Cts. May 4th, 2024


Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Brisa, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 100 milyon dolar fiyatında “sürdürülebilir kalkınma” odaklı kredi muahedesine imza attı. Bu kredi, şirketin 2023-2025 dönemi yeni yatırım harcamaları programını finanse etmek için kullanılacak.

Şirket bu yatırımlarıyla, güç verimliliği yüksek yeni teknolojiler kullanarak çevreci lastik üretim kapasitesini artıracak. Tıpkı vakitte, Bilim Temelli Gayeler tarafından onaylanmış olan direkt ve dolaylı yoldan sebep olduğu sera gazı emisyonlarındaki düşüşe ve 2050 yılı net sıfır amacına kıymetli bir katkı sağlayacak.

Türkiye’de sürdürülebilirlikte öncü şirketlerden Brisa, yeni yatırım harcamalarında kullanmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 2 yılı anapara geri ödemesiz 6 yıl vadeli 100 milyon dolar karşılığı Avro yahut Türk Lirası fiyatında yeni kredi mutabakatı imzaladı. Kelam konusu kredi, şirketin 2023-2025 dönemi, sürdürülebilirlik manasında da kıymetli adımlar barındıran yeni yatırım harcamaları programını finanse etmek için kullanılacak. 

Brisa, bu krediyle Aksaray Fabrikası’nda yeni makine ve ekipman edinimi ile kapasite artışını ve İzmit Fabrikası’nda yakıt tasarruflu ve düşük karbon emisyonlu eserlerin üretimini artırmaya yönelik modernizasyon ve uygunlaştırma yatırımları yapacak. 

Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, kredi mutabakatına ait yaptığı açıklamada, “Brisa olarak, sürdürülebilirlik alanında belirlediğimiz somut maksatlar ve aksiyonlarla 2050’de net sıfıra gerçek emin adımlarla ilerliyoruz. Vizyonumuz, tüm paydaşlarımızla daha az karbon ayak izi ile topluma örnek olmak. Bu doğrultuda, yatırım planlarımızı iki istikametli düşünerek, hem sürdürülebilirlik amaçlarımıza katkı sağlayacak formda hem de büyüme odaklı olarak yapıyoruz. EBRD ile imzaladığımız 100 milyon dolarlık bu milletlerarası kredi mutabakatı, şirketimizin güçlü finansal yapısı, geleceğe yönelik maksatları ve sürdürülebilirlikteki güçlü pozisyonunun bir sonucu ve değerli bir kilometre taşıdır. Bu başarıda emeği geçen tüm Brisa grubunu kutluyor, EBRD’ye de itimat odaklı iş birlikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen