Cts. May 18th, 2024

Lüleburgaz’da 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH), hafta uzunluğu düzenlenen çeşitli aktifliklerin akabinde son buldu. Lüleburgaz, 22 Eylül Arabasız Kent Günü’nde iki özel aktifliğe mesken sahipliği yaptı. 

“Şehrini Keşfet” sloganıyla “Gelecek Enerjini Koru / Save Energy” olarak belirlenen tema kapsamında Lüleburgaz’da hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler 22 Eylül Arabasız Kent Günü’ne kadar devam etti. 

Lüleburgaz, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde dünya kentleri ile eş vakitli olarak Otomobilsiz Kent Günü’ne özel iki aktifliğe mesken sahipliği yaptı.  

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hasebiyle ‘100. Yılda 100 Genç Sportmen Yürüyor’ aktifliği ve bisiklet tutkunlarının iştirakiyle ‘Sağlıklı ve İnançlı Hareketlilik İçin Pedallıyoruz’ aktifliği düzenlendi. 

Katılımcılar, Kongre Meydanı’ndan başladıkları yürüyüşü İstanbul ve Fatih caddelerinden geçerek yeniden Kongre Meydanı’nda tamamladı. 

Lüleburgaz Belediye Lider Vekili Ali Aydemir ve Belediye Lider Yardımcısı Gökhan Kaya Atay’ın da katıldığı etkinliklerde sağlıklı ve inançlı hareketliliğin değerine vurgu yapıldı. 

Hafta boyunca Lüleburgaz’ın pek çok farklı noktasında masa tenisi, step-aerobik, bisiklet sürüş aktiflikleri gerçekleştirildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen