Çar. May 8th, 2024


Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Trabzonlular Derneği işbirliği ile Fevzi Çakmak Meydanı’nda bu sene 3.’sü gerçekleştirilen Trabzon Günleri’nde iştirakçilere hamsi ızgara ve helva ikram edildi. 4 gün boyunca binlerce kişinin ziyaret ettiği şenlikte vatandaşlar, Trabzon’un kendine mahsus mutfağından, yöresel el sanatlarına, horonundan kemençesine kente dair özledikleriyle bir ortaya gelme imkânı buldu, hasret giderdi. 

Binlerce iştirakçi daima birlikte eğlendi

Festivalin son gününde vatandaşlar ikram edilen hamsi ekmek ve helva alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği Trabzon Günleri’nde binlerce iştirakçi gönüllerince eğlendi.

Siyasi parti ve STK temsilcilerinin de ziyaret ettiği şenliğin son gününde yörenin sevilen sanatkarları Erkan Yeşilyurt, İlyas- Furkan Derya, Efe Karagüzel, Sedat Keskin ve Şükrü Güler Fevzi Çakmak Meydanı’nda sahnedeydi. Sanatkarların söylediği müziklerle eğlenen iştirakçiler, horona ve kemençeye doydu. 

Diğer yandan Trabzon’un yöresel tatlarından almak isteyen vatandaşlar aktiflik alanına kurulan çadırlarda alışveriş yaptı.

21-24 Eylül tarihleri ortasında Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlenen Trabzon Festivali’nde, Karadeniz müziğinin sevilen sesleri Küçükçekmecelilerle buluştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen