Cum. Eki 18th, 2024

BTP Sözcüsü Emre Polat: Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum, ‘Lozan’da madenlerle ilgili saklı bir husus var mıdır?’ lütfen açıklayın. Bunu başta sizin seçmeniniz merak ediyor. Bu palavrayla herkes bir şeyler konuşuyor. Halkımız biran önce bu palavradan kurtulmalı. Zira Lozan’da hiçbir bâtın husus yok.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Lozan’da zımnî unsur var bu yüzden 2023 yılına kadar madenlerimizi çıkaramıyoruz savının peşine düştü.

Dilden lisana dolaşan bu argümanın büyük bir palavra olduğunu tabir eden BTP Sözcüsü Emre Polat, “Peki biz petrol çıkarıyoruz, kömür çıkarıyoruz, ha teğe ‘doğalgaz bulduk’ diyoruz, bunları nasıl yaptık? Hiç kimse burasını sorgulamıyor. Birilerinin işine geliyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bu artık bir devlet sorunu haline gelmiştir. BTP sözcüsü olarak, devletin başındaki isim olan Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum, ‘Lozan’da saklı bir unsur var mıdır?’ lütfen açıklayın. Esasen husus zımnî ise içeriğini değil lakin olup olmadığını lütfen açıklayın. Çükü bunu başta sizin seçmeniniz merak ediyor. Bu palavrayla herkes bir şeyler konuşuyor. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanından ‘Lozan’da kapalı husus var mı, yok mu” sorusuna karşılık vermesini istiyoruz.” dedi.

TBMM’deki muhalefet partilerine de Lozan çağrısı…

TBMM’de temsil edilen siyasi partilere de davet yapan BTP Sözcüsü Emre Polat şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanı yanıt vermez ise TBMM’de bulunan muhalefet partilerine seslenmek istiyorum. Muhalefetin vekilleri, yetkilileri Meclis gündemine bu mevzuyu taşımalı, Lozan’da bâtın husus var mı yok mu sorusu sorulmalı ve muhataplarından ivedilikle yanıt alınmalıdır. Neden bunu söylüyorum? Zira Lozan’da saklı husus yok, bunu çok düzgün biliyoruz. Onlara nazaran Lozan’da boğazları kaybettik, Montrö’den haberleri yok. 1936’da Montrö’de boğazlar büsbütün Türk hakimiyetine girdi. Sonra hudutlarla ilgili baktığınızda Hatay’ı aldık. Öbür, Kıbrıs. Kıbrıs da yoktu Lozan’da, şu an biz orada garantör ülkeyiz. Şu anda madenleri bir yerlere peşkeş çekerken Lozan’ın saklı hususu yok, ancak Türkiye kendi çıkarmaya kalktığı vakit Lozan’da saklı unsur palavrası devreye konuluyor. Ben halkımızın biran önce bu palavradan kurtulması gerektiğini, Lozan’da hiçbir bâtın hususun olmadığını söylüyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen