Çar. May 1st, 2024


Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 21-24 Eylül tarihleri ortasında gerçekleştirilen Çeşme Şenliği yüz binleri ağırladı. Şenliğin kapanışını Flamenko gitarları ve etkileyici vokalleriyle dünyayı peşinden sürükleyen Chico & the Gypsies, ile Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Ege yaptı.

 

Çeşme Belediyesi tarafından 21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Çeşme Şenliği renkli manzaralara sahne oldu. Çeşme Belediyesi Bando Gösterisi ile başlayan şovlar Sakız Dans Grubu performansı ile devam etti. Çeşme Belediyesi halk oyunları grubunun şovlarının akabinde müellif Sunay Akın Aya Haralambos Kilisesi’nde bir söyleşi gerçekleştirdi. Rumca, Türkçe, Ladino ve Arapça notaların dansıyla İzmirli grub Salut de Smyrne Aya Haralambos’ta sanatseverlerle buluştu.

 

Festivalin son günü akşamında ise bir periyoda ismini yazdıran Gypsy Kings’in devamı olan, Flamenko gitarları ve etkileyici vokalleriyle dünyayı peşinden sürükleyen Chico & the Gypsies ve Ege Çeşme Amfi’de mükemmel bir kapanış yaptı. Sahneye çıkan Çeşme Belediye Lideri M. Ekrem Oran, eşi Nuriş Oran ile oğlu Nazım Çetin Oran da sahneye çıkıp dans ederek daima birlikte müzikler söyledi.

 

“Dünya devlerini ağırlamanın memnunluğunu yaşıyoruz”

Konserin sonunda eşi Nuriş Oran ile ünlü sanatkarlara çiçek takdim eden Lider Oran şunları söyledi: “Çeşme Festivali’mizde dünya devlerini ağırlamanın memnunluğunu yaşıyoruz. Çeşme’nin, Çeşme Şenliği’nin çıtasını, Çeşme’de kültür ve sanatın çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Çeşme Belediyesi sanatı ve sanatçıyı, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Bu yolda sizlerle birlikte yürümekten gurur duyuyoruz. Yeterli varsınız. Cumhuriyetin ve Kemalist ihtilallerin kalesi Çeşme yeterli ki var ve daima var olmaya devam edecek” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen