Pts. Eyl 16th, 2024

Doğan Yatırım Bankası’ndan KOBİ’lerin finansmanı için

‘EFSE DF’ ile milletlerarası anlaşma

Doğan Yatırım Bankası ve Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu Kalkınma Aracı (The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe – EFSE DF) Türkiye’nin e-ticaret ekosisteminde ticaret yapan binlerce mikro küçük ve orta ölçekli işletmenin muhtaçlık duyabileceği finansmana erişimlerini kolaylaştırmak gayesiyle yenilikçi bir projenin birinci etabı için mutabakata vardı. Bu kapsamda EFSE DF, Doğan Yatırım Bankası’nın dijital tahlillerinin geliştirmesine ve otomatik kredi karar altyapılarının oluşturulmasına takviye verecek.

Mevcut durumda KOBİ’lerin klasik bankacılık eserleri ile finansmana erişimi firmaların verebildiği teminat kapasiteleri ile sonlu durumdadır. Doğan Yatırım Bankası, yeni dijital finansman tahlilleri ile , KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırarak gelişimini desteklemek emeliyle, analitik modellerden de yararlanarak, kısa vadeli işletme sermayesi kredileri ve alacak finansmanı tahlilleri sunmayı hedefliyor.

EFSE DF Lideri Thomas Reker: “Doğan Yatırım Bankası ile yeni proje için heyecan duyuyoruz”

EFSE DF Lideri Thomas Reker, “Türkiye’de dijital bankacılık hizmetlerinde büyüme fırsatları göz önüne alındığında Doğan Yatırım Bankası ile yapacağımız bu yeni proje için heyecan duyuyoruz. KOBİ’ler Türk iktisadının bel kemiğidir ve yeni dijital tahlillerin, klâsik tahlillerin küçük işletmelere sağladığı hizmetlerdeki eksiklikleri giderme potansiyeline sahip olduğuna mutlaka inanıyoruz” dedi.

“Türkiye’de şirketlere özel finansman tahlilleri sunarak büyümelerini destekleyeceğiz”

Doğan Yatırım Bankası CEO’su Hulusi Horozoğlu ise; “Bankacılık kesimine yeni katılan bir banka olarak EFSE DF ile yaptığımız bu kıymetli işbirliği, Doğan Yatırım Bankası’nın Türk iktisadına ve iş dünyasına katma bedelli tahliller yaratma stratejisine inancının bir göstergesidir. Türk şirketlerine özel finansman tahlilleri sunarak sağlıklı ve sürdürülebilir büyümelerini destekleme ve KOBİ’lerin finansmana erişmesine yardımcı olurken ülkede e-ticaret ekosisteminin güçlenmesine katkıda bulunma misyonumuza değerli bir takviyedir. ” dedi.

Güneydoğu Avrupa Kalkınma Fonu (EFSE DF) Hakkında

Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu Kalkınma Aracı [The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe (EFSE DF)], 2006 yılında fonun kalkınma finansmanı direktifi doğrultusunda oluşturulmuştur. Amaç ülkelere sağlanan kalkınma finansmanın en tesirli biçimde kullanılabilmesi için, maksada yönelik ve yenilikçi teknik dayanak sağlamaktadır. EFSE Girişimcilik Akademisi, EFSE DF’nin bilhassa girişimcilere güzel fikirleri başarılı teşebbüslere dönüştürmek için gerekli kaynakları, eğitimi, finansal takviye fırsatlarını ve başka araçları sağlamaya odaklanan bir koludur.

Sosyal ve çevresel müspet tesir yaratmayı önceliklendiren varlık yöneticisi Finance in Motion tarafından yönetilen kalkınma aracı Lüksemburg maddelerine nazaran yapılan düzenlemeyle EFSE’den bağımsız olarak çalışır. Alman Kalkınma Bankası KfW, Avusturya kalkınma bankası OeEB ve Hollanda kalkınma bankası FMO tarafından atanan üyelerden oluşan Kalkınma Fonu Komitesi, tüm proje tekliflerini pahalandırmak ve onaylamaktan ve tesis edilen teknik takviye kaynaklarına stratejik rehberlik sağlamaktan sorumludur.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen