Sal. May 7th, 2024


Edirne Yeşilay Spor Kulübü, 22 – 26 Eylül 2023 tarihleri ortasında Batı Trakya’da düzenlediği 310 km’lik “Serhat’tan Evlad-ı Fatihan’a” isimli 1. etap bisiklet tipinin akabinde, 2. etap için rotasını Bulgaristan’a çevirdi. 5 gün 4 gece boyunca yaklaşık 500 km’lik etap mühletince Edirne Selimiye Meydanından pedal çevirmeye başlayacak sportmenler Hamzabeyli Hudut Kapısı’ndan çıkarak Yanbolu, İslimye, Yeni Zağra, Eski Zağra, Filibe, Hasköy kentlerinde çadırlı mola vererek Kapıkule Hudut Kapısı’ndan yurda dönecekler.

Bağımlılıkla uğraşa dikkat çekmek için 500 km pedal çevirecekler

Yeşilay Marmara 1. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç başkanlığında, 5 sportmen 5 gün boyunca 500 kilometre pedal çevirecek. Mola verilecek kentlerde sportmenler; Bulgaristan Yeşilayı’nı, Filibe Başkonsolosluğunu, Filibe Belediyesini, Vilayet Müftülüklerini ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulunacaklar. Yeşilay’ın bağımlılıkla uğraş çalışmalarını Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar ve paydaşları ile Bulgar yetkililerle paylaşacaklar. Bulgaristan, 2016’da İstanbul merkezli kurulan ve bugün üye sayısı 97’yi bulan Memleketler arası Yeşilay Federasyonu (UYEF) üye ülkeleri ortasında yer alıyor.

Edirne Yeşilay Spor Kulübü’nün bu aktifliği hem bağımlılıkla çaba hem de kültürlerarası diyalog açısından değerli bir adım olarak bedellendiriliyor. Edirne Yeşilay Spor Kulübü, bisikletin yanı sıra judo başta olmak üzere masa tenisi ve izcilik branşlarında da faaliyetler yürütüyor.

 

Yeşilay Spor Kulübü Hakkında 

Yeşilay Spor Kulübü, Yeşilay’ın bağımlılıklarla çaba çalışmalarını destekleyecek doğrultuda; başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm topluma uygun ve sağlıklı hayat için spor yapma alışkanlığı kazandıracak faaliyetler yürütmek, atlet yetiştirmek, spor alanında fırsatlar sunmak ve başarılı atletleri desteklemek emeliyle 2019 yılında kurulmuştur. 

 Türkiye genelindeki 110 Yeşilay Spor Kulübü ile kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ve ortak çalışmalar yaparak spor branşlarını tanıtmak, öğretmek, sevdirmek, sporun yaygınlaşmasına ve sağlıklı hayat şuurunun artırılmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Başta atletizm, bisiklet, boks, okçuluk, güreş, izcilik, cimnastik, judo, masa tenisi, tekvando ve yüzme olmak üzere ferdi spor branşlarında faaliyet gösteren Yeşilay Spor Kulüpleri 1000’i aşkın atletiyle mahallî, bölgesel, ulusal ve memleketler arası faaliyet ve turnuvalara iştirak sağlamaktadır. Toplumun sağlıklı alışkanlıklar edinerek ve spor yaparak bağımlılıkların zararlarından korunmalarını sağlamak üzere yapılan sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitim, kurs, seminer ve sempozyumlar düzenlenmektedir.

 

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden ziyanlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Ulusal ve ahlaki kıymetleri önceler. Ulusal ve milletlerarası seviyede önleyici ve rehabilite edici halk sıhhati ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla uğraş gayesiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık cinsleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, unsur, kumar ve teknoloji bağımlılığı uğraş alanlarına dâhil olmuştur.

 Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına fiyatsız ayaktan psikososyal takviye hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Müşavere Çizgisi üzerinden ulaşılabilmektedir. Türkiye’ye mahsus bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve unsur bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir. Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından ötürü Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Faydalı Cemiyetler” ortasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Toplumsal Kurulu (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite İdaresi Vakfı (EFQM) Türkiye Harikalık Ödülü”ne sahiptir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen