Cts. May 4th, 2024


Anadolu Hayat Emeklilik, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik faaliyetlerinin yanı sıra, iş yerinde fırsat eşitliğini destekleyen uygulamalarıyla da çalışanlarının memnuniyetini artırmayı sürdürüyor. Şirkette, bayan çalışan oranı yüzde 59.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş yerinde fırsat eşitliği konusundaki faaliyetleriyle ön planda yer alan Anadolu Hayat Emeklilik, bayan istihdamı ve bayan çalışanlara özel uygulamalarıyla kişisel emeklilik ve hayat sigortaları bölümünde kıymetli bir örnek teşkil etmeye devam ediyor. Bayan istihdamına sağladığı katkı ile değerli bir katma kıymet ortaya koyan Anadolu Hayat Emeklilik’in toplam bin 63 çalışanının 626’sını bayanlar oluşturuyor. 

 

Kadın çalışan oranının yüzde 60’a yaklaştığını, şirket olarak fırsat eşitliğini bir ayrıcalık değil hak olarak kabul ettiklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Dolgun, bu anlayışla insan kaynakları uygulamalarında, eser geliştirme çalışmalarında ve toplumsal sorumluluk projelerinde cinsiyet ve fırsat eşitliği odağıyla hareket ettiklerini tabir etti.

 

“Doğum sonrası işe dönüş oranımızın yüzde 100 olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz”

 

Kadın/erkek çalışma arkadaşları ortasında hiçbir fark bulunmadığını anlatan Dolgun, “Yükselme, atama, işe alım, performans ve fiyat idaresi üzere İnsan Kaynakları uygulamalarında cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, herkesin eşit şartlarda değerlendirildiği bir çalışma kültürümüz bulunuyor. Tüm çalışanlarımız ’eşit işe eşit fiyat uygulaması’ dahilinde çalışıyor. Sıhhat, güvenlik, müsaade, eğitim ve gelişim programları, yükselme, atama, meslek, emeklilik üzere haklar manasında tüm çalışanlarımıza eşit ve objektif bir çalışma ortamı sunuyoruz. Hamilelik durumunda yasal fiyatlı ve fiyatsız müsaadelerinin yanı sıra doğum müsaadesi sonrası iş-aile hayatı istikrarı ve işe kolay ahenk maksadıyla anne koçluğu takviyesi veriyoruz. Şirketimizde evlilik ve çocuk mesleğe mahzur olmuyor, çalışanlarımız doğum müsaadesi ve sonrasındaki süt müsaadesini diledikleri üzere kullanabiliyorlar. Çalışan eş ve çocuklarının da dahil olabildiği sıhhat sigortamızda doğum teminatı bulunması çalışanlarımıza kıymetli bir avantaj sağlıyor. Ayrıyeten tüm çalışanlarımız için diyetisyen hizmetimizden fiyatsız yararlanma imkânı var.

 

Diğer yandan, geçtiğimiz yıl doğum müsaadesine ayrılan çalışma arkadaşlarımızın tamamı müsaade sonrası iş başı yaptı. İşe dönüş oranımızın yüzde 100 olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bayanlara özel sunduğumuz ‘Kadına Özel Kritik Hastalık Sigortası’ ve ‘Ev Hanımları Emeklilik Planı’ eserlerimiz de bayana bedel veren uygulamalar olarak öne çıkmaya devam ediyor” diye konuştu.

 

Yönetim ve Liderlikte de Bayanlar Ağırlıkta

Şirketteki yönetici dağılımı hakkında da bilgi veren Zeynep Dolgun, şirket idare şurasının mevcut 10 üyesinin Lider Vekili dahil yarısını, icra şurasının yüzde 29’unu, yönetici takımının ise yüzde 55’ini bayanların oluşturduğunu belirtti. Dolgun açıklamalarına şöyle devam etti: 

 “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu devirde bayanların iş dünyasına iştirakini tüm imkânlarıyla teşvik eden şirketimizde, bayanların tartıda olduğu yöneticilerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla geleceğe inançla bakıyoruz. Geldiğimiz noktadan memnuniyet duyuyor, bu alanda da sürdürülebilir gelecek vizyonumuzu geliştirmek için çalışıyoruz. Bayanların iş hayatında daha güçlü olması için karar verici durumlarda vazife almalarını çok önemsiyor, eğitim ve gelişim programlarımızla da bayan başkanlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Şirketimiz Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bayanın Güçlenmesi Ünitesi iştirakinde oluşturulan, dünyanın en kıymetli global özel kesim teşebbüslerinden Bayanın Güçlenmesi Prensiplerini (Women’s Empowerment Principles-WEPs) 2018’de imzaladı. Yalnızca iş hayatında değil, toplumsal hayatta da bayanların güçlendirilmesi hedefiyle hareket eden Şirketimiz, “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf müsabakasını aralıksız 17 yıldır düzenliyor.” 

 

Anadolu Hayat Emeklilik Hakkında: 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin birinci hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık birinci emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik; otomatik iştirak branşında özel emeklilik şirketleri ortasında en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. Ferdi emeklilik ile otomatik iştirak kapsamında sayısı 2,5 milyonu aşan iştirakçiye hizmet veren Anadolu Hayat Emeklilik, istekli BES iştirakçi sayısında özel şirketler ortasında önder pozisyonda bulunuyor. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan şirketin; İstanbul’da 3, Ankara’da 2, Adana, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Trabzon ve Diyarbakır’da birer olmak üzere toplam 12 Bölge Satış Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik, 473’ü satış grubu olmak üzere 1.064 çalışanı, 341 özel acentesi ve 1.118 Türkiye İş Bankası ile 7 Türk Bankası şubesi ve 66 broker aracılığıyla hizmet sunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen