Pts. Nis 29th, 2024


Konak Belediye Lideri Abdül Batur,  Futbol Antrenörleri Derneği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ziyaretinde Konaklı atletlere futbol alanı kelamı verdi. Bilhassa amatör sporda idman alanı eksiği olduğunu gördüklerini ve bu bahse tahlil getirmek için harekete geçtiklerini lisana getiren Lider Batur, “Halkapınar’daki mevcut alanımızın karşısında bir alanımız var. Keşfini hazırlattık, her şeyiyle hazır. Yirmi gün içerisinde ihaleye çıkıyorum ve orijinal iki saha yapıyorum” dedi.

 

Konak Belediye Lideri Abdül Batur,Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi (TÜFAD) ile İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu (AKSKF) ziyaret ederek Konak spor topluluğunun nabzını tuttu. TÜFAD İzmir Şubesi Lideri Kadri Yatkın, İzmir AKSKF Lideri Efkan Muhtar ve kulüp temsilcileriyle bir ortaya geldiği ziyaretlerde Lider Batur’a CHP Konak İlçe Lideri Ozan Ali İlgazi, Yeşilova Spor Kulübü Lideri ve CHP Konak İlçe eski Lideri Akın Küçükoğullarından ile Konak Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti. Sportmenlerin muhtaçlık ve taleplerini birinci elden dinleyen Lider Batur, amatör sporda en büyük muhtaçlığın, idman alanı olduğunu tespit ettiklerini söz ederek kente yeni alanlar kazandırmak için harekete geçtiklerini vurguladı.

 

Başkan Batur yeni alanlar için düğmeye bastı

Kendisi de atlet kökenli olan Lider Batur, sporun insanları kaynaştıran, dostluk ve kardeşliği yaşatan istikametine dikkat çekti. Konak’ta sporun ve atletin gelişmesi, genç atletler yetişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarına vurgu yapan Lider Batur, Konak Belediyesi’ne ilişkin mevcut alanları geliştireceklerini söylerken yeni yapılacak alanların da muştusunu verdi. Lider Batur, Zafertepe’deki Tarık Gencay Tesislerini yenileyerek tesise bir halı saha daha kazandıracaklarını; Halkapınar’da ise iki yeni saha yapacaklarını belirttiği kelamlarını şöyle sürdürdü:

 “Halkapınar’daki alanımızın karşısında bir alanımız var. Keşfini hazırlattık, her şeyiyle hazır. Yirmi gün içerisinde ihaleye çıkıyorum ve yepisyeni iki saha yapıyorum. Futbolun insanları kaynaştıran, arkadaş kazandıran, kardeşlik oluşturan bir özelliği var. Sporun olduğu yerde dostluk var, arkadaşlık var.Bugün de futboldan gelen o dostluğu yaşadık. Hem Tüfad hem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Konak Belediyesi olarak birlikte çalışmalar ürettiğimiz bir kurumlar.Konak Belediyesi olarak Konak’taki amatör futbol kulüpleriyle çok uygun bir çalışma seviyesi yakaladık. Maddi sorunlarının çözülmesinde bir nebze de olsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Federasyon katkı hissesi olsun, materyal yardımı olsun, nakdi takviye olsun her türlü muhtaçlıklarını gidermeye çalışıyoruz.Konak’ta yeni sportmenler yetişmesi, sporun gelişmesi için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen