Cum. Eki 18th, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Talatpaşa Bulvarı’ndaki yükseltilmiş yaya geçidi ve Peynircioğlu Deresi’ndeki ekolojik koridor uygulamaları, TMMOB Kent Plancıları Odası Raci Bademli Yeterli Uygulamalar Özendirme Ödülü’ne layık görüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, mükafatları Kent Plancıları Odası İzmir Şubesi İdare Heyeti Sekreteri Zafer Mutluer’den aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında Sağlıklı Kentler Birliği’nden ödül alan Talatpaşa Bulvarı’ndaki yükseltilmiş yaya geçidi ve Peynircioğlu Deresi’ndeki ekolojik koridor uygulamaları, TMMOB Kent Plancıları Odası Raci Bademli Uygun Uygulamalar Özendirme Ödülü’ne de layık görüldü. Mükafatları Kent Plancıları Odası İzmir Şubesi İdare Şurası Sekreteri Zafer Mutluer İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e takdim etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapılan ödül merasimine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Kent Plancıları Odası idare şurası üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. Lider Tunç Soyer, “Prof. Dr. Raci Bademli’nin anısının bu türlü yaşatılıyor olması sahiden çok beğenilen. İki projemiz de bizim için çok bedelli. Mükafata layık görülmesi bizi onurlandırdı. Teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

Talatpaşa Bulvarı Yükseltilmiş Yaya Geçidi Projesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında kentte yaya trafiğinin en ağır olduğu bölgelerden Alsancak Talatpaşa Bulvarı’nın Kıbrıs Şehitleri Caddesi kısmında yayaların geçmesi için Avrupa’daki örneklerine emsal 34 metre uzunluğunda bir yaya platformu yaptı. Yükseltilmiş yaya geçidi üzerine İzmir’in tarihi köklerinden gelen figüratif desenler çalışıldı. Engelli ve yaşlı vatandaşların erişimi göz önünde bulundurularak yol ve kaldırımlar birebir düzeye getirildi. Böylelikle alan küçük bir meydan görünümü kazanırken yayaların kaldırımlara inip çıkmadan karşıya geçişi de sağlanmış oldu.

Peynircioğlu Deresi Ekolojik Koridor Projesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi global iklim kriziyle çaba kapsamında Mavişehir’deki Peynircioğlu Deresi’nin kıyı bölümüyle Halk Park ve devamındaki güzergah üzerinde kesintisiz bir ekolojik koridor oluşturdu. Avrupa Birliği’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında 2,3 milyon euroluk hibe alınan “Urban Green Up-Doğa Asıllı Çözümler” projesinin bir uygulaması olan proje kapsamında geçirimsiz yüzey kullanılmadan tabiat dostu uygulamalarla derede hem taşkın denetimi sağlandı hem de dere etrafında yeni yeşil alan oluşturuldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen