Sal. May 7th, 2024


İnovatif eser ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, son periyodun yükselen trendi ‘gömülü finans’ üzerine kapsamlı bir rapor hazırladı. Ticari finansman, nakit akışı idaresi, dijital cüzdan ve faal yatırım seçenekleriyle öne çıkan gömülü finansman, pazar yeri kullanım deneyimini geliştiriyor, müşteri sadakatini artırıyor ve satıcılar ile müşterileri süratli ve pratik halde bir ortaya getiriyor.  

 

Geliştirdiği yenilikçi eser ve hizmetleriyle 34 yıldır müşterilerine hizmet veren Kuveyt Türk, farklı bahislerde yaptığı araştırma raporlarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Kuveyt Türk’ün son raporu, yakın periyodun yükselen trendi ‘gömülü finans’ üzerine oldu. 

 

Son yıllarda dar bir eserden ana akım bir iş trendine hakikat süratle dönüşen Servis Modeli Bankacılığı (Banking as a Service – BaaS) bankalar, fintekler ve startup’lar üzere pek çok şirketin ana odağı haline geldi. Buna ek olarak Hizmet Olarak Yazılım (Software as a Service – SaaS) modelinin yaygınlaşması ise bulut bilişimin ve API’lerin artan kullanımını, BaaS’ın kabul görmesini ve büyümesini tetikledi. Gömülü finans ise servis modeli bankacılığın değerli bir bileşeni olup finansal hizmetleri müşteri tecrübesiyle derinlemesine entegre etmesiyle öne çıkıyor. 

 

Kuveyt Türk’ün “Gömülü Finansın Yükselişi: Finansal Hizmetlerin Tam Potansiyeline Ulaşması” isimli araştırma raporu, gömülü sigorta, bordro API’ları ve fatura finansmanı üzere dala has gereksinimleri ve zorlukları ayrıntılı biçimde tahlil ediyor. Rapora nazaran gömülü finansman ile ticari finansman, nakit akışı idaresi, dijital cüzdan ve faal yatırım seçenekleriyle pazar yeri kullanım deneyimi geliştirilebilir, müşteri sadakati artırılabilir ve en düzgün satıcılar ile müşteriler kolay ve pratik biçimde bir ortaya getirilebilir. 

 

Rapora nazaran teknolojik gelişmeler, bilhassa SaaS ve API teknolojilerinin güçlenmesini, BaaS’ın kabul görmesini ve büyümesini hızlandırıyor. Bulut bilişim, bilgi analitiği ve dijitalleşme üzere teknolojik altyapılar ise finansal hizmetlerin daha entegre, erişilebilir ve kullanıcı dostu bir halde sunulabilmesine imkan tanıyor. Rapora nazaran yakın gelecekte, servis modeli bankacılığın yaygınlaşması ve finansal bölümdeki iş modellerini değiştirmesi beklenirken, bu durumun daha yenilikçi ve müşteri odaklı finansal tahlillerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor. 

 

Gömülü Finans nedir ve nerede kullanılır?

Gömülü finans, finansal eserlerin, finansal olmayan platformlara, tecrübelere yahut süreçlere entegre edilmesi olarak tanımlanıyor. Gömülü finans dağıtımcıları olarak kabul edilen yazılım şirketleri, klâsik perakendeciler, telekom şirketleri, özgün ekipman üreticileri, pazar yerleri ve platformlar; ödeme, bankacılık, borç verme ve sigorta alanlarında gömülü finans eserinden yararlanabiliyor. Taşınabilir cüzdanlar, e-ticaret platformları, araç çağırma hizmetleri, toplu taşıma hizmeti ve taşınabilir şebeke operatörleri gömülü ödeme kullanım örnekleri olarak öne çıkıyor.  

 

Kuveyt Türk’ün Gömülü Finansın Yükselişi: Finansal Hizmetlerin Tam Potansiyeline Ulaşmak Raporu’nun tamamını Kuveyt Türk Fikrinn Platformu üzerinden incelenebiliyor.

 

Kuveyt Türk Hakkında

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal eser ve hizmetlerini aktif biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla bölümündeki öncü pozisyonunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan birinci iştirak finans kuruluşu olan Kuveyt Türk, ayrıyeten dünyada ve Türkiye’de birinci sürdürülebilir sukuk sürecini gerçekleştirmiştir. Son 6 yıldır Türkiye’nin En Güzel Patronu mükafatına layık görülen Kuveyt Türk, 2021’de de birinci sırada Avrupa’nın En Yeterli Patronu seçildi. Bugün prestijiyle Türkiye genelinde 443 şubesiyle ve dijital kanallarıyla müşterilerine hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal kıymetleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak değerli toplumsal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok onarım projesi üstlenmiş, insani yardım kampanyalarına takviyede bulunmuş, kitap ve belgesel üzere kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen