshowun on üçüncü durağı Karabük oldu.

Girişimin Bayan Kahramanları Projesi, bayanların iş hayatında güçlenmesi için TOBB Bayan Teşebbüsçüler Kurulu’nun tüm Türkiye genelindeki 7 bin teşebbüsçü bayana ulaşma amacıyla hayata geçiyor. Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında TOBB ile gerçekleştirilen roadshowun on üçüncü durağı Karabük’te konuklara Beko 100 Bayan Bayi projesinin ayrıntıları aktarıldı.

TOBB Bayan Teşebbüsçüler Şurası ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi takviyesiyle hayata geçirilen Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi’nde süren online eğitimlerin akabinde belirlenen vilayetlerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshowun on üçüncüsü Karabük Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, TOBB Bayan Teşebbüsçüler Konseyi Lider Yardımcısı Günseli İtina, 3. Bölge Batı Karadeniz Temsilcisi ve TOBB Karabük Bayan Teşebbüsçüler Şurası Lideri Nuray Alpboğa, Arçelik Perakende Akademisi ve Beko yöneticilerinin iştiraki ile düzenlendi. Programda Beko 100 Bayan Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde ayrıntılar aktarıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lider Yardımcısı Günseli İtina, TOBB Lideri Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Bayan Teşebbüsçüler Konseyi Lideri Sayın Nurten Öztürk ismine iştirakçilere sevgiyle selamlarını ileterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “TOBB Liderimiz Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bir misyonu var. Liderimiz ‘Ülkemizin yarısı bayan, bayanlarımız daha çok çalışırsa ülkemiz daha güçlü olacak’ diyor. Bu fikirle 2007’de Bayan Teşebbüsçüler Konseyini hayata geçiriyor. Liderimiz ‘Kadın teşebbüsçü sayımızı artıracağız, beyaz yakalılar ortasında bayanlarımızın sayısını artıracağız ayrıyeten mavi yakalı bayanları yetiştirip istihdama katacağız’ diyor. Heyetimizin misyonu bu. Biz, 7 bin bayan olarak bunun için çalışıyoruz. Karabük Karadeniz’deki on ili temsil etmesiyle ikinci büyük bölge. Bu bağlamda da büyük bir sorumluluğu bulunuyor. İnsan olarak bizlerin bize vadedilmiş olan hayatı yaşayabilmemiz için gayret sarf etmemiz gerekiyor. Bize bir hayat verilmiş, biz onu ya harcarız ya da kıymetlendiririz. Ben değerlendirmenizi öneriyorum ve diliyorum. Beko 100 Bayan Bayi, Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi niçin bedelli zira üç farklı misyonu gerçekleştiriyor. Bir bayilik verme misyonu var ve bunun için çok özel fırsatlar tanıyor. İki bu bayilerde çalışacak beyaz yakalıların bayan olması için ayrıyeten dayanak veriyor. Sonrasında da mavi yakalı olarak içeride çalışacak bayanlara katma bedel katıyor. TOBB Bayan Teşebbüsçüler Kurulu’nun misyonuna uygun bir proje olmasıyla çok pahalı. Bugün burada olanların bu fırsatı güzel değerlendirmelerini öneriyorum. Bu ülkenin hak ettiği yerde olmasını istiyorum. Bayanlarının bu maksada giderken çok önemli misyonları olduğuna inanıyorum.

3. Bölge Batı Karadeniz Temsilcisi ve TOBB Karabük Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Nuray Alpboğa, emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Kadın toplumda çok değerlidir. Annedir, aileyi bir ortada tutandır. Onun için bayanın yeri toplumda apayrıdır. Biz bugün burada kıymetli olan bir şeyi vurguluyoruz. Toplumun içinde bulunduğu zorlukları yaşarken bayanın ne kadar değerli olduğunu, finansın aslında meskenden başlayıp ticarete, işletmelerimize yansıdığını biliyoruz.Bu bağlamda da bayanlarımızın finans profesörü olduğunu düşünüyorum. Zira hesap ederken çok zorlanmazlar. Bu bayanın fıtratında vardır. Bayanın iş hayatında olması bizi gururlandırıyor. İş hayatı dendiğinde her şeyin ortak olduğunu görüyoruz. Bugün bayan girişimcilerimiz önemli bir vizyon içerisindeler. Biz de onlara rehberlik edebilirsek, onlara yardımcı olabilirsek keyifli oluyoruz. Teşebbüsçü bayanlarımıza motivasyon sağlıyoruz. TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti olarak gayemiz bölgemizde bayan teşebbüsçü sayısını artırabilmek bayanlarımızın elini hamurdan çıkartıp, daha katma bedelli işlere yönlenmesi sağlamaktır” dedi.

Beko Satış Yöneticisi Burak Bilgisel: “Beko Bayii olmak isteyen bayanlarımıza kapımız sonuna kadar açık”

Beko Satış Yöneticisi Burak Bilgisel açıklamasında Beko olarak her vakit bayanların iş dünyasına iştirakini destekliyor ve yanlarında duruyoruz. Teşebbüsçü bayanların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz bu yolda Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirmeyi çok istediğimiz yüz yüze eğitimlerle Karabük’te olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. İş hayatındaki hamasetlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve bayanların inançlı, rekabetçi ve donanımlı bir halde iş hayatında hak ettikleri yerleri almalarına takviye olmak bu projenin öncelikli maksadını oluşturuyor. 100 Bayan Bayi Projemiz ile entegre olması sebebiyle eğitimlerden sonra Beko bayisi olmak isteyen Karadeniz’in teşebbüsçü bayanlarına da kapımızın sonuna kadar açık olduğunu ortamıza katılmalarından memnunluk duyacağımızı paylaşmak isterim” dedi.

Tüm bölgeleri kapsayan Teşebbüsün Bayan Kahramanları Projesi eğitim toplantıları 2021 Aralık’a kadar sırasıyla; İzmir, Çanakkale ve Düzce’de TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi takviyesiyle devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen