Cts. May 11th, 2024


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Marmara Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Lideri Ceyhun Esen, Kars Ardahan Iğdır Endüstrici ve İş Adamları Yardımlaşma Derneği Lideri Haşmet Uçar ve Kuruçeşmeliler Dernek Lideri Gökhan Akkaya ile idarelerini makamında ayır başka konuk etti. Kentlerdeki sivil toplum yapısının güçlü olmasının ehemmiyetine dikkat çekilen görüşmelerde, afete müdahaleden sıhhat ve toplumsal hizmetlere kadar insan kaynağına dikkat çekildi. Üreten Kocaeli’de iş dünyasının çok güçlü olduğu ve yeni pazarların mümkün olduğu da tabir edilen birlikteliklerde, toplumsal hizmetlerdeki yaklaşımlar üzerine de görüş alışverişi yapıldı. 

 

“7’DEN 77’YE HERKESE DOKUNUYORUZ” 

“Bu kentte, dertteyim deyip de belediyemizin erişemediği kimse yoktur” vurgusunu yapan Lider Büyükakın, “Bunu da STK’larımızla birlikte yapıyoruz. 7’den 77’ye herkese dokunuyoruz. STK’larımızdan ricamız, muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızı bizlere yönlendirmelidir. İlgili ünitelerimiz gerekeni yapacaktır. Tabi sivil toplum kuruluşlarının da kendi özellerinde yaptığı çalışmalar var. Bunları da takdirle karşılıyoruz. Devlet millet el ele karşılaştığımız zorlukların ve afetlerin üstesinden geliyoruz” tabirlerini sarf etti. 

 

“NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA ÇOK MUHTAÇLIĞIMIZ OLACAK” 

Türkiye’de bir zelzele gerçeği olduğuna bir kere daha vurgu yapılan görüşmelerde, Marmara Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği idaresi de,  Kocaeli ve Marmara bölgesi için afetlere hazırlık projesi kapsamında amatör telsizciler olarak gerek sistem alt yapısı gerekse insan gücü manasında her türlü takviyelerini afet vakitlerinde vereceklerini söyledi. Kocaeli’de kentsel dönüşüm projelerinden tabanların data tahliline, binaların envanterinden sarsıntıya hazırlık mevzularında Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çalışmalar da ele alındı. Lider Büyükakın, “Deprem gerçeğiyle yüzleştiğimizde nitelikli insan kaynağına çok muhtaçlığımız olacak. Bunu da tüm STK’ların uğraşıyla yapacağız. Zelzelede ve bununla birlikte tüm afetlerde güçlü ve nitelikli ellere çok muhtaçlığımız olacak” formunda konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen