Pts. May 6th, 2024


36 Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Nevşehir’de oluşturulan Ahilik Haftası Kutlama Heyeti, Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ı ziyaret ederek, gerçekleştirilecek kutlama aktifliklerine ait bilgiler verdi.

Belediye Lideri Savran, Nevşehir Ticaret Vilayet Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Lideri Mehmet Pınarbaşı, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Lideri Erdoğan Korkutmaz ve oda liderlerini başkanlık makamında konuk etti. Ziyarette Ahilik Haftası Kutlama Komitesi heyeti Lider Savran’a, 36 Ahilik Haftası hasebiyle Nevşehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Ahilik anlayışının Türk Milleti’nin temel bedellerinden biri olduğunu söz eden Lider Savran, dünyada Türk toplumunda hayat bulan Ahilik anlayışının kardeşlik, yardımseverlik, adalet ve terbiye üzere birçok hasleti bir ortada tutan bir bedel olduğunu kaydetti.

Tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutlayan Savran, “Zamana yenik düşmeyen, rengi solmayan, kıymetinden bir şey kaybetmeyen Ahilik, bugünün dünyasının gereksinimlerine da derman olacak düsturlarıyla en değerli hazinelerimizden biridir.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen