Cum. Eki 18th, 2024

Çiğli’de muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir ortaya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, tramvay çizgisindeki imalatların bu yıl biteceğini, Güzeltepe’de kentsel dönüşüm projesine ise yeniden bu yıl başlamayı planladıklarını belirtti. Gediz Deltası’nı memleketler arası arenada tanıtacak çalışmalara tartı verdiklerini hatırlatan Lider Soyer, “Çiğli bizim göz bebeğimiz. El birliği ile Çiğli’mizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Çiğli’de siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir ortaya gelerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yürüttüğü çalışmalara ait bilgi verdi. Çiğli Tramvayı, ziraî faaliyetler, Gediz Deltası ve UNESCO süreci, Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi mevzularında İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları detaylı sunum yaptı, Lider Soyer sunumların akabinde iştirakçilerden gelen talepleri ve teklifleri kıymetlendirdi.
Çiğli Belediyesi’nin konut sahipliğinde düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

“İzmir farkı”
Birinci sefer bir ilçede bu kadar geniş iştirakli bir toplantı yaptıklarını belirten Lider Soyer, “Bu buluşma bu yüzden çok değerli. Çiğli sahiden göz bebeğimiz bir yer. Çiğli’de yapmak istediğimiz çok iş var. Bunlar bizi çok heyecanlandıran işler. Düzgün ki vakit ayırdınız ve bugün bir ortaya geldik. İzmir’in farklılığı budur” sözlerini kullandı.

“Yüzlerce tekne flamingoları görmek için tipler yapacak”
Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Tabiat Mirası Listesi’ne alınması için yapılan resmi adaylık başvurusu süreciyle ilgili de bilgi veren Lider Soyer, “Bu alan dünyanın her yerinden insanların ilgisini çekecek bir yer. Bunun üzere yerleri görmek için dünya para ödeyip dünya zahmete katlanıp turizm yapan acenteler var. Bu alanı dünyaya tanıtacak çalışmaları yapacağız. Böylelikle Çiğli, İzmir, Türkiye turizmden hak ettiği hissesi alacak” dedi.

“Başkan Soyer’e teşekkür”
Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü ise, “Biz bugün burada Çiğli Kent Kurulu ve Çiğli Belediyesi olarak kıymetli bir toplantıya mesken sahipliği yapıyoruz. 2 buçuk yılı doldurduk. Çiğli’nin geleceğini değiştirmek için birçok çalışma yapıyoruz. Bu kente hakkını, hak ettiğini vermek istiyoruz. Yapılan birçok hizmet var. İzmir Büyükşehir Belediye Liderimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Kazılan yerler süratle kapatılacak”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü altyapı çalışmaları nedeniyle kazılan yolların düzenlenmesi ile ilgili süratli bir çalışma yapacaklarını söyleyen Lider Soyer, “O nedenle bir karar aldık. Şubat ayının sonuna kadar imalatı durduruyoruz. Açılmış ne kadar kanal, çukur varsa bunların kapatılmasına öncelik veriyoruz. Şubat sonundan itibaren yeni hafriyat çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

“İzmir’in yüzüncü yılında tramvay sınırını bitireceğiz”
İmali süratle süren Çiğli Tramvayı’nın kıymetine değinen Lider Soyer, “Vagonlarımızı da aldık. İzmir’in yüzüncü yılında tramvay sınırımızı bitireceğiz. Tramvay Çiğli’yi denizle, kıyıyla buluşturacak. Tramvay projesinde bizi heyecanlandıran sonuçlardan biri de budur” açıklamasını yaptı.

“Menderes ve Yarımada’da tesisleri yaptığımız anda Çiğli’nin çöp sorunu bitecek”
Harmandalı Nizamlı Atık Depolama Tesisi, Ödemiş ve Bergama Entegre Katı Atık idare tesisleri ile çöpü hammadde olarak değerlendirdiklerini, elektrik ve gübre ürettiklerini belirten Lider Soyer, “Ancak bunlar yetmez. Menderes ve Yarımada’da bu tesisleri hayata geçirmemiz lazım. Bu tesisleri yaptığımız anda Harmandalı’nın çöp sıkıntısı bitmiş olacak. Karaburun’dan Harmandalı’ya çöp taşıyoruz. Bunun mazotu, emekçisi her şeyi ağır bir maliyet. Bunun maliyetini aşağı çekmiş olacağız. Çiğli İzmir’in bütün yükünü tek başına taşımaktan kurtulmuş olacak. Doğal olarak vatandaşlarımız ilçelerinde çöp görmek istemiyorlar. Pekala biz ne yapacağız? Biz bilimsel olarak en uygun yerlerin nereler olduğu çalışmalarını yaptık, bitirdik. Artık tereddüt yaşamıyoruz. Birilerini daha fazla ödüllendirmek, cezalandırmak üzere sıkıntımız olamaz. Bulduğumuz tahliller yanlışsız tahliller. Fakat sizlerin de dayanağına muhtaçlığımız var” sözlerini kullandı.

“Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir belediye bunu yapmaz”
Kentsel dönüşüm projelerini son iki yıldır hızlandırdıklarını belirten Lider Soyer, Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de şu bilgileri verdi:
“Kentsel dönüşüm İzmir’de Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar sağlıklı gidiyor. Halktan, vatandaştan yana tahlil stratejisiyle gidiyor. Türkiye’de hiçbir yerde vatandaş ve müteahhit ortasında belediye yoktur. İzmir’de var. İzmir’de belediye vatandaşın hakkını müteahhide yedirmemek için bir sistem kurmuş. Çok da sağlıklı yürüyen bir sistem. Vatandaşın belediyeye güvenip süreci hızlandırmasını istiyoruz. Güzeltepe’yle ilgili bize ilişkin 30 dönüm tapulu bir alanı kentsel dönüşüm alanı içine dahil ettik. Devrettik. Hiçbir şey beklemeden. Bunu vatandaşlarımızın menfaati için yaptık. Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir belediye bunu yapmaz, açık söyleyeyim. Kentsel dönüşümü son 2 yılda çok hızlandırdık. Bunun da tahlili İZBETON şirketimizi devreye sokmak oldu. Biz bu kentsel dönüşüm sıkıntısını hızlandıracağız fakat sizin desteğinize muhtaçlığımız var. Çiğli Güzeltepe’de bu yıl içinde vatandaşlarımızla uzlaşmaları tamamlayarak kentsel dönüşüm projesinin imaline başlamak istiyoruz. Bir tek şeyden emin olun, çok büyük bir güzel niyet ve umut taşıyoruz. Yapabileceğimiz çok iş var. Kâfi ki el birliği, iş birliği yapalım.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen