Cts. Nis 27th, 2024


Eker Süt Ürünleri tarafından düzenlenen Eker I Run Koşusu’na geri sayım devam ederken, tertibin 10. yılına yakışan ağır bir ilgi yaşanıyor. 1 Ekim Pazar günü Bursa Eker Meydan’da düzenlenecek 10. Eker I Run’da koşmak isteyen iştirakçiler, parkurların kontenjanlarını süratle dolduruyor. 10. Eker I Run’ın en önemli modüllerinden biri olan Yardımseverlik Koşuları ile de Adım Adım çatısı altındaki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) projeleri için tüm vakitlerin en büyük kaynağının yaratılması hedefleniyor. “İPK – GÜZELLİK PEŞİNDE KOŞ” (ipk.adimadim.org) Platformu’nda yayınlanan projeler, gönüllü koşucuların ve bağışçıların takviyesini bekliyor. 

 

Süt eserlerinde Türkiye’nin en yenilikçi markalarından biri olan Eker, sağlıklı ömrü destekleyen tertiplere imza atıyor. 2014 yılından bu yana klasik olarak yapılan ve koşu sporu takviminin önemli bir modülü haline gelen Eker I Run, 10. yılında “Koşuyoruz” mottosuyla düzenleniyor.

 

1 Ekim Pazar günü Bursa Eker Meydan’da düzenlenecek olan 10. Eker I Run, müsabaka heyecanının yanı sıra müzik, cümbüş ve güzellik dolu programıyla bir koşu etkinliğinden çok daha fazlasını vadediyor. Profesyonel sportmenlerin yanı sıra amatör koşucular, kurumsal kadroların temsilcileri ve çocuklar üzere farklı profillerden iştirakçiler Eker I Run’da yer alabiliyor. 

 

42K maratonu, 15K, 5K, Paten Yarışı, Özel Sportmenler Koşusu, 6-12 yaş aralığındaki çocukların katılacağı “Minik Adımlar” Koşusu’nun düzenlendiği Eker I Run’ın programına, bu yıl “Maraton Bayrak Yarışı” parkuru da eklendi. 

 

Deprem felaketinden etkilenenlere yönelik projeler dikkat çekiyor

 Eker I Run’da, Adım Adım bünyesindeki STK’ların yardımseverlik kampanyaları için Yardımseverlik Koşuları düzenleniyor. Bu koşulara katılanların ve bağışçıların dayanağı ile birlikte Adım Adım çatısı altındaki STK’ların toplumsal paha yaratan projeleri için kaynak geliştiriliyor. Çocuklardan gençlere, bayanlardan tabiata, hayvanlara kadar dayanak bekleyen binlerce faydalanıcıya katkı sağlanıyor. Bu yıl Adım Adım Eker I Run Yardımseverlik Koşuları’nda, sarsıntı felaketinden etkilenenlere yönelik projelerin olması da dikkat çekiyor. İstekli koşucular, “İPK – UYGUNLUK PEŞİNDE KOŞ” (ipk.adimadim.org) Platformu’ndaki STK projelerini inceleyerek, seçtikleri projeyle kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra STK ismine bağış toplayabiliyor.

 

Toplam kaynak 2.217.178 TL’ye ulaştı

 

2022 yılında yapılan 9. Eker I Run’da STK’ların projeleri için bağış rekoru kırıldı. Eker I Run Yardımseverlik Koşuları’nda, 700’ün üzerinde istekli koşucunun uğraşıyla 18’i Adım Adım bünyesinde olmak üzere toplam 19 STK için toplanan bağış ölçüsü 1.137.312 TL oldu. Eker I Run’da 2018’den 2022 yılına kadar; 23 farklı STK için tüm vakitlerde toplanan kaynak 2.217.178 TL’ye ulaştı.

 

Katılan STK’lar

 

10. Eker I Run’da atılan her adımda güzellikler çoğalarak artacak. İstekli koşucular, açılan Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile STK’ların özel olarak geliştirilen projeleri için bağış toplayacak. 10. Eker I Run’da şu STK’lar için güzellik peşinde koşulacak: 

 

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), Çağdaş Ömrü Destekleme Derneği (ÇYDD), İlgi Otizm Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), Bayan Emeğini Kıymetlendirme Vakfı (KEDV), Koruncuk Vakfı, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV), Paylaşımcı Toplum Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohumluk Toplumsal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı,  Tohum Türkiye Otizm Erken Teşhis ve Eğitim Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), UNICEF Türkiye Ulusal Komitesi.

 

10. EKER I RUNDA YARDIMSEVERLİK KOŞUSU YAPACAK STKLARIN PROJELERİ:  

 

Bursa LÖDER – Kanserli Çocuklar Sıhhate Ulaşsın Projesi

 

Kanserli çocuklara yardım maksadı ile kurulmuş bir dernek olan Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), “Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği”ne başvuran olguların problemlerini çözmek için projeler üretiyor. LÖDER, maddi yetersizlikler yüzünden kalacak yer bulamayan Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören ve kemik iliği nakli için kent dışından gelen çocuklara ve ailelerine, yeniden kanser tedavisi gören yetişkin hastalara Konuk Konutu’nda yemek ve barınma hizmeti veriyor. Bir hastanın ailesiyle bir arada konuk meskeninde ağırlanmasının 1.250 TL’lik bir bedeli bulunuyor. LÖDER, 50 iştirakçinin takviyesi ile 150.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

ÇYDD – Öğrencilerimize Teknoloji Dayanağı Projesi

 

Çağdaş Türkiye’nin gelecek teminatı misyonu ile 1989 yılında kurulan Çağdaş Ömrü Destekleme Derneği (ÇYDD), kız çocuklarının okula gitmesine katkıda bulunmak ve eğitimde eşitlik sağlamak için burs veriyor. “Öğrencilerimize Teknoloji Dayanağı Projesi” ile Eker I Run’a katılan dernek, sarsıntıda teknolojik aygıtlarını kaybeden ya da bundan ötürü eğitimine orta vermek zorunda kalan öğrencilerin bilgisayar, tablet, internet üzere teknolojik donanımlara ulaşmasını ve eğitimde eşitliğinin sağlanmasını hedefliyor. Öğrenciler için sağlanacak bir teknolojik aygıtın bedelinin 17.000 TL olduğu belirtiliyor. ÇYDD, projesi için 20 iştirakçinin dayanağını almayı hedefliyor. 

 

İlgi Otizm Derneği – Otizme İlgili Ol Projesi

 

İlgi Otizm Derneği, otizm tanısı almış fakat maddi yetersizlikler nedeniyle gereksinimi olan özel eğitime ulaşamayan çocuklara bünyesinde kurduğu okulunda eğitim dayanağı veriyor. Dernek, fiyatsız aile eğitimleri ve ruhsal danışmanlık hizmeti de sunuyor. Otizm teşhisi konan bir çocuğun muhtaçlık duyduğu özel eğitimin maliyetinin yıllık 120.000 TL olduğunu belirten İlgi Otizm Derneği, 100 iştirakçinin takviyesini almayı hedefliyor.   

 

KAÇUV – Umutlu Kartlar Projesi

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), maddi sıkıntıları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlayarak, kanserle mücadelede önemli bir ihtiyaç olan ruhsal dayanak ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı sağlıyor. Vakıf, sarsıntıdan etkilenen illerde öncelikli olmak üzere, kanser tedavisi gören çocuk ve ailesinin desteklenmesi gayesiyle temel hijyen ve besin muhtaçlıklarını karşılayarak tıbbi tedavi sürecine odaklanmalarını sağlamak için tertipli olarak alışveriş kartları gönderiyor. Bir Umutlu Kart bedelinin 1.200 TL, bir çocuk için bir yıllık Umutlu Kart takviye fiyatının 6.000 TL olduğu belirtiliyor. KAÇUV, 50 iştirakçinin takviyesi ile 270.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

KASDER – Eğitime Takviye Geleceğe Hayat Projesi

 

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), ülkemizde sayıları 100 bini aşan kas hastalarının daha kaliteli hayat sürmelerini sağlamak, hastalara ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulamaya geçirilebilmesi gayesiyle 1978 yılından bu yana çalışmalar yapıyor. Alanındaki en faal sivil toplum adresi olan dernek, “Eğitime Takviye Geleceğe Hayat” projesiyle kas hastası öğrencilerin hayallerine ulaşmasına dayanak oluyor. Kas hastalığına sahip bir üniversite öğrencisi için yıllık eğitim bursu fiyatı 12.000 TL. KASDER, 50 iştirakçinin takviyesi ile 60.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

KEDV – Bayanlar Hayatı Tekrar Kuruyor Projesi

 

Kadın Emeğini Kıymetlendirme Vakfı (KEDV), 1986 yılından bu yana dar gelirli bayanların ömür kalitelerini ve ekonomik durumlarını güzelleştirmelerine takviye olmak ve mahallî kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmek maksadıyla çalışıyor. Yereldeki kadınların örgütlenmeleri, iştirakçi liderlik marifetlerini güçlendirmeleri ve toplum odaklı kalkınmada dönüştürücü rol oynamaları, KEDV’in öncelikleri ortasında birinci sıralarda bulunuyor. KEDV, Bayanlar Hayatı Tekrar Kuruyor projesi ile zelzeleden etkilenen bayanların hayatı yine kurmaları için teşebbüslerini uzmanlık, eğitim, finansman, ürün/iş geliştirme ve pazarlama ile destekliyor. Her 5.000 TL bağış ile 1 bayanın üretime devam edebilmesi sağlanıyor. KEDV, 150 iştirakçinin dayanağı ile 250.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

Koruncuk – Hayalim Okul Projesi

 

Koruncuk Vakfı, sosyo-ekonomik açıdan eğitime erişimleri ve temel muhtaçlıkları risk altındaki kız çocuklarına, “akademik muvaffakiyet ön şartı olmaksızın” ortaokuldan üniversiteye kadar barınma ve bakım hizmeti sunarak, üniversite eğitimlerini ve mesleksel gelişimlerini destekliyor. Koruncuk Vakfı “Hayalim Okul” projesiyle, bu yıl Koruncuk Köylere kabul edeceği sarsıntıdan etkilenen kız çocuklarının inançlı bir ortama, temel gereksinimlere erişimleri ve hayallerindeki okula kavuşabilmeleri için gereken takviyesi sağlamayı amaçlıyor. Koruncukların nitelikli ve kesintisiz eğitime erişmesi için gereken dayanağın yıllık 9.000 TL olduğu belirtiliyor. Koruncuk Vakfı, 10 iştirakçinin dayanağı ile 90.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

OBİDEV – Otizmde Bir Gün Değil Her Gün Eğitim Projesi

 

Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV), “Otizm Spektrum Bozukluğu” (OSB) tanısı konmuş bireylerin kaliteli, ağır ve nitelikli özel eğitim almalarına dayanak olmak için çalışmalar yapıyor. Vakıf, OSB’li bireyler ve ailelerin toplumda yer almalarını kolaylaştırmak için kamu ile birlikte çeşitli projeler geliştiriyor. OBİDEV, otizmli bireylerin bağımsız olarak ömürlerini sürdürebilmeleri için ferdî, küme, lisan ve konuşma terapisi, spor, fotoğraf, müzik, ergoterapi ve duyu bütünleme alanlarında muhtaçlık duydukları yoğun eğitime fon sağlıyor. Bir öğrencinin 1 yıllık eğitim bursunun bedelinin 25.000 TL olduğu belirtiliyor. OBİDEV, 500 iştirakçinin dayanağı ile 250.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

Paylaşımcı Toplum Derneği – Geleceğin Tabiplerini Destekliyoruz Projesi

 

Temelde “sosyal eşitsizliğe karşı” faaliyet göstermek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Paylaşımcı Toplum Derneği, çağın getirdiği her türlü toplumsal eşitsizliğe karşı tahlil üretip, dayanışma sergilemeyi amaçlıyor. Geleceğin doktorlarının yanında olan dernek, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine bir devir boyunca, çağın getirdiği tüm toplumsal eşitsizliklerin aşılmasına katkı sağlamak için burs takviyesinde bulunuyor. 1 öğrencinin bir yıllık burs ölçüsünün 15.000 TL olduğu belirtiliyor. Dernek, 50 iştirakçinin dayanağı ile 150.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

TEGV – Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor Projesi

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ilköğretim çağındaki çocukların daha hoş bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok taraflı bir eğitim dayanağı almalarını ve çağdaş eğitim imkanlarından faydalanmalarını amaçlıyor. Vakıf, kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğa verdiği eğitim dayanağını on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. TEGV, Cumhuriyet’in 100. yılında “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” projesiyle umutlu bir gelecek için birlikte hareket etme daveti yapıyor. TEGV’de eğitim takviyesi alacak 1 çocuğun 1 yıllık eğitim sarfiyatı 800 TL. TEGV, 60 iştirakçinin dayanağı ile 90.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

TEV – Okusun, Cumhuriyetin Geleceği Olsun! Projesi

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı ama maddi imkanları hudutlu olan öğrencilere burs takviyesi vererek, Türkiye’nin aydınlık geleceğine ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişeceği eğitim sistemini destekliyor. Binlerce öğrenci, en temel gereksinimlerini karşılayamadığı için okulu bırakmayı düşünüyor. TEV, Cumhuriyetimizin 100. yılında birlikte koşup, gençlerin eğitimine dayanak olma daveti yaparak; “Gençlerimiz okusun, Cumhuriyetimizin geleceği olsun” diyor. Bir üniversite öğrencisinin 1 yıllık eğitim bursunun 22.500 TL olduğu belirtiliyor. TEV, 50 iştirakçinin takviyesi ile 100.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

Tohumluk Vakfı – Haydi Çocuklar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara Projesi

 

Tohumluk Toplumsal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, köyde ve kırsalda toplumsal, kültürel, ekonomik ve toplumsal gelişime yardımcı olmayı hedefliyor. Vakıf, köylüsüyle kentlisiyle çalışan, üreten, okuyan ve paylaşan bireylerin nitelik ve nicelik olarak artırılmasına yönelik eğitim, kültür, bilim, sanat ve spor alanlarında etkinlikler yapıyor. Tohumluk Vakfı bu projesiyle, kırsalda yaşayan yetenekli ve istekli çocukların, ekonomik ve fizikî kaidelerin yetersizliği sebebiyle yoksun kaldıkları spor etkinliklerinden faydalanmalarını sağlıyor. Bir çocuğun spora başlaması için gereken ortalama bedelin 3.500 TL olduğu söz ediliyor. Tohumluk Vakfı, 25 iştirakçinin takviyesi ile 100.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

Tohum Otizm Vakfı – Otizmli Çocuklara Eğitim Güneşi Ol Projesi

 

Tohum Türkiye Otizm Erken Teşhis ve Eğitim Vakfı, otizmli çocukların erken teşhisinin konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması emeliyle 15 Nisan 2003 tarihinden beri çalışmalarına devam ediyor. Eğitim her çocuğun anayasal hakkı lakin otizmli çocuklar bu haklarına ulaşamıyor. Projenin tanıtımında, her çocuğun eşit kaidelerde yaşaması için atılacak adımların önemine vurgu yapılıyor. Bir otizmli çocuğun 1 yıllık özel eğitim bursunun ve eğitim gereci fiyatının 130.000 TL olduğu belirtiliyor. Tohum Otizm Vakfı, 200 iştirakçinin takviyesi ile 260.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

TSÇV – Depremzede Engelli Çocuklarımızın Sesi Ol! Projesi

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, toplumsal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için çaba ediyor. TSÇV, Eker I Run’a katıldığı projesiyle; zelzeleden etkilenmiş bebek ve çocuklara gereksinim duydukları gelişim takibi ve rehabilitasyon hizmetlerini ulaştırarak, onların yaşama umutla bağlanmasına takviye oluyor. Vakıf, 5.000 TL bağışla 1 çocuğun gelişim takibi hizmeti alabilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. TSÇV, 10 iştirakçinin dayanağı ile 50.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

UNICEF – Geleceğin Başkan Kızları Projesi

 

Dünyanın öncü çocuk hakları savunucusu olan UNICEF, çocukların sıhhati, eğitimi ve korunması ile ilgili çalışmalar yürütüyor. UNICEF Türkiye Ulusal Komitesi, çocukların muhtaçlıkları ile ilgili kamuoyu şuuru oluşturmak için özel dal, kişi ve kümelerle iş birliği yaparak kaynak geliştiriyor. Geleceğin Önder Kızları eğitimi; kızların, bilgi ve hayat hünerlerini artırmayı hedefleyen yapılandırılmış aktivitelerden oluşan 6 haftalık bir program. UNICEF birebir vakitte, Türkiye’de binlerce kız ve erkek çocuğun eğitim alarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlenmesini sağlıyor. İştirakçilerin paylaşacağı her 575 TL, Türkiye’deki ergen kız çocuklarının bilgi ve ömür maharetlerini artırmayı destekliyor. UNICEF, 15 iştirakçinin dayanağı ile 10.000 TL bağış fiyatına ulaşmayı hedefliyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen