Cum. May 3rd, 2024


Özbekistan’ın 32’inci bağımsızlık yıl dönümü Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği programla kutlandı. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen programda; Özbekistanlı sanatkarlar Jahongır Pozıljonov, Adam Solıyev, Zohıd Yusupov, Hojlakbar Rozmetov, Kamron Saburov, Elmurodjon Haqnazarov ve Javlon Shadmanov sahne aldı. Kurtuluş gününde Özbek sanatkarlar en tanınan yapıtlarını seslendirirken Bursa’da yaşayan Özbekistan vatandaşları ise sahneye çıkarak gönüllerince eğlendi. Hayli renkli geçen geceye, Osmangazi Belediye Lider Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev ve Bursa’da yaşayan Özbekistan vatandaşları katıldı.  

Osmangazi’nin Türk dünyasının başşehri olduğunu tabir eden Osmangazi Belediye Lider Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, “Osmangazi, Türk dünyasının başşehri oldu. Yalnızca Özbekistan değil, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan’dan birçok etkinlikler ve kutlamalar yaptık. Özbekistan ile o kadar çok aktiflik kutladık ki Özbekçe konuşmaya başladık. Biz, Özbek kardeşlerimizle bir ortada olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Türk dünyasından gelen Türk kardeşlerimize kardeş gözüyle bakıyoruz. Özbekistan’ın 32’inci bağımsızlık yıl dönümü kutlu olsun” dedi. 

Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev de yaptığı konuşmada, “Burada olmaktan çok gurur duyuyorum. Bugün burada Özbekistan’ın 32’inci bağımsızlık yıl dönümü kutluyoruz. 1992’de kardeş Türkiye’miz Özbekistan’ın bağımsızlığını kabul etti. Kardeşlik hukukuna dayanarak kapsamlı stratejik bağlantılar devam ediyor. İnşallah bundan sonra bu bağlantılar devam etsin. Allah bu ilgileri nazardan korusun. Özbekistan ve Türkiye bayrakları her vakit göklerde olsun. Bu programa takviye olan Osmangazi Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen