Cum. Eyl 20th, 2024

Nilüfer Belediye Lideri Turgay Erdem’i makamında ziyaret eden Bursa Kent Kurulu Lideri Şevket Orhan, Bursa kültürünü yaşatmak ismine yaptıkları çalışmaları paylaştı. Orhan, Nilüfer Kent Kurulu ile de ortak çalışmalar yapabileceklerini söyledi.

Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Bursa Kent Kurulu Lideri Şevket Orhan’ı makamında ağırladı. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Bursa Kent Kurulu Genel Sekreteri Murat Başlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Lokal Gündem Şube Müdürü Yasemin Tatlı ile Nilüfer Kent Kurulu Genel Sekreteri Emre Karagöz de yer aldı. Bursa Kent Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları Lider Turgay Fazilet ile paylaşan Şevket Orhan, Bursa’da yaşayan herkeste kente yönelik aidiyet duygusu olması gerektiğini tabir etti. Bursa kültüründe, dayanışmanın, yardımlaşmanın, barışın, sevgi ve hürmetin olduğunu vurgulayan Bursa Kent Kurulu Lideri Şevket Orhan, “Kişi, doğduğu yeri elbette ki sevecek, fakat yaşadığı yere de sahip çıkmalı. Bursa kültürünü yaşatmamız, Bursa’da yaşayanların kenti sevmelerini, aidiyet duymalarını sağlamamız gerekiyor. Bunun için el ele vererek çalışmalıyız” diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi’nin Mahalle Komiteleri sistemini beğendiğini belirten Şevket Orhan, “Mahallelerde demokrasiyi yaşatmak çok güzel” dedi. Orhan, kent ismine birlikte ortak projeler gerçekleştirmek için Nilüfer Kent Konseyi’ni de ziyaret edeceğini belirtti.

Bursa’nın en değerli yapı taşlarından birinin de Bursa Kent Kurulu olduğunu belirten Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet de, “17 ilçeyi kapsayan bir örgütlenmeniz var. Bizler de Bursa kültürüyle yaşadık, bugünlere geldik. Farklı kültürlerin bir ortada yaşatıldığı örnek bir kent olabiliriz. Biz bunu, Anadolu Arastası projemizle gerçekleştireceğiz. Aidiyet duygusu çok önemli” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi’nin de katılımcılığı ve demokrasiyi içselleştiren bir kurul olduğunu söyleyen Lider Turgay Fazilet, örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söz etti. Bursa’nın bir çok istikametiyle konuşulduğu ziyaretin sonunda Şevket Orhan, Lider Turgay Erdem’e “Bursa Kent Konseyi” plaketi armağan etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen