Paz. Nis 28th, 2024

15 inç MacBook Air

Geniş 15.3 inç Liquid Retina ekranı, M2 çipin performansını, 18 saate kadar pil ömrünü ve altı hoparlörlü ses sistemini ince, hafif ve fansız bir tasarıma sığdıran yeni MacBook Air, dünyanın en iyi 15 inç laptopu. M2 çip ayrıca 100 GBps bellek bant genişliği ve 24 GB’a kadar hızlı birleşik bellek desteği sunuyor. Böylece aynı anda birden fazla iş yapmak ve karmaşık iş yükleriyle çalışmak son derece akıcı hale geliyor.

M2 çipin performansı sayesinde kullanıcılar istedikleri her yerde çalışabiliyor, oyun oynayabiliyor ve neredeyse her türlü içeriği üretebiliyor. M2 çipli 15 inç MacBook Air 36.999 TL’den ve eğitime özel 34.149 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Vision Pro

Ses ve eller ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor. Vision Pro, gücünü Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden alıyor. Vision Pro’nun üzerinde yer alan kameralar ile birlikte kullanıcılarının dijital avatarlarını yaratabilecek. Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan Vision Pro’nun fiyatı 3 bin 499 dolar.

watchOS 10

watchOS 10, yeniden tasarlanan uygulamalarıyla bir bakışta daha fazla bilgi sunuyor. İçeriklerde gezinmek ve bu içeriklere hızlıca erişmek için de yepyeni yollar sağlıyor.

Hava Durumu, Borsa, Ev, Harita, Mesajlar ve Dünya Saati gibi Apple Watch uygulamaları şimdi Apple Watch ekranından daha fazla yararlanarak bir bakışta daha fazla bilgiye ulaştırıyor. Apple Watch’taki Aktivite uygulaması ve iPhone’daki Fitness uygulaması günlük hareket takibini daha fazla ayrıntı, paylaşıma yönelik yenilikler, yeniden tasarlan kupa vitrini ve Apple Fitness+ antrenör ipuçlarıyla daha da kolaylaştırıyor.

Yeni Kadranlar

watchOS 10 iki yeni sanatsal ve eğlenceli saat kadranıyla geliyor: Palet ve Snoopy. Palet saat kadranı, saati çeşitli renklerdeki üç farklı katman ile gösteriyor. Saat değiştikçe ekrandaki renkler de değişiyor.

Sevilen karikatür serisi Peanuts; Snoopy ve Woodstock’un yer aldığı yeni bir saat kadranıyla Apple Watch’ta hayat buluyor. Karakterler akrep ve yelkovanla etkileşime girip oynuyor, bölgedeki hava koşullarına tepki veriyor veya kullanıcı antrenman yaparken harekete geçiyor.

Bisiklet

watchOS 10 ile Apple Watch’tan bir bisiklet antrenmanı başlatıldığında, bu antrenman iPhone’da otomatik olarak bir Canlı Etkinlik şeklinde gösteriliyor. Üzerine dokunulduğunda da tam ekrandan yararlanmaya başlıyor. Kalp Atış Hızı Bölgeleri, Yükseklik, Yarış Güzergâhı, Özel Antrenmanlar ve yeni Bisiklet Sürme Hızı görünümü gibi Antrenman Görünümleri iPhone’un ekran boyutuna uygun hale getirildi.

Zihin Sağlığı

watchOS 10’daki Farkındalık uygulaması ile kullanıcılar anlık duygularını ve günlük ruh halini gizli bir şekilde kolayca kaydedebiliyor. Kullanıcılar Digital Crown’u döndürerek etkileyici çok boyutlu şekiller arasından kendilerini en çok etkileyeni seçip nasıl hissettiklerini ve yaşadıkları duyguları anlatabiliyor

AirPods kişisel ses deneyimini yeniden tanımlıyor

Bu sonbaharda yapılacak güncellemeler, Adaptive Audio özelliğiyle bu yaklaşımı bir üst düzeye taşıyor. Adaptive Audio, kullanıcının bulunduğu ortamdaki koşullara göre Şeffaf mod ve Aktif Gürültü Engelleme özelliklerini dinamik olarak bir araya getirip o an için en iyi deneyimi yaşatan yeni bir dinleme modu. Bu yeni dinleme modu, kullanıcılar gün boyunca sürekli olarak değişen ortamlar ve etkileşimler arasında geçiş yaparken gürültü denetimini kusursuz bir şekilde gerçekleştirecek.

Sohbet Farkındalığı

Bu özellik, kullanıcı konuşmaya başladığında sesi kısarak kullanıcının karşısındaki insan seslerinin artmasını sağlıyor ve aynı anda arka plan gürültüsünü azaltıyor.

Otomatik Geçiş

Apple aygıtları arasındaki bağlantı hem çok daha hızlı kuruluyor hem de daha güvenilir hale geliyor. Böylece iPhone’da favori podcast’ini dinleyen bir kullanıcı, Mac’te yapacağı işle ilgili bir görüşmeye sorunsuz şekilde geçiş yapabiliyor.

Yeni Mac Studio

M2 Max ve yeni M2 Ultra çipe sahip Mac Studio, inanılmaz kompakt tasarımda olağanüstü bir performans artışı ve gelişmiş bağlantı özellikleri sunuyor

Çığır açan performansı ve gelişmiş bağlantı özelliklerini kompakt bir tasarıma sığdıran Mac Studio, profesyonellere hayallerini süsleyen stüdyoyu kendi masalarında oluşturma imkanı veriyor.

Mac Pro’da üç adet USB-A bağlantı noktası ve iki adet HDMI bağlantı noktası yer alıyor. HDMI, en fazla 8K çözünürlük ve 240 Hz’ye kadar kare hızlarını destekliyor. Ayrıca iki adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası da bulunuyor. Üründe bir adet kulaklık girişi yer alıyor.

macOS Sonoma

MacOS Sonoma, Mac deneyimini zenginleştiren bir dizi özellikle birlikte geliyor. Etkileyici ekran koruyucular ve güçlü araç takımları, kişiselleştirmenin yepyeni yollarını sunuyor. Kullanıcılar doğrudan masaüstüne araç takımları ekleyebiliyor, tek tıklamayla bu araç takımlarıyla etkileşime geçebiliyor ve büyüleyici Süreklilik özelliği sayesinde iPhone araç takımlarından oluşan geniş ekosisteme Mac’lerinden erişebiliyor.

Sunum yapan kişiyi paylaşılan içeriğin üstünde gösteren Sunan Kişi Katmanı ve hareketle tetiklenen sinema kalitesinde eğlenceli video efektlere olanak tanıyan Tepkiler gibi kullanıcıların uzaktan sunum yapmasına yardımcı olan muhteşem yeni özelliklerle macOS Sonoma’da video konferanslar da çok daha keyifli hale geliyor. Safari’de yapılan önemli güncellemeler internet deneyimini bir üst düzeye taşıyor. Profiller birden fazla konu veya proje arasında ayrı ayrı gezinme olanağı sunarken web uygulamaları da kullanıcıların favori sitelerine daha hızlı erişmelerini sağlıyor. Oyun Modu, heyecan verici yeni oyunlar ve geliştiricilerin Mac için daha fazla oyun sunmalarını kolaylaştıran yeni oyun taşıma araç kiti sayesinde oyun deneyimi daha da zenginleşiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen