Cts. May 4th, 2024


Siber güvenlik ve bilgi teknolojileri optimizasyonu alanlarının önde gelen iki ismi Axoft Intelligent Solutions ve Runecast, kurumsal tahliller konusundaki portföylerini genişletmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilmek için iş birliğini başlatıyor.

 

Dijital dönüşüm ve siber güvenlik alanında önder bir global tahlil sağlayıcı olan Axoft Intelligent Solutions, VMware, AWS, Kubernetesi işletim sistemleri ve bulut sağlayıcı altyapıları için derinlemesine tahlil ve otomasyon özellikleri sunan Runecast Solutions ile iş birliği yaptığını duyurdu. Runecast, potansiyel konfigürasyon yanılgılarını, güvenlik risklerini, ISO27001, KVKK üzere güvenlik standartlarına olan uyumsuzlukları ve satıcıların en düzgün uygulamalarıyla olan uyumluluğu evvelce tespit eden Runecast Analyzer platformuyla bölümde kıymetli bir yere sahip oldu. Bu iş birliği, Axoft Intelligent Solutions’ın müşterilerine daha kapsamlı ve proaktif hizmetler sunmasını sağlayacak. Kurumsal güvenlik tahlilleri alanının önde gelen iki firmasının el sıkışması, sundukları hizmete ihtiyaç duyan firmalar için güvenlik uyumluluğu, iş sürekliliği, maliyet tasarrufu ve artan verimlilik manasına geliyor. Gelişen teknolojiyle şirket ve kurumların dışarıya açık servislerine her gün bir yenisi ilave ediliyor. Bu durum beraberinde uçtan uca uygulamalarda risklerin minimize edilmesini gerektiriyor. Axoft Intelligent Solutions, uygulama ve servislerin dijitalleşmesi, bilgi güvenliği ve bilgi müdafaa zorunlulukları nedeniyle sunduğu tahlil portföyünü daima genişletiyor. Runecast işbirliği bu manada kıymetli bir dönüm noktası niteliğinde. 

 

Siber güvenlik, BT optimizasyonu ve DevSecOps alanında başarılı olmuş markaların dağıtıcılığını üstlenen katma kıymetli bir distribütör olan Axoft Intelligent Solutions, yeni coğrafyalara yayılma ve daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etme emeliyle yeni işbirliklerine imza atıyor. Global iştirakler ağını genişletmeye devam ediyor. 

 

Axoft Intelligent Solutions Ülke Müdürü Bahar Pınarlı, “Şirket içi, hibrit ve çoklu bulut ortamları için patentli, iddiaya dayalı analitik alanının önde gelen isimlerinden Runecast ile yaptığımız iş birliği sayesinde müşterilerimize daha kapsamlı, daha gelişkin tahlil platformları sunabileceğiz. Ayrıyeten bu sayede her iki firma, bilgi teknolojisi güvenliği alanındaki pozisyonlarını güçlendirme fırsatı elde etmiş olacak” dedi.  

 

Runecast Ülke Müdürü Ertunç Erdi ise, “Axoft ile yaptığımız iş birliği sayesinde, Runecast’in yenilikçi BT altyapı tahlili ve otomasyon tahlilleri, bölgemizdeki iş güvenliğini ve verimliliğini artırmak emeliyle Türkiye’de daha fazla kuruluşa sunulacak ve daha geniş bir kitleye ulaşacak” dedi. Runecast’in altyapı optimizasyonu ve güvenlik tahlili konusunda derin bir uzmanlığa 

 

sahip olduğunun altını çizen Erdi, “Geniş hizmet yelpazesiyle tanınan Axoft Intelligent Solutions, iş birliğimiz sayesinde artık müşterilerine daha bütünsel tahliller sunabilecek” diye konuştu.

 

Axoft Intelligent Solutions Hakkında

Axoft Intelligent Solutions Türkiye, 2021 yılında Noventiq Holdings plc bünyesinde siber güvenlik, bilgi teknolojileri optimizasyonu ve DevSecOps alanlarında başarılı markaların katma bedelli distribütörü olarak kuruldu. Bağlı ortağımız Noventiq’in merkezi Londra’da bulunuyor. Noventiq, 6.400 çalışanı ve 31 Mart 2023’te sona eren mali yılında kazandığı 1,6 milyar ABD Doları geliri ile Asya, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da kıymetli büyüme potansiyeline sahip pazarlar olan 60 ülkede faaliyet gösteriyor. Yeni büyüme alanları yaratarak iş ortaklarının gelişmesine yardımcı olan Axoft, uzman ve mühendislerden oluşan grubuyla her vakit iş ortaklarının yanında yer alır ve onlarla birebir irtibat kurar. Axoft Intelligent Solutions’ın hizmetleri ortasında iş verimliliği, bilgi süreç ve ağ altyapısı ve bilgi idaresi, DevSecOps, erişim denetimi ve uç nokta güvenliği bulunuyor.

 

Runecast Hakkında

Runecast Solutions Ltd. yapay zeka takviyeli risk azaltma, güvenlik, uyumluluk ve daha verimli BT Operasyon İdaresi (ITOM) alanlarında global başkan pozisyonundadır. Bulut-yerel uygulama müdafaa platformumuz (CNAPP) Runecast, şirket içi VMware’den işletim sistemlerine, buluta ve konteynerlere kadar uzanan tahliller sunar. Avast, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve Merck/MSD üzere vizyoner kuruluşların güvendiği Runecast, proaktif güvenlik açığı ve yapılandırma idaresi, güvenlik ve uyumluluk değerlendirmesi, operasyonel verimlilik ve vazife açısından kritik istikrar sağlar. Merkezi Londra’da bulunan Runecast, Gartner Cool Vendor olarak tanınmanın ve CISA tarafından tavsiye edilmenin yanı sıra, Computing mecmuasının Kurumsal Tehdit Tespiti, Yılın Bulut Güvenliği Eseri ve Dijitalde Çalışılacak En Güzel Yer mükafatlarını kazanmıştır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen