Cts. Nis 27th, 2024


Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı stant, İstanbul Sinema Müzesi’ne konuk oluyor. 40 yıl boyunca bir ortaya getirilen 600’den fazla modülden oluşan hayran koleksiyonu, 1 Ekim tarihinden itibaren Star Wars cihanını standa taşıyor. 

 

İlk serisi 1977 yılında yayınlanan Star Wars üretimleri ile paralel olarak ilerleyen Galaksinin Fanları Standı, 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz nesneleri içeriyor. Stant, 600’den fazla parçayı Star Wars kozmosunun içine çeken çok istikametli anlatımı ile ortaya koyuyor. Özgün eserlerin yanı sıra yüzlerce benzersiz koleksiyon modülü, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik tecrübesi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan yerler ve çok daha fazlası sergilenmeye hazırlanıyor. 

 

George Lucas tarafından yaratılan ve yıllar içerisinde bir kültür fenomenine dönüşen Star Wars serisi, hayal gücünü derinden etkileyen güçlü öyküsüyle kuşakları derinden etkilemeye devam ediyor. Temel insan bedellerini merkezine alan epik anlatısıyla tanınan kültürde eşsiz bir yer edinerek kuşaktan kuşağa büyüyen hayran kitlesinin bağlarını birleştiren stant, fanlarının gözünden Star Wars dünyasına yakından tanıklık ediyor. Dünyanın en çok hasılatlı sinema serisi olarak tarihe geçen 12 üretimi mevzu alan koleksiyon, güçlü bir mirasa dair derinden bir bakış sunuyor. 

 

İstanbul Sinema Müzesi’nin, süreksiz stant salonunda konumlanacak stantta; 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, sinemada bulunan uzay gemisi savaşı, 25 adet modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst ve devasa yaratık figürleri ile eşsiz dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı sinema maskeleri, posterler ve her biri bir sanat yapıtı olan birçok modül sergilenecek. Odağına hayranlarını alan Avrupa’nın en seçkin Star Wars koleksiyonu, Türkiye’den özel olarak seçilen koleksiyon modüllerine da konut sahipliği yapacak.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dayanağıyla kapılarını açacak stant mühletince Star Wars üretimlerinin gösterimleri, sinema okumaları ve belgesel gösterimleri üzere birçok farklı aktiflik sinemaseverlerle buluşacak. Her yaştan Star Wars hayranını içine çekecek olan stant, 1 Ekim’den itibaren 4 ay boyunca İstanbul Sinema Müzesi’nde ziyaret edilebilecek olan sergi1 Şubat 2024’e dek sürecek.

 

 

Star Wars Hakkında

Star Wars, George Lucas tarafından yaratılan ve 1977 yılında sinemalara etkileyici bir giriş yaparak dünya çapında büyük bir üne kavuşan bilim kurgu sinema serisidir. Özgün Üçleme, Ön Kısım Üçlemesi ve Devam Üçlemesi olmak üzere 9 ana kısmın etrafında gelişen yan kıssalarının yanı sıra diziler, sinemalar, kitaplar, çizgi romanlar, görüntü oyunları ve daha birçok medya cinsinde geniş bir eser yelpazesi oluşturmuştur. Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo ve Darth Vader üzere ikonik karakterler etrafında dönen ana öykü; düzgün ve makus ortasındaki uğraş, galaksiyi kurtarmak için yapılan epik savaşlar ve güçlü bir mitoloji ile Star Wars’ı bilim kurgu tarihinde kıymetli bir dönüm noktası olarak konumlandırmıştır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen