Sal. May 7th, 2024


Borusan Küme şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından düzenlenen “Duyarlı Ol!” projesinde Altın Düzey Sertifika almaya hak kazandı. Yönetişim, sürdürülebilir satın alma, güç idaresi, su ve atık idaresi başlıklarındaki amaçlara ulaşan Borusan Lojistik, Türkiye’de bu sertifikayı alan birinci tesis oldu.

 

Borusan Küme şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından düzenlenen, “Duyarlı Ol!” Projesinde, Altın Düzey Sertifika almaya hak kazandı. Bu sertifikayı alan ilk tesis olan Borusan Lojistik, yönetişim, sürdürülebilir satın alma, güç idaresi, su idaresi ve atık idaresi başlıklarındaki projelerle altın sertifikanın sahibi olurken sertifikalarını düzenlenen merasimle SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik’ten teslim aldılar.   

 

SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, Borusan Lojistik’teki “Duyarlı Ol! Sertifika Töreni”nde yaptığı konuşmada şu kelamlara yer verdi:

“Bugün pek çok şirket net sıfır karbon hedefinde üretim süreçlerinin yanında ofislerindeki uygulamalarını kıymetlendiriyor ve etraf dostu iş yeri uygulamalarını gündemine alıyor. ‘’Duyarlı şirketler hassas çalışanlar ile mümkün’’ mottosundan yola çıkarak 2015 yılında başlattığımız, Hassas Ol! Projesi, kaynakların sürdürülebilir formda kullanıldığı, israfın olmadığı bir iş ortamı yaratarak projeyi uygulayan şirketlerin iklim krizini tedbire gayretlerine değerli bir katkı sağlıyor. Birebir vakitte Hassas Ol! çalışanlar için yönetişim, sürdürülebilir satın alma, güç idaresi, su idaresi ve atık idaresinden oluşan beş başlıkta kurumlara rehberlik sağlayarak, kurum içinde sürdürülebilir hayat kültürü oluşturmaya ve birebir vakitte kurum çalışanlarının günlük hayatlarında kaynak tüketimi ve geri dönüşüm mevzularında sorumlu bireylere dönüşmelerine hizmet etmeyi amaçlayan bir entegre etraf idaresi ve iç bağlantı projesi. Üyemiz Borusan Lojistik Hassas Ol! Projemizde Altın Düzey sertifika kriterlerini yerine getiren birinci kurum oldu. Bu kıymetli muvaffakiyetin projeye dahil olmak isteyen öteki üyelerimize de örnek teşkil edeceğine inanıyorum.”

 

 

Yüzde 100 karbonsuz tesis

2022 yılında başvurdukları projede farklı alanlarda gayelere ulaşan Borusan Lojistik yüzde 100 karbonsuz bir tesis olurken elektrik tüketimini büyük çoğunluğunu çatı GES-Güneş Gücü Sistemi’nden karşılıyor. Kullanılan tüm ekipmanlar elektrikli olup, fosil yakıt kullanımı bulunmuyor. Koli içi sabitlemelerde geri dönüştürülmüş kraft kağıt kullanılırken plastik streç standardizasyonu ve tekrar kullanılabilir palet sabitleme fileleri tercih ediliyor. Ömrünü tamamlamış lastiklerin rampalarda takoz olarak kullanımı, tek kullanımlık plastiklerin ve pet şişelerin kullanılmadığı tesis bu yıl ayrıyeten Sıfır Atık evrakı almaya da hak kazandı. Bununla birlikte tesisteki tüm yemekhane hazırlık evresindeki organik atıklar biyogaza ve kahve atıkları da yine kullanılabilir bardak v.b eserlere dönüştürülerek döngüsel iktisada kazandırılıyor. 

 

Farkındalık konutlara de yansıyor

“Güçlü Bayan Güçlü Lojistik” mottosu altında hem alanda hem de yollarda bayan tır kaptanları, bayan operatörler ile fark yaratan Borusan Lojistik, Yeşil Çocuk Şenliği ve Sürdürülebilirlik Fotoğraf Müsabakaları ile de dönüşümü çocuklardan ve gençlerden başlatıyor. Yaya güvenliği, rampa güvenliği üzere iş güvenliği gayeli projelerde yapay zekâ ve imaj sürece teknolojisi ve İSG emelli uygulamalar imaj tanıma teknolojileriyle operasyonel sistemlerin bütünleşik kullanılabildiği uygulamalar ile çalışma ortamları inançlı hale getiriliyor. 

Tesiste yaratılan farkındalığı iş ortamıyla hudutlu tutmayan Borusan Lojistik hem ofis hem saha çalışanlarının yalnızca operasyonlarda değil konutlarında aileleri ile birlikte de bu dönüşümü hareketlendirmelerini sağlayarak şuuru yükseltiyor. 

 

Borusan Lojistik en yüksek düzey sertifikaya sahip oldu

SKD Türkiye’nin Hassas Ol! Projesi kurumlar ve bireylerin atıkları azaltmanın yararlarından yararlanmalarına, sürdürülebilir hayat alışkanlıkları geliştirmelerine ve kaynakları verimli bir biçimde kullanmalarına yardımcı olarak çevresel performanslarını uygunlaştırmayı, ferdi ayak izini azaltarak kurumların net sıfır karbon gayelerine katkıda bulunmasını amaçlanıyor. 

Duyarlı Ol! Projesi kapsamındaki ödüllendirme sistemi ile kurumlar 1 yıllık sürecin sonunda hayata geçirdikleri aksiyonlar bazında çeşitli sertifikalara hak kazanabiliyor. Hassas Ol! Projesinde alınabilecek en yüksek düzey sertifika olan Altın Düzey Sertifika’ya sahip olan Borusan Lojistik, sistemin içerdiği 5 başlıkta verilen tüm amaçları yerine getirerek bir prensip imza atmış oldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen