Cts. May 11th, 2024

Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Dizdar, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki “Nuray” rolüyle dünya çapındaki bu önemli ödüle layık görüldü.

Cannes’da Altın Palmiye’nin kazananı Merve Dizdar, ödül konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti; “Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray ve Nuray’ların duygusunu doğduğumdan gündem beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.”

“Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlar armağan ediyorum”

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan ilk Türk kadın oyuncu oldu.

Merve Dizdar’ın başrolünde olduğu ve Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Kuru Otlar Üstüne” filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen