Pts. May 6th, 2024


Dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base, Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center, dünyanın en büyük doğalgazdan akaryakıt üretim tesisi olan Türkmenistan GTG, dünyanın en fazla izolatöre sahip binası Başakşehir Çam Sakura Kent Hastanesi… En kuvvetli ve birbirinden farklı coğrafyalarda, bu türlü yüzlerce kritik ve stratejik ehemmiyete sahip projelere imza atan Rönesans Holding için gelenek bozulmadı. Memleketler arası inşaat kesiminin en itibarlı yayını ENR (Engineering News Record) tarafından her yıl hazırlanan ‘Dünyanın En Büyük 250 Memleketler arası Müteahhidi’ listesinde Rönesans bu yıl da doruktaki yerini muhafazayı başardı. Küresel müteahhitlik firmalarının merkezlerinin bulunduğu ülkeler dışındaki gelirlerinin temel alarak hazırlandığı listede Rönesans, “Dünyanın En Büyük 250 Memleketler arası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa’da ise 9’uncu sırada yer aldı. Global ölçekte inşaat ve yatırım projelerinin içerisinde yer alan ve ortalarında Hollanda, Almanya, İsviçre, Orta Asya ülkeleri ve Karayipler’in de bulunduğu 30 ülkedeki şirketleri ile direkt faaliyette bulunan Rönesans Holding, 2015 yılından bu yana Avrupa’nın en büyük birinci 10 milletlerarası müteahhitlik şirketi ortasında yer alırken, Türk şirketleri ortasındaki liderliğini de koruyor.

 

DÜNYA DEVLERİYLE BİRLİKTE YAZILAN BİR MUVAFFAKİYET HİKAYESİ

Rönesans Holding İdare Şurası Lideri İpek Ilıcak Kayaalp Rönesans’ın ENR listesindeki yeri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sekiz yıldır, hiç kesintisiz Avrupa’nın en büyük 10 memleketler arası inşaat şirketinden biri olduk; bundan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki periyotta de dünyanın farklı coğrafyalarında itibarlı ve katma pahası yüksek projelere odaklanmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız üzere, milletlerarası ortaklarımızın çok değerli dayanaklarını yanımıza alarak amacımıza ilerleyeceğiz. Memleketler arası finans ve ihracat kredi kuruluşları ile yıllar içinde oluşturduğumuz iş birliğiyle, yakın vakitte Sri Lanka’da gerçekleştirdiğimiz projeye emsal, dünyanın gelişmekte olan bölgelerine pak su ve inançlı altyapı tahlilleri ulaştırmak üzere sayısız yeni projeyi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz,” dedi.

2015 yılında Rönesans bünyesine katılan Hollanda merkezli inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketi Ballast Nedam, Hollanda hükümeti ve Hollanda ihracat kredi kuruluşu Atradius’un dayanak ve finansmanıyla Sri Lanka’da Su Temini projesini hayata geçirmişti. Bu proje ile Hemmathagama bölgesinde yedi köyde yaşayan yaklaşık 100 bin kişi pak suya ulaşabilecek.

YENİ ÜLKELERDE BÜYÜMEK İÇİN SATIN ALMA VE İŞTİRAKLERE DEVAM EDECEĞİZ

2022 yılını JV gelirleriyle konsolide olarak 4,3 milyar dolar ciro ile tamamlayan, kelam konusu periyotta 2 milyar doları Avrupa, 1,1 milyar dolarlık kısmı ise öbür coğrafyalardan olmak üzere yurtdışından toplam 3,1 milyar dolar ciro elde eden Rönesans, küresel satın alma ve iştiraklerle büyümesini sürdürüyor. “Önümüzdeki periyotta bilhassa kümenin rekabet avantajını artırmaya, teknik kapasitesini yükseltmeye ve yeni ülkelerde büyümeye yönelik şirket satın almalarına devam etmeyi planlıyoruz” diyen Ilıcak, “Bu kapsamda 2014’te Alman Heitkamp’ı, 2016 yılında ise 145 yıllık geçmişi ile Hollanda’nın en büyük 10 inşaat şirketinden biri olan Ballast Nedam’ı bünyemize kattık. Böylelikle Hollanda, Almanya, İsviçre ve İngiltere’deki faaliyetlerimizi değerli oranda arttırdık. Yaklaşık 30 ülkedeki şirketimizle toplam ciromuzun yüzde 70’inden fazlasını yurt dışından elde ediyoruz. Rönesans, 2015 yılından bu yana Avrupa’nın en büyük 10 memleketler arası şirketi ortasında yer alıyor. Paydaşlıklar ve satın almalar ile birlikte bu ivmeyi daha da artıracağız” tabirlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen