Pts. May 6th, 2024


İzmir’in Kınık ilçesinde, hasat mevsimi sonrası ‘Hasat Bisiklet Turu’ düzenlendi. Aktiflikte iştirakçiler iklim krizi ve tarımın ehemmiyetine dikkati çekmek emeliyle pedal çevirdi. Kınık Belediye Lideri Dr. Sadık Doğruer, “Bugün daima birlikte bisikletlerimizi ve motorlu taşıtlarımızı Kınık’ın yöresel, ziraî eserleri ile süsledik. Daima birlikte farkındalık cinsine çıkıyoruz.” dedi.

 

Kınık’ta düzenlenen ‘Hasat Bisiklet Turu’ vatandaşların ağır iştirakiyle gerçekleşti. Tarımın ehemmiyetine yönelik farkındalık oluşturmak hedefiyle düzenlenen aktiflikte her yaş kümesinden 50’yi geçkin bisikletli pedal çevirdi. Çeşide katılan vatandaşlar bisikletlerini kuru domates, patlıcan, biber, mısır, ayçiçeği ve pamuk ile süsleyip, Kınık sokaklarını ve şenlik alanını turladı. Kınık ilçesinde yetişen tarım eserleri ile süslenmiş bisikletler kentte renkli imajlara sahne oldu.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hasat Bisiklet Tipi’ne gösterilen ağır ilgiden şad olduğunu lisana getiren Kınık Belediye Lideri Dr. Sadık Doğruer, “Küresel iklim krizi ve pandemiden sonra aslında tarımın ne kadar kıymetli olduğunu ve tüketimden çok üretime ne kadar çok ehemmiyet vermek ihtiyacı olduğunu güç bir tecrübeyle anladık. Bunun farkındalığını yaratmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte ve hasata da yakışır bir biçimde bisiklet cinsine çıkıyoruz.” dedi.

 

Öte yandan, bu yıl Hasat Şenliği aktiflikleri kapsamında ikincisi düzenlenen Hasat Bisiklet Tipi’nin sonraki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen