Cts. May 4th, 2024


Sanayi kenti İnegöl’de sık sık yaşanan yangınlar yaralanmalara ve önemli maddi kayıplara yol açarken, bilhassa son olarak Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan yangın felaketi, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. 10 fabrikanın büsbütün küle döndüğü yangın sonrasında İnegöl Belediyesi harekete geçti. Firmaların bu hususta daha şuurlu olması ve önlemlerini üst düzeye çıkarması ismine “Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği” bahisli seminer düzenlendi.

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı, Türkiye Yangından Korunma Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği iş birliğinde Salı günü 14.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen seminere, farklı dallardan firmaların temsilcileri katıldı. Semineri Belediye Lideri Alper Taban da takip etti.

“UMARIM İNEGÖL BİR DAHA BU TÜRLÜ BİR FELAKETİ YAŞAMAZ”

Seminer öncesi açılış konuşmasını yapan Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği ismine Hüseyin Uludaş, “Yangın ve yangın güvenliği daima gündemimizde olan bir husus. Bugün de bu mevzuyu ele alacağız. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi. Türk Makina Mühendisleri Bursa Şube Lideri Ahmet İhsan Taşkınsel ise “Çok kıymetli bir semineri çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz bir yerde yaptığımız için memnunum. Gayret sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum. Düzgün bir seminer olmasını ve artık bu felaketlerin sona ermesini diliyorum. Umarım İnegöl bir daha bu türlü bir felaketi yaşamaz” diye konuştu.

“HERKESİN ÇIKARACAĞI DERSLER VAR”

Ardından Belediye Lideri Alper Taban kürsüye çıkarak salondaki iştirakçilere hitaben bir konuşma yaptı. Bu seminerin programlarında olduğunu lakin yaşanan yangın sonrası hızlandırıldığını kaydeden Lider Taban, “Şehrimizde yakın vakte bir yangın yaşadık. 10 firmamız bu yangından ziyan gördü. Bizler de bundan dersler çıkarmak, yenileri yaşanması diye tedbirler almak ismine bahsin paydaşları ve kesim temsilcilerinin yer aldığı bir seminer düzenleyelim istedik. Bu işin içerisinde kesimin her kademesinin çıkaracağı dersler var. Yangında devletimiz tüm imkanlarını kullandı. Lakin kolay bir şey değildi. Pekala bundan sonra ne olmalı? Biz kurumumuz ismine bunu sorguluyoruz. Bu vesileyle programın düzenlenmesinde emeği geçen; Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı, Türkiye Yangından Korunma Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği ile kurumumuzdaki ilgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Katılanlara da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SANAYİ BÖLGELERİNDEKİ YANGINLARI EN AZA İNDİRMENİN PÜF NOKTALARI PAYLAŞILDI

Konuşmalar sonrası seminere geçildi. 2 farklı oturumda gerçekleştirilen seminerde, bilhassa sanayi bölgelerindeki yangınları en aza indirme noktasında püf noktalar iştirakçilerle paylaşıldı. Dr. Kazım Beceren’in Oturum Başkanlığında; birinci oturumda Dr. Gökhan Balık tarafından “Mimari ve İnşai Yangın Güvenlik Önlemleri” konusu anlatıldı. İkinci oturumda ise Taner Kaboğlu “Mekanik-Elektrik Yangın Korunum Sistemleri” konusunu ele aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen