Cts. Nis 27th, 2024


Birçok müellif, şair ve gazetecinin konuk olduğu Gemlik Kitap Limanı’nda, bu yıl da Türk medyasının ve iktisadının güçlü isimleri de kitapseverlerle buluştu.
 

Gemlik Kitap Limanı ismiyle gerçekleştirilen fuar, bu yıl 16 – 24 Eylül tarihleri ortasında, Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Fuarın birinci gününden itibaren birbirinden değerli konuklar yer alırken ziyaretçiler ağır ilgi gösterdi.

Medya dünyasının değerli isimlerden, yaptığı haber programlarıyla ve yazdığı köşe yazılarıyla gündem olan Deniz Zeyrek ile bilhassa Türk iktisadına ait kıymetli tahlilleri bulanan ekonomist Yalçın Karatepe “Hesap Size Kaldı” başlığıyla söyleşi gerçeştirdi.  

“Halk fatura kesme gücüne sahip”
Seçim sonrasında izleyicilerinin ve okurlarının hem kendilerine hem de siyasete küstüklerini aktaran gazeteci Deniz Zeyrek kelamlarına, “Panelin başlığı Hesap Size Kaldı ancak aslında hesap bize de kaldı. Yalçın Beyefendi size kesilen faturayı anlatmanın yanında bir de faturanın kesildiği daima sizin olmadığınızı sizin de fatura keseceğinizi anlatacak.” diyerek başladı. 
 

Hesap neden size kaldı?
Özellikle Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik meselelere değinen ekonomist Yalçın Karatepe açıklamalarında, “Ekonomi hepimizin hayatını direkt etkileyen bir alan olduğu için çok yakından takip ediyoruz. İktisadın yanında yakından takip edilen bir öteki mevzu ise siyaset zira bunlar birbirleriyle epeyce temaslıdır. Söyleşi başlığını ‘Hesap Size Kaldı’ olarak belirlememin nedeni ortalama vatandaş olarak uygulanan ekonomik programların sonuçlarına maruz kalıyorsunuz. Karar vericilerin verdiği kararlara katlanmak zorundasınız. Hesap size neden kaldı biraz buna değinmek istiyorum. 2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildiğinden beri ülke iktisadında çok önemli sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıların bizi getirdiği noktaya gelirsek; enflasyon yükseldi, Türkiye iktisadı gereğince büyüyemiyor, yoksulluk gitgide derinleşiyor. Bunlar bir biçimde seçimlere kadar yönetim edildi. Ancak seçimlerden sonra denildi ki biz yeni bir iktisat programı kuracağız ve mevcut problemler tamamı çözülerek refaha gerçek daima bir arada yürüyeceğiz. Aslında iktisatta kurguladıkları şey vatandaşın fakirleşmenin üzerine yapacakları programlardan bir refah çıkmayacağını size aktarmak isterim” biçiminde konuştu. 
 

“İktidarı fakirler ayakta tutar” 
 

Konuşmanın devamında iktidar konusuna değinen gazeteci Zeyrek, “Zenginlerin oyun hiçbir vakit hiç kimseyi iktidarda tutmaya yetmez. İktidarı fakirler ayakta tutuyor. Kılıçdaroğlu’nun çıkıp dediği en fazla 3 sandığın olduğu küçük yerleşim yerlerinde AK Parti iktidarı bizden iki katı oy aldı tespiti bunun bir sonucudur” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen