Cts. Nis 27th, 2024


Samsung Electronics, New York Metropolitan Sanat Müzesi’nin (The Met) en bedelli sanat yapıtlarından kimilerini The Frame’e getirmek için iş birliği yaptı. The Met’in ikonik sanat yapıtlarından oluşan seçki, Samsung Arka Store’da tanıtılmaya başlandı. Samsung Arka Store[1] ile The Frame kullanıcıları, en seçkin sanatkarların, müzelerin ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin yapıtları de dahil olmak üzere 2.300’den fazla sanat yapıtıyla tüm yerleri dönüştürebiliyor.

 

Samsung Arka Store kullanıcıları; Amerika, Asya, Mısır, İslam ve Avrupa Sanatı üzere birçok alandan yapıtlardan oluşan The Met’in çok çeşitli yaratıcı kısımlarından 38 kesim ortasından seçim yapabilecek. Seçki, The Met’te bulunan çeşitli kültürlere ve vakit dilimlerine ilişkin saygın sanat yapıtların yüksek çözünürlüklü dijital reprodüksiyonlarını içeriyor.

 

Samsung Arka Store kullanıcıları, Edgar Degas’nın “Sahnede Bale Provası” (1874 civarı); Vincent van Gogh’un “Ayçiçekleri” (1887); Paul Cézanne’ın “Elmalı Natürmort ve Çuha Çiçeği Saksısı” (1890 civarı) ve Georges Seurat’nın “Sirk Gösterisi” (“Parade du Cirque”) (1887-1888) üzere sevilen sanat yapıtlarını konutlarında sergileyebilecek. The Frame sahipleri ayrıyeten, Mısır Wedjat göz sembolü[2] (M.Ö. 1070-664 civarı) üzere antik eserler ile Unicorn Goblenlerinden ünlü Fransız ve Güney Hollanda yapıtı “Tek Boynuzlu At Bahçede Dinleniyor” (1495-1505) üzere Orta Çağ hazinelerinin ortasından da seçim yapabilecek. Katsushika Hokusai’nin “Fukagawa’daki Mannen Köprüsü’nün Altında” (1830-1832 civarı) ve Utagawa Kuniyoshi’nin “Keşiş Nichiren’in Kısa Fotoğraflı Biyografisi: Sado Adası’na Sürgünde Tsunoda’da Fırtınalı Denizi Sakinleştirmek” (1835-1836) üzere ünlü Japon sanat yapıtları de seçkide yer alıyor. Koleksiyonda ayrıyeten Emanuel Leutze’nin “Washington Delaware’i Geçerken” (1851) tablosu üzere tarihî açıdan ehemmiyet taşıyan Amerikan sanat yapıtları de bulunuyor.

 

The Met Global Lisanslama ve İş İştirakleri Lideri Josh Romm, iş birliğiyle ilgili şunları söyledi. “The Met, kurulduğu 1870 yılından bu yana, dünyanın dört bir yanındaki ziyaretçilerin ve sanatseverlerin günlük hayatına sanatı ve kültürü taşımaya kendini adamıştır. Samsung ile iş birliğimiz bu misyonun yeni ve çağdaş bir örneğini temsil ediyor ve The Met koleksiyonundaki ikonik yapıtları kullanıcıların meskenine taşıyor. Kullanıcılar, seçkiyi keşfedip sergileyeceği yapıtları seçerken, program sayesinde sanat, yaratıcılık ve teknoloji ortasında yeni bir diyalog kurulacak.”

 

Koleksiyonlar aracılığıyla vakit ve kültürler ortasında yeni fikirler ve beklenmedik ilişkiler ortaya çıkarmayı hedefleyen The Met, kendi alanının en büyük dijital platformlarından biri olan Samsung Arka Store ile bu maksada uygun bir iş birliğine imza attı.

 

Samsung Arka Store, 42 ülkedeki The Frame kullanıcılarına dünyanın dört bir yanındaki müzelerden ve galerilerden sanat yapıtları sunuyor. Kullanıcılar farklı aylık programlar üzerinden Botticelli, Leonardo, Goya ve Van Gogh üzere eski devir ustalarından, Shinique Smith üzere çağdaş sanatkarlara ve çok daha fazlasına kadar, yüzyıllara yayılan sanatkarların yapıtlarını keşfediyor.

 

Samsung Electronics Kuzey Amerika Servis İş Ünitesinden Sorumlu Lider Yardımcısı ve Genel Müdürü Sang Kim, “Samsung Sanat Mağazası, dünyaca ünlü sanat yapıtlarını dünyanın her yerinde milyonlarca konuta getirmek için The Metropolitan Museum of Arka ile iştirak yapmaktan gurur duyuyor. Samsung olarak, cümbüş tecrübesini teknolojik yeniliklerle yine tanımlamak için daima çalışıyoruz. Kullanıcıların birinci defa The Met’in kültürel açıdan değerli sanat yapıtlarını çağdaş bir dijital tuval aracılığıyla meskenlerinin konforuna taşıması için, böylesine ikonik bir kurumla iş birliği yapmanın memnunluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Samsung Arka Store, açıkken canlı ve gerçekçi imajlar sunan bir TV olarak kullanılan ve kapalıyken estetik sanat yapıtları sunan bir fotoğraf çerçevesine ve bir milyar renk tonuna sahip 4K Smart TV modeli The Frame by Samsung televizyonlarda yer alıyor. The Frame’in mat ekranı, tuval gibisi bir yüzey oluşturmak için ışık yansımalarını büyük ölçüde azaltıyor, bu da Samsung Arka Store’daki dijital koleksiyonların yanı sıra ferdî fotoğraf ve sanat yapıtlarının de kusursuz bir biçimde sergilenmesini sağlıyor. Kullanıcılar, koleksiyonlardan seçim yaparak tablo görünümündeki TV çerçevelerini özelleştirebiliyor. Ayrıyeten, içerikleri dikey yahut yatay olarak görüntülemek için eserle verilen ince duvar montaj aparatını yeni ve otomatik dönen duvar montaj aparatına[3] yükseltebiliyor. Böylelikle tüm çarpıcı sanat yapıtları, tam olarak sanatkarın amaçladığı üzere görüntülenebiliyor.

[1] Samsung Arka Store tek kullanıcı aboneliği aylık 4,99 ABD doları yahut yıllık 49,90 ABD dolarıdır.

[2]  Wedjat göz sembolü, eski bir Mısır yaradanı olan Horus’un düzgünleşmiş gözünü temsil eden eski bir Mısır sembolüdür. Bu göz çoklukla yarı insan ve yarı şahin gözü olarak tasvir edilir.

[3] Otomatik dönen duvar montaj aparatı farklı olarak satılır ve 43″, 50″, 55″ ve 65″ sınıfı ekran boyutlarındaki The Frame’in 2022 ve 2023 modelleriyle uyumludur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen