Sal. May 7th, 2024


Akfen Holding’in toplumsal sorumluluk projesi olarak faaliyet gösteren bağımsız sanat alanı Loft Art, yeni standı “Evrende Bir İz” ile İstanbul Beşiktaş Nisbetiye On’daki yerinde sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

27 Eylül Çarşamba günü kapılarını açacak ve 26 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek “Evrende Bir İz” sergisinde, hayatın cihan içerisinde ne kadar küçük bir nokta üzere görünse de her birimizin bıraktığı müsaade kainatın dokusunu nasıl şekillendirdiğini anlatan yapıtlara yer veriliyor.

Sergi, tabiatın ilham verici güzellikleriyle kainatın sınırsız derinliği ortasında bir köprü kuruyor. Tabiatın dokusu ve renkleri, kainatın gizemli yıldızları ve insanın iç dünyasının yankıları yapıtlarda buluşuyor.

 

EVRENİN SINIRSIZ GENİŞLİĞİNE

KARŞI İNSANIN BIRAKTIĞI İZ

“Evrende Bir İz” standı, insanın cihandaki yerini sorgulayan ve onun kainata bıraktığı derin izleri keşfeden bir sanat deneyimi sunuyor. Stantta, kainatın sınırsız genişliği karşısında insanın küçüklüğüne karşın, bıraktığı müsaade ne kadar kalıcı ve manalı olabileceği inceleniyor.

Bu özel stantta, Ayşegül Karakaş, Berkin Günsay, Dilşad Akçayöz, Ece Haskan, Ekin Yüksel, Funda Alkan, Gül İclal Öner Yıldız, Güneş Acur, Hadiye Kalkavan, Hale Feriha Hendekçigil, İrem Yılmaz, Lütfiye Kösten, Merve Kaya Okursoy, Murat Berköz ve Tuba Merdeşe olmak üzere 15 bağımsız sanatçının tuval, heykel, enstalasyon ve görüntü enstalasyon eserleri yer alacak.

 

TÜM DİSİPLİNLERDE BAĞIMSIZ SANATÇILARI

DESTEKLEYEREK KATKIDA BULUNUYOR

 Akfen Holding’in sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde faaliyete geçirdiği Loft Arka, bağımsız sanatkarları destekleyerek sanatın tüm disiplinlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. “Evrende Bir İz” standı de bu vizyonun bir yansıması olarak, sanatseverlerle buluşmayı bekliyor.

Sergide satışa sunulan yapıtlardan elde edilen gelir, Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sıhhat Vakfı (TİKAV)’a aktarılıyor ve vakfın toplumsal sorumluluk projelerine katkıda bulunuluyor.

Loft Arka, bu stant ile bir defa daha sanatın kozmik lisanını, mahallî ölçekte kıymetli bir hedef uğruna kullanarak, sanat, tabiat ve insanın cihanda bıraktığı izi etkileyici bir halde izleyicilere sunuyor. TİKAV İdare Konseyi Üyesi Dilara Akın’ın sorumluluğunda olan Loft Art’ın Sanat Direktörlüğü’nü Ayşe Jaber üstleniyor.

 

 TİKAV Hakkında: Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sıhhat Vakfı (TİKAV), insan odaklı projeler geliştirerek toplumsal yarar sağlamayı misyon edinmiştir. Vakıf, daima gelişen bilgi çağında, toplumsal ve üniversal kıymetlere saygılı, etrafa hassas, toplumsal sorumluluk şuuruna sahip bireylerin yetişmesi için çalışmalar yapmaktadır.

TİKAV’ın vizyonu ise çağımızın süratle değişen bilgi dünyasında yenilikçi bir anlayış ile ulusal ve memleketler arası seviyede çalışmalar yaparak toplumun değişime ahenk sağlamasına tahlil bulmak, gelişime liderlik edecek bireyleri topluma kazandırmak ve toplumsal sorumluluk şuurunun yayılmasına öncülük etmektir.

Loft Arka Hakkında: Loft Arka, bağımsız sanatkarlar için yapıtlarını sergileyebilecekleri sanat alanı yaratmak maksadıyla faaliyete geçti. Sanat piyasasında fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Loft Arka, farklı medyumlarda işler üreten bağımsız sanatkarları izleyiciyle buluşturuyor. 

Akfen Holding’in benimsediği kurumsal bedellerden hareketle yola çıkan Loft Arka, bağımsız sanatkarların üretimlerini desteklemek ve sanat piyasasında onları görünür kılmayı hedefliyor. 

Loft Art’daki stantlarda satışı gerçekleştirilen eserler, Akfen Holding’in kurduğu, bayan, genç ve çocukları merkezine alarak ulusal ve memleketler arası toplumsal sorumluluk projeleri hayata geçiren Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sıhhat Vakfı (TİKAV) çalışmalarına da kaynak oluyor.

TİKAV İdare Şurası Üyesi Dilara Akın’ın sorumluluğunda olan Loft Art’ın Sanat Direktörlüğü’nü de Ayşe Jaber üstleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen