Paz. May 5th, 2024

Forbes sıralamasına göre, LVMH CEO’su Bernard Arnault ve L’Oréal varisi Françoise Bettencourt Meyers dünyanın en zengin insanları. Bu durum, lüks moda ve güzellik sektörünün yüksek teknoloji endüstrisine karşı gücünü vurguluyor.

270 milyar €. Bu, Fransa’nın bütçesini dengelemek için 2023’te piyasalardan ödünç alacağı miktardır. Aynı zamanda dünyanın en zengin erkek ve kadınının birleşik serveti… Ve tarihte ilk kez ikisi de Fransız.

Her yıl Forbes dergisi tarafından derlenen dünyanın en zengin insanları sıralaması, uzun yıllar boyunca Bill Gates’ten Jeff Bezos’a, Mark Zuckerberg ve Elon Musk gibi teknoloji girişimcilerini zirveye yerleştirdi. 2022’de ise Tesla, SpaceX ve Twitter gibi şirketlerin başında olan Musk, yine listenin listenin başında yer almıştı.


Dünyanın En Zengin Erkeği: LVMH Grubunun Kurucusu ve Sahibi Bernard Arnault

Evet, LVMH grubunun kurucusu ve sahibi Bernard Arnault, yalnızca moda dünyasının en zengin adamı değil, aynı zamanda dünyanın en zengin adamı.

10 Mart 2023 tarihindeki şirketinin hisse fiyatına dayanarak, Arnault, tahmini 211 milyar dolar (yaklaşık 192.7 milyar €) değerinde varlıkla zirvede bulunuyor. Musk ve 180 milyar dolarından oldukça önde… Arnault’nun lüks eşya firması LVMH, Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy, Tiffany&Co, Moet & Chandon olmak üzere 70 markayı gibi bünyesinde barındırıyor.


Dünyanın En Zengin Kadını: L’oréal Varisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Françoise Bettencourt Meyers

Küresel sıralamada 11. sırada üçüncü kez (üst üste) dünyanın en zengin kadını olan bir isim yer alıyor. L’Oréal’in kurucusunun tek torunu olan, şirkette 80 milyar doları aşan hissesi olan ve dünyanın en zengin kadını unvanını taşıyan Françoise Bettencourt Meyers. 2017 yılında annesinin vefatının ardından serveti üç kat arttı. Kadın girişimci şirkette %33 hisseye sahip.

Şirketinin uluslararası kozmetik markaları arasında Kiehl’s, Lancôme, Maybelline New York ve Essie bulunuyor. Kaynaklara göre L’Oréal’in varisi, kozmetik devinin son 12 ayda hisselerindeki %12’lik artış sayesinde üst üste üçüncü kez dünyanın en zengin kadını unvanını korudu.

Evet Fransa, aynı zamanda dünyanın farklı en zengin insanlarından bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Forbes hesaplamalarına göre, Fransa şu anda 40’tan fazla milyardere sahip. Güzellik ve lüksün kral ve kraliçesinin arkasında François Pinault (Kering grubu), Wertheimer kardeşler (Chanel’in sahipleri) ve Nicolas Puech (Hermès) gibi sektördeki diğer liderler var.

Fransızların uzmanlık alanı olan lüks eşya endüstrisi, hem Batı’da hem de Çin’de bu sıkıntılı zamanlarda dayanıklılığını ve gelişme kapasitesini kanıtlıyor. 4 Nisan Salı günü L’Oréal, Avustralya mücevheri Aesop’u 2 milyar Euro’nun üzerinde satın aldığını duyurdu.

Özellikle yüksek teknoloji sektörüne karşı güçlü bir performans sergileniyor, çünkü 2022’de hisse senedi değerlemeleri düştü. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un serveti, LVMH’nin patronununkinin neredeyse iki katıydı. Bu gerileme, milyarderler dünyasının göreceli olarak küçülmesini açıklıyor. Şu anda 2.640 kişiye düşmüş durumda, 2022’de 2.668 idi. Ancak hâlâ çoğunlukla Amerikalı ve teknoloji odaklı. Ve zengin insanlar olduğu sürece, Fransız endüstrisi onlara hayallerindeki statüyü satabilecek ve bu süreçte daha da zenginleşecektir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen