Çar. May 8th, 2024


Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde yenilenerek daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlayan Radyoloji Ünitesi düzenlenen merasimle hizmete açıldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın takviyeleriyle üniteye kazandırılan ‘Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Cihazı’nın heyetimi da tamamlandı. Ege Üniversitesinde çağın gerekleri doğrultusunda yatırımların tüm süratiyle devam edeceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Diş Hekimliği Fakültesine Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Aygıtının kazandırılması ve Radyoloji Ünitesinin yenilenerek daha büyük bir alanda hizmete açılmasının memnunluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin diş hekimliği alanında en esaslı ve donanımlı akademik ünitelerinden olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde yenilenerek son teknoloji aygıtlarla donatılan Radyoloji Ünitesi düzenlenen merasimle hizmete açıldı. Merasime, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birincinin Şengün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Diş Hekimliği Fakültesi Başhekim Prof. Dr. İstek Aykut Yetkiner, fakülte çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Ege Bölgesinin sıhhat üssü olan Ege Üniversitesinin, diş sıhhati ve hastalıklarının tedavisinde de dünyanın ve Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin standartlarında hizmet verdiğini söz eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en esaslı yükseköğretim kurumlarından olan Üniversitemiz, ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanına sahip, Türkiye’nin birinci Kurumsal Tam Akreditasyon Dokümanını almış, öğrenci memnuniyetinde A Plus bir düzeyde ve ‘Öğrencilerin Meslek Gelişimini En Faal Biçimde Destekleyen Üniversite’ mükafatını alan birinci ve tek üniversite olarak başarılarıyla Türk yükseköğretim sistemimize örnek, öncü bir üniversitedir. Bölgenin birinci diş hekimliği fakültesi olarak uzun yıllar eğitim ve sıhhat hizmetleri sunan Diş Hekimliği Fakültemiz, milyonlarca hastaya umut; sıhhat alanında binlerce yeniliğe ve gelişmeye vesile olarak devletimizin şefkat elini vatandaşlarımıza uzatıyor. Fakültemizin sahip olduğu bu öncü rolü korumak ve muvaffakiyetlerini daha ileriye taşımak hedefiyle çağın ihtiyaçlarına uygun değişim ve dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“Başarılı pozisyonumuzu daha ileriye taşıyacağız”

Güçlü altyapı imkanlarıyla Ege Üniversitesinin eğitim ve sıhhat hizmetlerinde sahip olduğu başarılı pozisyonu daha ileri taşıyacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Sürdürdüğümüz özverili çalışmalar sonucunda Diş Hekimliği Fakültesi Hastanemiz, 2019 yılında Sıhhat Bakanlığı tarafından A Plus Hastane ilan edildi. Üniversitemizde bilhassa son altı yılda kalite bir kültür haline geldi. Tüm bu gelişmelerin ışında Diş hekimliği Hastanesi Sıhhat Turizmi Yetki Dokümanı almaya hak kazandı. Bugün, kalitesi tescillenmiş, memleketler arası arenada tanınan 300’ü aşkın üniteye sahip çağdaş hastanemiz sıhhat turizmi konusunda bölgemize ve ülkemize pek çok katkı sağlamaktadır. Üniversitemizin 68 Yıllık esaslı birikimi ve güçlü akademik potansiyeliyle; bilime ve insanlığa karşı taşıdığımız sorumlulukları hassasiyetle üstleniyor, toplumun değişen beklentilerine cevap üretecek bilgi ve teknolojiyi geliştirerek bilim, toplum ve ülke için bir gelecek inşa etmek için ağır bir biçimde çalışıyoruz” dedi.

 

“Daha geniş bir alanda kaliteli sıhhat hizmeti sunacağız”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Radyoloji ünitemizin büyümesi ve yeni Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Aygıtı ile sıhhat hizmetlerimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz. Tamamı Rektörlüğümüz bütçesinden 5 milyon 332 bin lira ödenerek alınan bu aygıt sayesinde uzmanlık öğrencilerimizin eğitimleri daha varlıklı hale gelecek ve daha geniş bir alanda kaliteli sıhhat hizmeti sunabileceğiz. Eğitim ve Sıhhat hizmetlerinin nitelikli ve erişilebilir olması konusundaki önder rolümüzü sürdürmekten ötürü gurur duyduğumuzu belirterek yeni aygıtımızın ve ünitemizin hastanemize ve bölgemize güzel olması temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“Lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de katkısı olacak”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise; “Yenilenen Radyoloji Ünitesi ve alınan çağdaş ileri teknoloji görüntüleme sistemleri ile birçok süreci daha başarılı ve inançlı bir biçimde yapabilir hale geldi. Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi Aygıtının lisans ve uzmanlık öğrencilerimizin eğitimine de çok kıymetli katkısı olacak. Diş Hekimliği Fakültesi olarak, Rektörümüzün ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda; tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi, Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye Yüzyılında daha ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Rektörümüze ve tüm grubuna ağır çabaları ile fakültemize,  üniversitemize ve kentimize kazandırdığı pahalar için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen